Miesten Korisliiga: Lahti Basketball - Vilpas

Miesten Korisliiga | Lahti Basketball - Vilpas | 21.11.2021 | 17:00
Kohde sulkeutuu: 21.11.2021 17:00
Lahti Basketball ja Salon Vilpas vievät miesten Korisliigan maaottelutauolle. Molemmat joukkueet ovat ensimmäisen runkosarjakierroksen jälkeen samassa saldossa (viisi voittoa ja kuusi tappiota).

Tähän kyseiseen otteluun Vilpas lähtee kuitenkin suursuosikkina ennen kaikkea sentteritilanteen vuoksi. Lahden ainoa korinaluspelaaja Henri Ventoniemi on sivussa, kun taas Vilppaan Jeremiah Wood teki laadukkaan paluun keskiviikkona Joensuussa.

Salolaisilla on oiva mahdollisuus saada lisää itseluottamusbuustia ennen parin viikon ottelutaukoa. Kertoimetkin puoltavat vahvasti sitä, että tässä matsissa merkittävän miinustasoituksenkin vierasvoitto on ainoa järkevä pelivalinta.Lahden kausi ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Auto-onnettomuus johti yhdysvaltalaispelaajista Brandon Peelin sekä Sherwood Brownin sopimuksen purkamiseen ja siihen, että Chris Clarke seuraa vielä sunnuntain ottelunkin sivusta.

Valoakin on toki ollut näköpiirissä, kun Admon Gilder pääsi palaamaan peleihin viime viikolla. Kun ryhmään hankittiin lisäksi Antonio Ballard ja keskiviikkona debyyttinsä tehnyt Khalil Iverson, voi Lahti jollakin aikavälillä olla jälleen se sama kaikille haastava vastustaja. Siis sama peilattuna viime kauteen, jolloin se pelasi neljä varsin tasaista puolivälierää mestariksi edennyttä Vilpasta vastaan, vaikka kaikki kyseiset ottelut Vilppaan eduksi menivätkin.

Juuri nyt tilanne on kuitenkin se, että Vilpas pääsee peliin huomattavasti paremmista lähtökohdista. Joukkue on voittanut valtaosan peleistä, joissa Wood on pelannut ja vastaavasti hävinnyt pitkälti "woodittomat" ottelut.

Woodin kautta mennään


Lahden sentterin Henri Ventoniemen kausi on ollut varsin hankala - viime keväänä hän paini Woodia vastaan varsin hyvin. Nyt loukkaantuminen pitää Ventoniemen sivussa, eikä sunnuntai-illan kotijoukkueella ole pelikuntoisena ainuttakaan yli kaksimetristä pelaajaa.Tällä ja viime kaudella Woodin puolustamista on Ventoniemen lisäksi hoitanut hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä Brandon Peel. Nyt Vilppaan jo muutenkin liigan eliittitason hyökkäämistä päästään oletettavasti toteuttamaan niin, että palloa pelataan paljon Woodille.

Hän pyrkii joko itse korintekoon tai vaihtoehtoisesti löytämään vapaita pelaajia kolmen pisteen viivan takaa. Näissä molemmissa eli viimeistely- ja syöttötaidossa mies on ehdotonta Korisliigan eliittiä.Aggressiivisesti puolustava ja nopeita hyökkäysratkaisuja ottava Lahti kaipaisi kovasti laadukasta kolmen pisteen heittopäivää. Joukkue on kuitenkin kaukoheittoprosenteissa liigan huonoin joukkue, osaksi sen takia että koria yritetään melko usein melko hankalista paikoista.

Avausottelukin kertoi voimasuhteista


Tässä tapauksessa voi kauden avauskierroksen ottelusta poimia melko hyvin johtopäätöksiä. Tuolloin Ventoniemi oli pelikiellossa ja Wood pelissä mukana. Tuloksena Vilppaan 101-78-voitto ottelussa, joka ratkesi hyvin pitkälti ja käytännössä kokonaan jo ensimmäisellä puoliajalla.

Koko kauden mitassa tekemisestä kertoo myös koriero. Vaikka molemmilla joukkueilla on siis sama määrä voittoja ja tappioita, on Vilppaan koriero +52, Lahden -109.


Lahden roimasti muuttuneen kokoonpanon pelaaminen on pakostakin vaiheessa, kun taas Vilpas on edennyt koko alkukauden samalla miehityksellä. Toki joukkueelta puuttuu Riku Laine, mutta Woodin palattua Laineen merkitys ei ole läheskään yhtä suuri kuin se olisi muutamassa aiemmassa ottelussa ollut.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Vilppaan voitto -5,5 pisteen tasoituksella @2.00

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.95

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.95

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.95

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.95

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.93

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä