Lentopallon miesten EM-karsinta: Latvia - Suomi

Miesten EM-karsinta | Latvia - Suomi | 6.8.2022 | 18.00
Kohde sulkeutuu: 06.08.2022 18:00
Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloittaa ottelunsa vähimmäistavoitteen eli EM-kisapaikan saavuttamiseksi. Sille riittäisi käytännössä kaksi voittoa neljästä ottelusta Latviaa ja Itävaltaa vastaan. Kumpikaan näistä maista ei kuulu Euroopan valioihin, kuten maanosan rankingitkin kertovat. Suomi on sijalla 13, Latvia sijalla 32.

Tosin rankingit eivät tässä kohdassa kerro aivan koko totuutta. Suomelta puuttuu erilaisista syistä ykköspassari Eemi Tervaportti ja ylivoimainen ykköslibero Lauri Kerminen.

Tämä merkitsee vääjäämättä pelin tason laskemista. Latvia onnistui positiivisesti voittamalla karsinta-avauksessa vieraskentällä Itävallan 3-1. Näin sen asetelmat ovat hyvinkin positiiviset jatkoa ajatellen. On hyvin mahdollista, että toinen voitto Itävallasta riittäisi kisapaikkaan riippumatta siitä, kuinka Suomea vastaan käy.

Sinivalkoiset lähtevät otteluun aivan marginaalisena suosikkina. Erot ovat Latvian kotietu huomioidenkin niin pienet, että pelipäätös sen eduksi syntyy lähelle 2,40:tä kipuavilla kertoimilla.Latvian joukkueen kokoonpano on osittain varsin tuttu myös suomalaiselle lentopalloväelle. Hermans Egleskalns pelasi aikanaan kotimaan Mestaruusliigaa Perungan Pojissa, ja Romans Sauss on edustanut jo useita vuosia suomalaista seuraa.

Nämä miehet olivat Itävaltaa vastaan kentän parhaimmistoa. Eniten pisteitä, 21 kappaletta, teki yleispelaaja Alvars Ozolins. Hakkuri Egleskalns keräsi 16 ja toinen yleispelaaja Sauss 12 pistettä.

Sysisynkkää syöttämistä


Peli oli varsin tasaista vääntöä, jossa Latvia käänsi kaksi viimeistä erää itselleen lukemilla 25-22 ja 25-23. Itävalta oli hyökkäysprosenttien osalta hieman parempi, mutta sen syöttöpelaaminen oli sysisynkkää. Saldona oli 18 syöttövirhettä ilman ainuttakaan ässää!Latviakaan ei loistanut syöttöviivan takana, mutta yhden ässän ja kymmenen virheen kokonaisuus oli vastustajaan verrattuna suorastaan erinomainen.

Alkukesän Latvia vietti Euroopan Kultaisessa liigassa eli pykälää ylempänä kuin Suomi. Niissä peleissä joukkue oli liian kovassa kyydissä, sillä kaikki kuusi kamppailua päättyivät tappioihin. Suomelle Hopeinen liiga oli puolestaan enimmäkseen "liian helppoa", vaikka finaalissa tulikin tappio Romanialle.

Vertailukohtia voikin hakea lähinnä viimevuotisista EM-kilpailuista. Suomi eteni Tampereella pelatusta alkulohkosta jatkoon kolmella otteluvoitolla, kunnes Puola oli neljännesvälierässä liian kova. Latvia jäi puolestaan lohkovaiheeseen yhdellä otteluvoitolla, joskin lisäksi se pystyi pistämään vastustajiaan tiukille kahden 2-3-tappion muodossa.Lähtökohdat näihin lentopallon karsintoihin eivät kuitenkaan ole Suomelle helpot. Tervaportin ja varsinkin Kermisen puuttumiset tuntuvat joukkueessa melkoisesti. Fedor Ivanov on toki varsin lupaava passari mutta hän on ensimmäistä kertaa näin isossa roolissa näin merkityksellisissä otteluissa.

Hyllytyksen myötä saumat pikkuyllätykseen


Vahvasti ja vielä painokkaammin samat sanat pätevät libero Voitto Köykkään. Kerminen on ollut liberon tontin täyshallitsija maajoukkueessa jo vuosikaudet. Hän kuitenkin totesi seurajoukkueuran jatkumisen Venäjällä olevan mahdollista. Seurauksena hänet hyllytettiin Suomi-paidasta.


Joukkueiden tasoero ei näillä kokoonpanoilla ole suuren suuri. Latvia pääsee yrittämään Suomen voittamista vapautuneista lähtökohdista, ja mahdollisuudet pikkuyllätykseen ovat olemassa.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Latvian otteluvoitto @2.38

William Hill - Lue arvostelu

2.38

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.35

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.35

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.3

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä