Liiga: HIFK - JYP

Ke 18.1 | klo 18:30 | Liiga | HIFK - JYP

Kohde sulkeutuu: 18.01.2023 18:30HIFK nousussa


Liigassa sijalla 11 oleva HIFK on viime aikoina väläytellyt vahvaa tuloskunnon nousua. Ennen joulua alkanut vahva jakso on kantanut helsinkiläisporukalla kaikkiaan viimeiset kuusi kierrosta, joiden aikana HIFK on voittanut peleistään viisi, eikä pisteittä olla jääty kertaakaan. Viime viikon kahdesta ottelustaan HIFK raapi neljä pinnaa. Perjantaina Turussa TPS:n vieraana oli tuloksena 2-3 jatkoaikatappio, mutta lauantaina Lahdesta heltisi täydet pinnat, kun viihdyttävä kamppailu Pelicansia vastaan päättyi 5-4 voittoon, vaikka HIFK meinasikin jälleen sössiä vankan johtoasemansa, Pelicansin kurottua 1-4 takamatka umpeen.Ei HIFK:n viime aikainen tulosvire voi kellekään täysin puskista tulla. Joukkueen peli on läpi kauden ollut kuitenkin tuloksia parempaa, miltä kantilta tahansa sitten tilannetta katsookin. HIFK kykenee parhaimmillaan hallitsemaan pelivälinettä sekä pelitapahtumia vahvastikin, mutta se mikä on mahdollistanut viime kierrosten positiiviset tulokset, on yksinkertaistettuna tehokkuuden parantuminen. HIFK on viimeisen kuuden ottelun otannalla iskenyt 25 maalia, mikä on Liigassa eniten, ja samaan aikaan on ylivoimakin toiminut toiseksi kovimmalla prosentilla, 31,82%.

Keskiviikkona kotijoukkueen punanutuissa nähdään debyyttinsä tekevä kanukkisentteri Kevin Roy. Olisikohan tästä pitkälti AHL:ssä meritoituneesta sentteristä vihdoinkin se peliä tekevä keskushyökkääjä, joka HIFK:lta on kieltämättä ollut kadoksissa?


JYPillä ei nykytaso riitä


JYPin tilanne pudotuspelien suhteen alkaa olla hankala. Piste-eroa ei toki paljon vielä ole, mutta sijalla 13 olevalla JYPillä on kuitenkin pelejä enemmän, kuin mm. edellä olevilla HIFK:lla, KooKoolla sekä Ässillä, eikä jyväskyläläisten vire ole kaksinen ollut sitten marraskuun lopun. Viimeisestä yhdeksästä pelistään JYP on voittanut vain kolme, ja tämä on pudotuspeleihin hamuavalle joukkueelle liian pieni määrä. Viime viikon kaksi ottelua tuotti Jukka Rautakorven suojateille kaksi pinnaa, jotka napattiin torstaina vierasvoitolla SaiPasta 3-2 jatkoaikavoitolla. Lauantaina haki puolestaan Ilves Jyväskylästä ansaitusti kolme pistettä tyylipuhtaalla 0-2 voitolla.JYP on valtaosan pisteistään napannut kotikentällään, sillä 50.pisteen kokonaissaldostaan on 34 tullut kotipeleistä, ja 16:lla vieraspinnallaan onkin JYP ollut Liigan toiseksi heikoin vierasjoukkue. Tämä on ollut oikeastaan melko suora syy ja seuraus tulosten takana olevista asioista, sillä maaliodottamienkin valossa on JYP vieraissa suoriutunut melko selvästi heikommin kuin kotonaan. Maaleja JYP kuitenkin kykenee kohtalaisen tehokkaasti viimeistelemään paikoistaan, ja onhan maalivahtipeli selvästi parantunut Veini Vehviläisen paluun jälkeen, ja jälki olisi hyvinkin voinut olla rumempaa ilman Vehviläisen hyviä otteita.

JYPiltä pelikiellossa ovat hyökkääjät Juuso Puustinen sekä Braden Christoffer, joten melko iso siivu tuloksentekorintamalta on sivussa.

Jatketaanko maali-ilottelun merkeissä?


HIFK lähtee viime aikaisen vireen perusteella suosikkina otteluun, mutta aivan niin suurena suosikkina en kotijoukkuetta näe, kuin kertoimet antavat ymmärtää. Sen sijaan total-linjat on hinnoiteltu hieman yläkanttiin. HIFK on saanut hyökkäyspelinsä kanssa juonen päästä kiinni, ja osumatarkkuus on selvästi mennyt eteenpäin viime kierroksilla, mutta toisaalta myös omissa kolisee melko runsaaseen tahtiin tällä hetkellä. JYP pystyy puolestaan itse käyttämään paikkansa melko tehokkaasti, mutta puolustuspelissä on joukkueen ongelmat, sillä vastustajille annetaan paikkoja railakkaallakin kädellä, ja tämän hetken HIFK pystyy nämä kyllä hyväkseen käyttämään. Joukkueiden kohtaamiset Nordiksella ovat viime vuosina olleet pääsääntöisesti melko viihdyttäviä yhteenottoja, ja kun kertoimet tämän sallii, samalla linjalla jatketaan.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 5 maalia (60min) @2.00

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.9

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.82

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.82

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan