La Liga: Real Sociedad - Athletic Bilbao

La 14.1 | klo 22:00 | La Liga | REAL SOCIEDAD - ATHLETIC BILBAO

Kohde sulkeutuu: 14.01.2023 22:00La Real iskussa Baskimaan derbyyn


Imanol Alguacilin luotsaama Sociedad hyökkää hyvässä iskussa lauantaina Baskimaan derbyssä Bilbaon kimppuun. La Ligassa kolmantena oleva La Real on saalistanut kaiken kaikkiaan kuusi voittoa putkeen, mukaan laskettuna kolme voittoa Copa del Reyn puolella. La Ligassa Sociedad on kaatanut peräjälkeen Sevillan (2-1), Osasuna (2-0) sekä Almerian (2-0), ja kokonaisuudessaan melko vakuuttavaa peliä ollaan Alguacilin miehistöltä näissä otteluissa nähty, eikä mitään olla jätetty sattuman varaan.

Maaliodottamienkin valossa Sociedad ansaitsee paikkansa vähintäänkin neljän parhaan joukossa. Joukkue puolustaa kurinalaisesti, eikö turhia höntyillä. Hyökkäyspäässäkin Sociedad saa maalipaikkoja ahkeraan aikaiseksi, mutta tehokkuudessa jäädään vielä sarjan aivan niistä ykköskategorian joukkueista. Peruspaketti on tällä hetkellä kuitenkin siinä jamassa, että europaikat pitäisi tällä menolla olla takataskussa. Vielä kun Sociedad on saanut Mikel Oyarzabalin rosteriinsa tämän pitkän loukkaantumisen jäljiltä, voidaan toki hyökkäyspelinkin odottaa ainakin aavistuksen piristyvän.

Sivussa La Realilta ovat Umar Sadiq, Beñat Turrientes, Alex Sola sekä Martin Merquelanz, mutta kovinkaan merkittävistä poissaoloista ei kyse ole.


Bilbao tukkinut oman maalin tehokkaasti


La Ligassa seitsemäntenä oleva Bilbao on MM-Kisojen jälkeen pelannut pääsarjassa kaksi tasapeliä, kun Betiksen sekä Osasunan kanssa tasattiin sarjapisteet maalittomien tasapelien myötä. Betis-ottelun lopputulos mukaili pitkälti pelitapahtumiakin, mutta Osasuna oli aivan hyvin voitettavissa, paikkoja ei vain käytetty hyväksi, mihin Bilbao on muutenkin pitkin kautta ajoittain kompastellut. Jos tuli Sociedadin virettä kehuttua, niin samaa voidaan sanoa myös Ernesto Valverden ryhmästä, sillä tappiottomia otteluita on kuusi peräjälkeen, Copa del Rey mukaan luettuna. Näissä otteluissa on Bilbaon verkkoon isketty vain yksi maali.Jos katsotaan koko kauden otannalla tulosten taakse, ansaitsisi Bilbao tällä hetkellä enemmän, kuin tuon seitsemännen sijansa, sillä pelillisesti joukkue on ollut top-nelosen luokkaa. Puolustuspäässä Valverden rykelmä on käytännössä ollut koko La Ligan paras joukkue, ja todella vaikea on Bilbaota vastaan päästä vaarallisille tekopaikoille. Hyökkäyspäässä pätee hieman sama laulu, kuin Sociedadiin, eli tehokkuutta maalipaikoissa voisi löytyä lisää, sillä tekopaikoille kyllä päästään.

Toppari Inigo Martinez on yhä Bilbaon riveistä sivussa, joten Dani Vivian jatkanee Yeray Alvarezin toppariparina.

Maalimäärissä iskunpaikkaa tarjolla


Baskimaan kamppailussa voimasuhteet eivät mielestäni kummankaan suuntaan juuri ole kovin paljoa kallellaan. Perustasoltaan kaksikko on ollut hyvin lähellä toisiaan, toki pientä kotietua voidaan Sociedadille antaa, mutta selvää suosikkia ei siitä saada, ja Bilbaon kertoimissa on kieltämättä hieman ilmaa. Maalimäärissä voisi olla iskunpaikkaa tarjolla, sillä melko vähämaalista ottelua tästä maailmalla odotetaan, mikä nyt ei suuri yllätys olekaan, kun katsotaan esimerkiksi lähivuosien kohtaamisia, mutta löytyy sieltäkin runsasmaalisiakin vääntöjä. Kumpikin joukkue omaa potentiaalia nähtyä enempään hyökkäyssuuntaan, ja mikäli tunteet saavat tässä derby-kohtaamisessa vallan, voi peli "riistäytyä" käsistä viihdyttävässä mielessä. Omissa papereissani yli 2,5 maalin rajan ylittyminen on melkeinpä 50-50-tilanne, joten overia laitetaan vetokupongille.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 2,5 maalia @2.4

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.38

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

2.33

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan