Veikkausliiga: KTP - FC Haka

Julkaistu: 18.07.2021 11:26

Veikkausliiga: KTP - FC Haka
Veikkausliiga | KTP - FC Haka | 19.7.2021 | 18.30
KTP:n ja FC Hakan ottelun merkitys on molemmille joukkueille varsin suuri. Kun AC Oulu hankki viisi uutta pelaajaa ja nosti itsensä lauantaina saman tien pois viimeiseltä sijalta, tarvitsevat kahdeksalla pisteellä kautta jatkava Haka ja kuuden pisteen KTP lisää onnistumisia.

Hakan pelaajamateriaali on ehdottomasti parempi. KTP:n pelitapa on muuttunut valmentajavaihdoksen myötä hieman hyökkäävämmäksi, ja uuden pelaajahankinnan myötä potentiaalia maalintekoon tulee lisää.KTP:n kannalta hyvä asia ensin. Sillä on positiivinen kokemus Hakaa vastaan pelaamisesta aiemmin kaudelta. Kotkalaiset hakivat toukokuun puolivälissä peräti 3-0-voiton Valkeakoskelta.

Erittäin huonot asiat sen jälkeen. Tuo on edelleen joukkueen ainoa ja sen myötä myös viimeisin voitto koko kaudella. Otteluita on takana yksitoista. Lisäksi KTP ei missään nimessä ollut tuossa ottelussa niin paljon parempi kuin loppulukemat antaisivat ymmärtää.Seura tiedotti kahdesta uudesta pelaajasta. Ykköstä aiemmin pelanneesta Ian Garrettista on vaikeaa uskoa sateentekijää, mutta Erikson Carlos Batista dos Santosilla potentiaalia tilanteen helpottajaksi on huomattavasti enemmän. Vihjeentekijän kannalta on melko paljon helpompaa ja miellyttävämpää käyttää pelaajasta taitelijanimeä Tiquinho.

Erittäin iso merkitys


Hän teki HIFK:lle vuonna 2019 kymmenen liigamaalia. Nopea ja suoraviivainen pelaaja on jossain määrin yksiulotteinen, mutta Veikkausliigassa kyvyt riittävät parhaimmillaan oivallisiin tekoihin. Hankinnan merkitys korostuu entisestään siksi, että KTP on ollut kovin kesy hyökkäyspelaamisessaan. Anton Eerolaei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi hyvä pääsarjajoukkueen ykköshyökkääjäksi, ja sitä roolia hän on läpi alkukauden kantanut.

KTP pitää ylivoimaista, joskin joukkueen kannalta harmillista ykkössijaa päästettyjen maalien odotusarvoissa. Omiin sujahtaa odotusarvollisesti lähes kaksi maalia jokaisessa ottelussa, ja tämä tahti on ollut myös pelikentällä. Sitten mainitun Haka-voiton on otteluita pelattu yhdeksän, ja vastustajat ovat tehneet 16 maalia.

Maaliodottamat nousevat molemmissa päissä Tiquinhon myötä ja myös Gabri Xatartin tultua päävalmentajaksi. Pelityyli on hieman aktiivisempi kuin Argo Arbeiterin aikana.

Haka rakentaa tulevaa maltilla. Päävalmentaja Teemu Tainio totesi, että joukkueeseen ei tuoda väkipakolla uusia pelaajia. Oulun mahdollisesti pysyvämmänkin pelivireen parantumisen myötä myös koskilaisten tilanne tulee tosin haastavammaksi. Suora säilyminen edellyttää ainakin hieman parempaa pistetahtia kuin tähän asti on nähty.

KTP:n kustannuksella tulosta voi tulla


Hakan puolustuspelaaminen on riittänyt pitämään ottelut lähes aina tasaisina. Sen sijaan hyökkäyspeli kokonaisuudessaan jättää paljon toivomisen varaa, ja suhteellisen harvat tehdyt maalit ovat jakautuneet monelle pelaajalle. Vieläpä niin, että prosentuaalisesti suuri osa osumista on puolustajien tekemiä. Se ei pidemmässä juoksussa enteile maalijuhlia.KTP:n kustannuksella tulosta voi kuitenkin tulla aivan eri tavalla kuin juuri mitään muuta ryhmää. Tämän osoitti viime maanantain ottelu, jossa lähes ennätyksellisessä maalittomuusputkessa pyörinyt IFK Mariehamn pääsi viimeistelemään osumia kaikessa rauhassa aivan maalin edestä kotkalaisverkkoon.


Hakan pelaajien terveystilanne on hyvä, ja joukkue on vieraissakin kiistaton suosikki. Ottelu tuoksuu vahvasti 1-2-loppulukemien kaltaiselta, KTP:lle hyvin tyypilliselle tämän kauden ottelulle.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 2,5 maalia @2.11

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.11

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.08

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.08

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.08

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.08

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

2.08

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

2.05

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.05

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.05

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.05

Hyödynnä Betssonin ilmaisveto 100€ asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä