La Liga: Celta Vigo - Alaves

La Liga | Celta Vigo - Alaves | 19:30 | 07.05.2022
Kohde sulkeutuu: 07.05.2022 19:30
Celta pelaa vailla paineita, kun taas Alavesin kenkä alkaa puristaa ja kovaa. Vieraiden on pakko ottaa aloitetta tässä ottelussa, ja tämän pitäisi avata peliä, jolloin Celtakin saattaa alkaa löytä menohaluja.
Celtan kausi tasapaksua puurtamista


Hienon viime kauden loppukauden rutistuksen jälkeen Galiciassa odotettiin tämän kauden osalta varmasti enemmän, mitä on kotiseudun ylpeys kyennyt saavuttamaan. Celtan sijoitus ennen neljää päätöskierrosta on sarjan heikommalla puolen 12:s, joten minkäänlainen menestys jäi haaveeksi Eduardo Coudet'n miehistöllä. Toisaalta pelkoa ei juurikaan ole putoamisen suhteen, joten isoja panoksia ei enää Celtan otteluissa jäljellä ole sijoitusten puolesta. Ajoittain on Celta kentällä väläytellyt parempaa tekemistä, mutta iso kuva on ehdottomasti tasapaksua puurtamista. Seitsemästä edellisestä ottelustaan ovat vigolaisten voittaneet ainoastaan yhden, häviten noista neljä. Viime kierroksella Celta menetti voittonsa Granadan vieraana ottelun lisäajalla, jonka jälkeen pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Viime kaudellahan Coudet sai Celtan pelin hyvinkin uomiin, ja varsinkin hyökkäyspäähän tekeminen oli ajoittain todella laadukasta. Samaa ei missään nimessä tällä sesongilla olla nähty, ja edelleen turhan paljon on Celta käytännössä yhden miehen varassa, sillä seuralegenda Iago Aspas, on 14:llä maalillaan kantanut leijonanosan joukkueen tulosvastuusta harteillaan.

Celtan ainoa varma poissaolija on laitapakin tontilta puuttuva laadukas Hugo Mallo.

Alaves ollut vieraissa katastrofaalisen huono


Siinä missä ei Celtalla suuria panoksia enää ole, taistelee Alaves sarjapaikastaan. Ennen lauantain ottelua ovat baskit sarjassa toiseksi viimeisenä, neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella olevaa Cadizia perässä. Viime kierroksilla on Babazorros napannut tärkeitä pisteitä, kun kolmesta edellisestä ottelustaan on tämä voittanut kaksi, kun Rayo Vallecano (1-0) sekä Villarreal (2-1) kaatuivat Mendizorrotzalla. Välissä Alaves kuitenkin hävisi ison ottelun vieraissa Mallorcaa vastaan maalein 1-2, saarelaisten taistellessa Alavesin tavoin sarjapaikasta.

Pelillisesti on Alaves ollut sarjan selkeästi heikompaa kategoriaa, joten ei tämän hetkistä sijoitusta kovin isona vääryytenä pitää. Hyökkäyspeli on ollut nihkeää, ja etenkin maalinteko on tökkinyt, sillä Alavesin 28 tehtyä maalia on La Ligan heikon otanta. Myös omassa päässä on vaikeuksia riittänyt, ja suurimmin Alavesin ongelmat ovat näkyneet etenkin vieraissa. Alaves on ollut järjestäen vieraissa melko pahasti köysissä pelitapahtumien valossa, ja tämä on heijastunut myös tuloksissa. 17:stä vierasottelustaan on Baskiseura voittanut vain yhden(!), ja pinnoja on kasassa hulppeat kuusi kappaletta, maalierolla 13-37.

Alavesilta sivussa ovat pelikieltojaan kärsivät laitapuolustaja Ruben Duarte & keskikentän Gonzalo Escalante. Loukkaantuneina olleiden John Guidettin sekä Javi Lopezin pelaaminen on vielä epävarmaa.


Motivaatio puoltaa vieraita, mutta riittääkö sekään?


Motivaatiotilanteen pitäisi ennakkoon puoltaa vahvasti Alavesia, mutta se ei pelkästään riitä, jos yksinkertaisesti ei pelintaso vain riitä tässä juoksussa. Joka tapauksessa vieraiden on otettava isoakin riskiä, mikä taas saattaa hyvinkin sopia paineettomassa tilanteessa olevalle Celtalle, joka voi löytää kauden aikana kadoksissa ollut peli-iloaan tämän kaltaisessa ottelussa, ja taitoa kotijoukkueelta kyllä löytyy pistää palloa verkkoon Aspasin johdolla. Alavesin puolustuspelin heikko laatu huomioiden, overeista maksetaan liikaa, ja joka tapauksessa odotan Alavesin pyrkivän pelaamaan rohkeasti ylöspäin, mikä tulee avaamaan tilaa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 2,5 maalia @2.23

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.23

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.2

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.1

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan