Lentopallon naisten EM-karsinta: Suomi - Tshekki

Lentopallon naisten EM-karsinta | Suomi - Tshekki | 24.8.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 24.08.2022 18:30
Suomi pääsee kohtaamaan Seinäjoella pelattavassa EM-karsintaottelussa Tshekin varsin hyvistä lähtökohdista. Joukkueen ei tarvitse asennoitua pelaamaan "pakkovoitosta", sillä sunnuntainen 3-1-vierasvoitto Montenegrosta oli EM-kisoihin selviytymisen kannalta valtavan tärkeä.

Lohkon neljäs joukkue Islanti tuskin vie miltään vastustajaltaan yhtään sarjapistettä. Niinpä Suomelle riittäisi kisapaikkaan Montenegron jättäminen taakse, mikä on siis tällä hetkellä hyvin todennäköistä.

Tshekki on ennalta pykälän-kaksi pykälää Suomea parempi joukkue tässä tilanteessa, jossa Suomen pelaajisto potee lukuisia poissaoloja. Missään nimessä mahdoton voitettava ei Tshekkikään silti ole varsinkaan Suomessa pelattaessa.

Tuskinpa Suomi tässä mitenkään romahtaa, ja edessä voi olla pitkä ilta.Suomen pelaaminen oli Montenegrossa hyvin ailahtelevaa. Tästä parhaiten kertovat erälukemat Montenegro ensin mainittuna: 25-23, 12-25, 14-25, 24-26. Näistä toki huomasi myös ja jopa vielä korostetummin montenegrolaisten kirjaimellisestikin laidasta toiseen heilahdellut suoritustaso.

Sinivalkoiset tekivät siis lopulta asiat riittävän hyvin. Ennen kaikkea voitto oli valtavan arvokas, ja bonuksena se tuli vielä niin, että kaikki kolme sarjapistettä kohdistuivat suomalaisten suuntaan.Neljännessä erässä näytti vahvasti siltä, että Suomi menee vääjäämättä menojaan. Tarjolla oli peräti viisi peräkkäistä ottelupalloa, mutta nepä sulivat. Suvi Kokkonen oli joissain tilanteissa antisankari, kunnes ratkoi lopulta positiiviseen suuntaan.

Kun katsoo kokonaistilastoja, oli Suomi käytännössä kaikilla osa-alueilla jonkin verran parempi. Hyökkäysprosentti 47 oli - toki melko heppoista torjunta- ja puolustusjoukkuetta vastaan - tässäkin tapauksessa tarpeeksi hyvä. Ennen kaikkea se oli olennaisesti ja ratkaisevasti vastustajan 39:ää parempi.

Tshekillä on parempi hakkuritilanne


Suomen pelaajatilanne on ollut pitkillä leirityksillä ja myös EM-karsinta-avauksessa kaukana optimaalisesta. Hakkuri Piia Korhosta voi tulla Tshekkiä vastaan ikävä, jos Korhonen ei takareisivaivansa vuoksi pysty pelaamaan. Hän kommentoi tilannettaan ja pelikuntoaan Ylen sunnuntain ottelulähetyksessä "päivä kerrallaan" -tyyppiseksi.

Kun kakkoshakkuri Iina Andrikopoulou puuttuu sairastumisen vuoksi, auennee Yasmine Madsenille ainakin jonkin kokoista vastuuta keskiviikkonakin. Montenegrossa peli ei kulkenut: 8/-1 ja ainoana suomalaisista hyökkäävistä pelaajista tehotilastossa miinuksen puolelle.

Kontrasti on suurehko Tshekkiin, jossa passari-hakkuri-kaksikko on lähtökohtaisesti näihin karkeloihin hyvätasoinen. Nimiltään nämä passari ja hakkuri ovat Saksan Bundesliigassa pelaava Katerina Valkova ja Puolan liigassa palloa kenttänä takova Gabriela Orvosova.

Viime lauantain Tshekki-Islanti-ottelusta riittänee tuloksen 3-0 (25-14, 25-5, 25-17) toteaminen sekä se, että Tshekin pelaajat kävivät kentällä jokseenkin niin tasaisesti kuin käydä voivat. Rasitusta ei ainakaan päässyt kasautumaan liiaksi.

Yhtymäkohdat vähissä


Suomen ja Tshekin keskinäinen vertailu on sikäli haastavaa, että Suomi ei pelannut kesällä sen enempää kultaista kuin hopeistakaan liigaa. Tshekki oli puolestaan kultaisen liigan finaalissa. Tähän riittivät tuplavoitot Slovakiasta sekä Kroatiasta sekä numeroin 3-2 tullut välierävoitto Romaniasta. Finaalissa tuli takkiin Ranskalta lukemin 0-3.

Jos jotakin yhtymäkohtaa hakee puoliväkisin, voi todeta Suomen pelanneen viime vuoden EM-kisojen päätösottelunsa Romaniaa vastaan. Tuolloin voiton vei hieman yllättäen Suomi 3-1. Yllättäen sikälikin, että ottelu pelattiin Romanian kotikentällä.

EM-kisoissa Tshekki voitti kaksi ottelua ja Suomi yhden. Kumpikaan ei edennyt alkulohkosta jatkoon.Siitä voitosta moni asia on kuitenkin Suomen kokoonpanossa muuttunut. Itse asiassa vain passari Kaisa Alanko ja libero Netta Laaksonen olivat aloitusseitsikossa sekä EM-kisojen päätösottelussa että EM-karsintojen avauksessa.


lentopalloEikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Suomen voitto +1,5 erän tasoituksella @2.28

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.28

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.26

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä