La Liga: Levante - Real Sociedad

La Liga | Levante - Real Sociedad | 22:00 | 6.5.2022
Kohde sulkeutuu: 06.05.2022 22:00
La Ligan 35.kierros polkaistaan perjantaina käyntiin, kun sarjajumbo Levante isännöi Real Sociedadia Edtadi Ciutat de Valencialla. Levante pelaa elämästä ja kuolemasta, eikä vierailijakaan täysin panoksetta pelaa, sillä pelissä baskeilla on vielä paikka Mestarien Liigassa, jonne selvitymiseen voittoja vaaditaan. Riskinottoja tuskin tullaan tässä ottelussa kaihtamaan, joten maaleja sopii odottaa.
Vieläkö Levantella usko riittää?


Kun sarjaa on jäljellä vaivaiset neljä kierrosta, on Levantella kurottavaa putoamisviivan yläpuolelle kuusi pistettä. Sociedadin jälkeen valencialaisilla on vastassa jo mestaruudensa varmistanut Real Madrid, joka eteni jo Mestarien Liigassakin finaaliin, joten motivaatiotilanne on tuossa ottelussa taatusti Levanten puolella. Kahdella viimeisellä kierroksella Levante kohtaa samoista sijoituksista kamppailevan Alavesin sekä sarjan keskivaiheille sijoittuvan Rayo Vallecanon.

Levanten otteluohjelma kauden lähestyessä loppuaan on ollut vaativa, sillä viimeisen viiden kierroksen aikana se on kohdannut mm. Villarrealin, Barcelonan sekä Sevillan. Paikallisottelussa se kaatoi komeasti Villarrealin, mutta Barcaa & Sevillaa vastaan ei taistelu riittänyt, tämän hävittyä molemmat kamppailut maalein 2-3. Viime kierroksella Valencian derbyssä Mestallalla, Valencia & Levante tasasivat pisteet lukemin 1-1. Pelillisesti heikkoa tekemistä ei Levantelta olla nähty, ja ehdottomasti mahdollisuuksia on hyviinkin tuloksiin ollut olemassa. Esimerkiksi Barca- ja Sevilla-otteluissa pilkkuja Levantelle tuomittiin oikein runsaalla kädellä, mikä taas kertoo siitä, että vastustajan alueelle päästään hyvin haastoihin. Kokon kauden otannalla on Levante päässyt maalintekoa pilkulta yrittämään peräti 12 kertaa, joten kyllä siellä jotain oikeinkin osataan tehdä. Rohkeaa peliä joka tapauksessa on syytä perjantaina kotijoukkueelta odottaa.

Levantelta sivussa ovat hyökkäyspäästä Roger Marti sekä Jorge De Frutos ja puolustuksesta Shkodran Mustafi sekä Carlos Clerc.

Baskit taistelevat europaikoista


Baskiryhmä Sociedad kamppailee puolestaan vielä paikoista eurokentille ensi kaudeksi. Ennen neljää päätöskierrosta La Realin sarjasijoitus on kuudes, kun viimeistä Mestarien Liiga-paikkaa hallussaan pitävä Atletico Madrid on baskeja viisi pinnaa edellä. Sociedad & Tico kohtaavat toisensa viimeisellä kierroksella, minkä lisäksi Sociedad kohtaa vielä sarjapaikastaan taistelevan Cadizin sekä nousua havittelevan Villarrealin, joten panosta riittää jokaiseen jäljellä olevaan otteluun.

Levanten vieraaksi Sociedad matkustaa kolme voitotonta ottelua taskussaan. Betiksen ja Vallecanon kanssa Sociedad tasasi pisteet, välissä Barcelona haki San Sebastianilta 1-0 vierasvoiton. Viime kierroksella Sociedad menetti 1-0 johtonsa Rayoa, kun vierailijoiden Falcao onnistui tasoittamaan lukemat 1-1:een ottelun 77.minuutilla, Sociedadin hallittua tuota ennen ottelua.

Jos jokin osa-alue on baskeilla tällä kaudella ollut tahmeaa, on se eittämättä hyökkäyspelaaminen. Joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan 33 kertaa, mikä on koko La Ligan viidenneksi heikoin suoritus. Maalipaikkoja on toki ollut paljon runsaampaan maalimäärään olemassa, mutta pahasti on viimeistelytehokkuus ontunut ratkaisupaikoissa.

Vieraiden merkittävin poissaolija on Mikel Oyarzabalin uupuminen rosterista, ja tämän lisäksi kokoonpanosta ovat sivussa Ander Barrenetxea, Carlos Fernandez sekä Nacho Monreal.


Levantelta on löydyttävä menohaluja


Tästä ottelusta ei pitäisi vauhtia puuttua. Vaikka Sociedad onkin profiililtaan täysin erilainen, kuin Levante, odotan kotijoukkueen määrittelevän pelin kulun. Levantella ei vaihtoehtoja juurikaan ole, sillä voittoja olisi vain hinnalla millä hyvänsä otettava, ja kyllä tämä maalipaikoille osaa päästä, eikä viimeistelykään loppukaudesta enää liian heikkoa ole ollut. Sociedad on toisaalta itsekin pisteiden tarpeessa, mikäli se ensi kaudella haluaa päästä himotuimmasta pystistä kilpailemaan, joten ei sekään pelkästään katselemaan voi kentälle lähteä. Overeiden kertoimissa on ainakin vielä toistaiseksi riittävästi ilmaa, jotta nuo kelpaavat lapulle.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 2,5 maalia @1.89

Osuma
Bet365 - Lue arvostelu

1.89

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.84

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan