Veikkausliiga: KuPS - Ilves

Veikkausliiga: KuPS - Ilves
Veikkausliiga | KuPS - Ilves | 17:00 | 02.10.2021
Kohde sulkeutuu: 02.10.2021 17:00
Mestaruudesta taisteleva KuPS avaa Mestaruussarjan tärkeällä kotivoitolla! Erinomaisia runkosarjan viimeisten kierrosten pelejä pelanneella Ilveksellä on enää kiusaajan rooli ja se saavutti jo oman "mestaruutensa" eli sen tavoite on jo saavutettu.
Veikkausliigan ylempi loppusarja eli Mestaruussarja käynnistyy KuPSin ja Ilveksen välisellä ottelulla Väre Areenalla lauantaina kello 17:00.

KuPS taistelee tosissaan mestaruuspystistä!


Simo Valakarin luotsaama KuPS lähtee yksinkertaisella sarjasysteemillä pelattavaan Mestaruussarjaan Veikkausliigan runkosarjan voittajana kärkipaikalta. Savolaiset ovat olleet todella kovassa vireessä jo pitkään. KuPS on voittanut 13/16 (81%) viime pelistään ja pelannut tappioitta 16 viime peliä!

Viime viikonvaihteen päätöskierroksella KuPS tuijotteli kiikareita HIFK:ta vastaan Väre Areenalla isäntien kolisteltua ylärimaa ja tolppia useammankin kerran. Runkosarjan voitto varmistui paremmalla maalisuhteella Klubiin verrattuna stadilaisten hävittyä viimeisen ottelunsa FC Interiä vastaan 0-1 Bolt Arenalla.

Urho Nissilä on KuPSin sisäisen maalipörssin kärkinimi miehen tehtyä tällä kaudella seitsemän maalia ja annettuaan kuusi maalisyöttöä. Elokuun puolivälissä KuPSiin treidattu Tim Väyrynen on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi. Väyrynen on iskenyt kahdeksassa pelaamassaan Veikkausliigan pelissä viisi maalia ja on antanut lisäksi yhden maalisyötön. Neljässä viime pelissä Väyrynen on maalannut kolme osumaa.

Monikaan tuskin olisi lyönyt vetoa savolaisten mestaruuden puolesta Keltamustien menetettyä syksyn aikana avainpelaajistaan Nana Boatengin ja Lucas Rangelin maailmalle. Niin vain Valakari on saanut puhallettua kuitenkin suojatteihinsa taistelutahtoa, millä se hivuttautui pahimmillaan 12 pinnan takamatkalta Klubin kylkeen kiinni HJK:n pelin alettua yskimään pahimpaan mahdollisimpaan aikaan.

Kun Mestaruussarjaa pelataan ainoastaan viisi kierrosta on käytännössä varsin selvää, että kymmenen pisteen erolla liigakolmoseen FC Interiin edelläoleva kärkikaksikko KuPS ja HJK tulevat ratkaisemaan keskenään sen, kumpi lopulta mestaruuspytyn tänä vuonna itselleen vie. Voi hyvinkin olla mahdollista, että ratkaisu tulee venymään aina sarjan päätöskierrokselle asti kaksikon kohdatessa toisensa Kuopiossa.

KuPS saa kotiinsa Ilveksen ja HJK:n lisäksi HIFK:n sekä pelaa vieraissa FC Interiä ja SJK:ta vastaan.


Ilves kruunasi loppukautensa omalla "mestaruudellaan" selviytyessään täpärästi Mestaruussarjaan


Toni Kallion luotsaama Ilves venyi kuin venyikin hurjan loppukirinsä ansiosta Mestaruussarjaan sijoituttuaan Veikkausliigassa lopulta kuudenneksi. Ilves voitti neljä viidestä viimeisestä runkosarjan päätöspelistään päästämättä noissa otteluissa ainoatakaan osumaa verkkoonsa. Runkosarjan viimeisessä ottelussaan Ilves jäi FC Honkaa vastaan kotonaan maalittomaan tasapeliin Ratinassa.

Ilveksen seurajohto erotti pitkäaikaisen valmentajansa Jarkko Wissin elokuussa ja miehen korvasi Wissin apuvalmentajana työskennellyt Kallio, jonka alaisuudessa Ilves hävisi kaksi ensimmäistä ottelua reissupeleissä FC Interiä (0-2) ja IFK Mariehamnia (0-1) vastaan. Viidestä seuraavasta pelistä onkin sitten tullut neljä voittoa ja yksi tasapeli eikä tosiaan oma verkko ole soinut kertaakaan!

Ilveksen pelaajapajatso on tyhjentynyt myös pitkin kautta ja viimeisimpänä lähtijänä oli syyskuun alussa skottiseura St. Johnstonen kanssa pahviin puumerkkinsä raapustanut Eetu Vertainen. 22-vuotias Vertainen on yhä Ilveksen tehokkain maalari yhdessä neljä maalia tehneen 19-vuotiaan Eetu Mömmön kanssa, joka puolestaan siirtyi italialaiseen Lecce U19-joukkueeseen.

Kuusi pistettä kolmatta sijaa perässä oleva Ilves kohtaa Mestaruussarjassa kotonaan HJK:n sekä FC Interin ja pelaa vieraissa KuPSin lisäksi SJK:ta ja HIFK:ta vastaan.

KuPSin motivaatio on tapissa ja se ottaa rutiinivoiton Ilveksestä!


Kaksikosta molemmat voittivat toisensa kotonaan runkosarjassa. Pre-seasonilla KuPS kävi kaatamassa Ilveksen lisäksi Suomen Cupissa (2-0) Tampereella.

Ilveksellä on ainoastaan kiusaajan rooli Mestaruussarjan peleissään ja sen ”mestaruus” oli selviytyminen ylempään jatkosarjaan ja siinä tavoite onnistui. Tämä taas saattaa näkyä Ilveksen lopuissa peleissä, missä se pelaa ”pelit alta pois, kun ne on sarjaohjelmaan merkitty”-mentaliteetilla.

KuPS puolestaan pelaa vain ja ainoastaan mestaruudesta, minkä pitäisi näkyä tänään pelkästään positiivisesti pelikentällä. Kolikon kääntöpuolena savolaisten näkövinkkelistä on luonnollisesti se, että mitä kauemmin pelissä tuijotellaan kiikareita sitä enemmän isännät turhautuvat ja pelistä voi tulla hankalaa. Heinäkuun kotipelissään Anton Popovitsch iski ottelun ainoan maalin jo avausjaksolla ja vastaava temppu saattaa toistua tänäänkin. Tosin maalintekijöitä on toki muitakin.

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

KuPS voittaa päästämättä maalia @2.45

Comeon! - Lue arvostelu

2.45

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
ScandiBet - Lue arvostelu

2.45

Hyödynnä Scandibetin yksinoikeustarjous & Lunasta 150€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.45

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

2.33

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.32

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.32

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.32

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

2.25

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.25

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.23

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä