Lentopallon miesten EM-karsinta: Suomi - Itävalta

Lentopallon miesten EM-karsinta | Suomi - Itävalta | 10.8.2022 | 19.00
Kohde sulkeutuu: 10.08.2022 19:00
Suomen miesten lentopallomaajoukkue on jo nyt todella lähellä EM-lopputurnausta. 3-1-vierasvoitto Latviasta merkitsee sitä, että jäljellä olevasta kolmesta ottelusta riittää suurella todennäköisyydellä yksi voitto kisapaikan varmistamiseen.

Tämä tapahtuu hyvin todennäköisesti keskiviikkona Itävaltaa vastaan Tampereella pelattavassa ottelussa. Itävalta hävisi karsintojen avausottelunsa Latvialle kotikentällään 1-3, joten Suomi lähtee keskiviikon peliin selvänä suosikkina.

Toki varsinkin Itävalta-Latvia-pelin tulos hämää hieman. Joukkueet olivat hyvin tasaisia, mutta tietyt osa-alueet käänsivät voiton lopulta varsin pienellä marginaalilla Latvian suuntaan.

Suomi on iso suosikki, muttei sentään niin iso kuin kertoimet näyttävät.Suomi pelasi hyvin kaksijakoisen lentopallo-ottelun Latviassa. "Veljekset" hallitsi kahta ensimmäistä erää suvereenisti. Joukkue vastaanotti pallot hyvin passari Fedor Ivanoville, hän jakoi pelivälinettä hyvällä tarkkuudella eteenpäin ja hyökkäävät pelaajat takoivat palloa tehokkaasti kenttään.

Kahdessa ensimmäisessä erässä hyökkäysprosentti pyöri reilusti yli 50:ssä, kun samaan aikaan Latvia joutui tyytymään noin 35:n lukemiin. Ero oli siis melkoinen, kun Suomi hyökkäsi pallon kenttään selvästi useammin kuin joka toisella yrityksellä, kun taas Latvia onnistui hädin tuskin kerran kolmesta.

Tilanne muuttui kuitenkin lähes täysin kolmanteen erään. Siinä Suomen hyökkäystehot laskivat, ja vastaavasti Latvia löysi yhtäkkiä jostain 60 prosentin tehokkuuden.

Nikula oli lähes pitelemätön


Neljäs erä oli jopa selvästi tasaisin. Molemmat joukkueet saivat merkittävän määrän torjuntapisteitä, mutta lopulta Suomi tahditti tapahtumia riittävällä tavalla alusta asti.

Kokonaisuutena ylivoimainen ykkösnimi oli hakkuri Aaro Nikula. Osa kunniasta menee tietysti passari Ivanoville, mutta Nikula oli tämän tason vastustajalle käytännössä pitelemätön. 19 pistettä 23 hyökkäyksestä yhdellä virheellä ja yhdellä torjuntaan lyönnillä kestää vertailun ihan kenen tahansa pelaajan kanssa. Mielenkiintoista oli se, ettei 212-senttinen Nikula hankkinut yhtään torjuntapistettä. Se moisen hyökkäysilottelun jälkeen sallittakoon.

Suomi oli parempi osapuoli vastaanotossa, vaikka se tasoittuikin merkittävästi kolmanteen ja neljänteen erään. Isompia pelejä ajatellen on hieman huolestuttavaa, että libero Voitto Köykälle kertyi kolme suoraa virhettä 21 nostollaan. Toinen libero Niklas Breilin ei ole Itävaltaa vastaan kokoonpanossa, vaan siihen liittyy mukaan yleispelaaja Luka Marttila.Itävalta hyökkäsi puolestaan Latvia-ottelussa vastustajaansa tehokkaammin, mutta isot ongelmat olivat etenkin syöttöviivan takaa. Nolla ässää ja 18 virhettä oli tässä tapauksessa anteeksiantamaton saldo sikäli, ettei voittoon sen myötä ollut enää juuri mahdollisuuksia.Itävallalta puuttuu joukkueen monivuotinen syömähammas, hakkuri Alexander Berger. Niinpä avausottelussa nähtiinkin kyseisellä pelipaikalla kaksi yrittäjää, eli ottelun aloittanut Clemens Ecker (2/0) ja hänen tilalleen jo avauserässä tullut Michael Czerwinski (16/+8).

Iso tasoero, muttei sentään ihan näin iso


Suomen ja Itävallan välinen tasoero on lähtökohtaisesti selvä. Jälkimmäinen ei yltänyt viimevuotisiin EM-kisoihin, joissa Suomi ylsi pudotuspeleihin.

Myös tämän kesän Hopeisessa liigassa Itävallan toiminta näytti varsin huolestuttavalta. Tuloksena oli neljä tappiota kuudesta ottelusta, ja kertaalleen parempi oli jopa Luxemburg.


Silti Suomen tämän hetken kokoonpano on siinä määrin haavoittuva, että 16,5 pisteen miinustasoitus on liian suuri.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Itävallan voitto +16,5 pisteen tasoituksella @1.75

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

1.75

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.73

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä