MM-Karsinnat: Liechtenstein - Saksa

MM-Karsinnat: Liechtenstein - Saksa
MM-Karsinnat | Liechtenstein - Saksa | 21:45 | 02.09.2021
Kohde sulkeutuu: 02.09.2021 21:45
Jalkapallon lilliputtimaa Liechtenstein kohtaa torstaina Euroopan MM-karsintojen J-lohkon ottelussa Saksan Kybunparkilla, St.Gallenissa. Saksa tuskin antaa uuden valmennuksen alaisuudessa armoa heikompaansa kohtaan. Maalihanat aukeavat suurella todennäköisyydellä jossain vaiheessa, ja tällöin on Liechtensteinille luvassa kaikkea muuta, kuin mukava ilta.
Liechtenstein haroo jättiläisiä vastaan


Kun puhutaan Liechtensteinin ja esimerkiksi nyt Saksan välisistä voimasuhteista, ovat nuo varsin massiivisia. Liechtenstein kuuluu Euroopan mittapuulla niihin pienimpiin jalkapallomaihin, ja jokaisissa karsinnoissa joudutaan tyytymään tyhjiin arpoihin. Lähinnä Liechtenstein näissä otteluissa pystyy pelaamaan pelkästä kunniasta.

Liechtensteinia luotsaa maajoukkueessa itsekin 113 ottelua pelannut Martin Stocklasa, joka on miesten maajoukkuetta ehtinyt valmentaa viiden ottelun verran, joista jokaisesta tuloksena on ollut tappio, maalierolla 2-22.

MM-karsinnat maaliskuussa Liechtenstein avasi 0-1 kotitappiolla, lohkoa kolmen kierroksen jälkeen johtavaa Armeniaa vastaan. Tuota seurasivat 0-5 vierastappio Pohjois-Makedoniaa vastaan, ja viimeisimmässä karsintaottelussa Islanti haki 4-1 vierasvoiton. Maalintekoyrityksiä Liechtenstein sai noissa otteluissa yhteensä aikaiseksi viisi kappaletta, ja maalia kohti se onnistui laukomaan neljä kertaa. Kun vastustajille maalintekoyrityksiä kirjattiin yhteensä 62, ja laukauksia maalia kohti 26, niin eipä paljoa tarvitse joukkueiden välisiä tasoeroja pohdiskella. Pallonhallintaprosentitkin keikkuvat järjestäen vastustajien hyväksi siellä 70% tuntumassa.

Kesäkuussa ystävyysotteluissa otti Liechtenstein kuokkaan rumasti vielä Sveitsiltä (0-7) & Färsaarilta (1-5), ja kyllähän tuollaiset lukemat esimerkiksi Färsaaria vastaan kertoo karua kieltä joukkueen oikeasta tasosta.

Saksa uudistuksen edessä


Kesän EM-kisoissa neljännesvälierissä Englannin käsittelyssä jatkopeleistä pudonnut Saksa on uuden edessä. Die Mannschaftia peräti 15 vuotta valmentaneen Joachim Löwin oli aika astua sivuun, ja joukkueen otti komentoonsa heinäkuussa Hansi Flick. Löwin aikakaudella Saksalla oli omat kultahetkensä, mutta viime vuosina ei joukkueesta enää oikein tunnuttu saatavan parasta irti. Aivan uusiin kuvoihin ei Flick astu, sillä tämä toimi Löwin apuavalmentajana vuosina 2006-2014, joten kokemusta näistä ympyröistä löytyy. Viimeisin kannus Flickiltä löytyy Bayern Münchenin peräsimessä, jossa tämä ehti päävalmentajana työskennellä noin puolitoista vuotta, voittaen mm. kaksi Bundesliigan mestaruutta, sekä Mestarien Liigan.MM-karsinnat Saksa käynnisti kahdella voitolla, kun Islanti (3-0) sekä Romania (1-0) kaadettiin ansaitusti. Kolmannella kierroksella Saksalle annettiin pientä shokkihoitoa, Pohjois-Makedonian haettua Duisburgista vierasvoitto maalein 1-2. Tuotakin kamppailua Saksa hallitsti, mutta Pohjois-Makedonia oli terävempi maalipaikoissa.

Runko Die Mannscheftilla on pysynyt samana, mutta muutamia muutoksia on kokoonpanossa EM-kisoihinkin peilaten. Puolustuksen ykkösnimiä ovat Robin Gosens & Antonio Rüdiger. Keskikentältä löytyvät tutut Ilkay Gündogan, Leon Goretzka & Joshua Kimmich. Lisäksi joukkuetta tähdittävät mm. Thomas Müller, Serge Gnabry & Timo Werner, joten laatua löytyy joka tontille. Flickille moni pelaaja on jo entuudestaan tuttu, joten tuokin avittanee valmennuksen ja pelaajiston välisen suhteen kehittymistä.
Flick haluaa aloittaa ryminällä


Saksa tulee isolla todennäköisyydellä tekemään Liechtensteinista melkoista reikäjuustoa. Flickille tämä on ensimmäinen ottelu päävalmentajana joukkueen peräsimessä, ja vaikka ennakkoasetelmat on mitä on, löytyy penkiltä varmasti nälkää ja kunnianhimoa siinä määrin, ettei Die Mannschaft tyydy mihinkään läpsyttelyyn. Kokeiluja kokoonpanossa tässä ottelussa saatetaan hyvinkin nähdä, mutta tuosta kokoonpanosta ei saa huonoa millään vaihtoehdolla. Saksa ottaa pelin haltuunsa heti alusta saakka. Liechtensteinin mahdollisuudet tulevat olemana todella vähissä, ja ainoa sauma on siinä, että Saksa joutuu päätään hakkaamaan seinään. Jossain vaiheessa onnistuminen tulee tämän kaltaisessa ottelussa väistämättä, mikä todennäköisesti avaa ketsuppipulloa. Liechtensteinin onnistuminen maalintekoon on niin melko epätodennäköistä, jotta koko ottelun overit tulisi kysymykseen. Allekirjoittaneelle kelpaa vieraiden runsaat maalimäärät.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Saksa yli 4,5 maalia @1.71

Unibet - Lue arvostelu

1.71

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.71

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.71

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.71

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.67

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.61

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko