Miesten Korisliiga: KTP-Basket - Kataja Basket

Julkaistu: 13.10.2020 23:00


Miesten Korisliiga: KTP-Basket - Kataja Basket
Miesten Korisliiga | KTP-Basket - Kataja Basket | 18:30
Comeon! Comeon!
Joensuun Kataja Basket aloittaa miesten Korisliigan noin 350 kilometrin bussimatkalla eteläisempään Suomeen. Kotkan Steveco Areenalla odottaa kotijoukkue KTP-Basket.

KTP oli viime kaudella neljäntenä, kun kausi jouduttiin lopettamaan koronaviruksen takia. Kataja kuului samaan erittäin tasaiseen keskikastiin oltuaan seitsemännellä sijalla vain kahden voiton päässä kotkalaisista.

KTP:n merkittävin pelaajamuutos oli Eldar Skamon lähtö. Takamies Joni Herrala siirtyi puolestaan Kotkaan juuri Katajasta. Joensuulaiset menettivät Matias Ojalan, joka ei toisaalta onnistunut viime kaudella erityisen hyvin. Sen sijaan takamies Niko Mattila siirtyi Susirajalle, ja kotimaisista nimistä Jamar Wilson lunasti sopimuksessa olleen option jatkosta. Näin ollen Katajan joukkue on nimilistaltaan suunnilleen viime kauden tasoinen ja kotimaiselta osastoltaan aavituksen KTP:tä laadukkaampi.

Burton ja Mangano - melkoiset pelotteet


KTP yllätti hankkimalla joukkueeseensa Greg Manganon. Sentterin, joka oli yksi Kauhajoen mestaruuksien takuumiehistä sekä keväällä 2018 että 2019. Viimeisimmässä harjoitusottelussa - KTP hävisi Seagullsille kotikentällä kahdella pisteellä - Mangano osoitti olevansa välittömästi erinomaisessa pelivireessä. 32 pistettä tulivat loistavilla heittoprosenteilla.

Toinen keskiviikkoillan kotijoukkueen erittäin mielenkiintoinen nimi on Joe Burton. 203-senttinen ja 130-kiloinen sentteri on sellainen järkäle, jollaista Korisliigassa harvoin näkee. Parhaimmillaan Burton ja Mangano muodostavat melkoisen pelotteen vastustajille.


Koko joukkueen yhteisharjoitukset ovat Kotkassakin olleet osin koronakaranteenien jäljiltä lähes nollissa. Joukkueen takamieskapteeni Michael Pounds on sivussa näillä näkymin joulukuulle asti, ja KTP on ensimmäisissä otteluissa kolmen ulkomaalaispelaajan voimin. Braxton Huggins potee jalkavammaansa joitain viikkoja.

KTP:n pelaajatilanne on silti ollut merkittävästi Katajaa parempi. Kataja romahti viime viikolla kotikentällään harjoituspelissä 64-110-tappioon sarjan alempaan keskikastiin povattuja Kobria vastaan. Toki Katajan riveistä puuttui Wilsonia lukuun ottamatta käytännössä kaikki kotimaiset avainpelaajat.

Myös Kataja pelaa alkukauden kolmella ulkomaalaisella, kun Demetrius Denzel-Dyson poistui kotimaahansa. Sentteri Samuli Vanttaja on sivussa pitkään, ja seura hankki häntä korvaamaan Mika Nuolivirran, jonka näytöt kahdelta edelliseltä korisliigakaudelta eivät ole kaksiset. Phil Faynen harteille jää suuri työmaa KTP:n isojen pelaajien paimentamisessa.Niko Mattilan pelaaminen on tiistain tietojen perusteella epävarmaa, Aapeli Alasella epätodennäköistä.

Peli-idea


Katajan tuloksellisesti ja harjoitusten pelaajamäärien osalta karu lokakuun alku näkyy kerroinasettelussa. Samoin Burtonin ja Manganon muodostama uhka korinaluspelaamisessa. Nämä seikat näkyvät numeroissa liikaa.

Perustasoltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan. Toki Korisliigassa on kova kotietu, mutta vaikutuksen ei pitäisi olla kertoimissa nähtävän suuruinen.

Suorasta vierasvoitosta saa muutamalta vetofirmalta oivia kertoimia. Maltillisemman kokoista kalaa pyytäville on toki tarjolla Katajan tasoituksellisia vetoja, mutta niiden tarjoukset eivät yllä suoran voiton tasolle.

ComeOn: 10€ Vedonlyöntibonus ilman talletusta!


Vedonlyöntisivusto ComeOn tarjoaa kaikille uusille pelaajille 10€ bonuksen ilman talletusta. Nappaa markkinoiden helpoin bonus alta, tai lue lisää sivustosta ComeOn arvostelustamme.
Comeon: lunasta 10€ talletusvapaa vedonlyöntibonus! ››

Pelivalintamme:

Katajan voitto @4.5

Betfair - Lue arvostelu

4.5

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

4.25

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

4.25

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

4.25

Hyödynnä 100€ bonus uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Expekt  - Lue arvostelu

4.25

Lunasta 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

4.25

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

3.85

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

3.85

ComeOn - 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
10Bet - Lue arvostelu

3.85

Hyödynnä 50€ bonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

3.8

Hyödynnä Betssonin 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä