Liiga: Ilves - SaiPa

Su 27.11.2022 | 17:00 | Liiga | ILVES - SAIPA

Kohde sulkeutuu: 27.11.2022 17:00Liigassa kohtaavat toisensa Ilves ja SaiPa Nokia Arenalla sunnuntaina kello 17:00.

Ilves tehokas erikoistilanteissa Pelicansia vastaan!


Antti Pennasen luotsaama liiganelonen Ilves on kerännyt 22 ottelusta 42 pistettä maalisuhteella 69-53.

Liigassa eniten maaleja tehnyt Ilves kolme peliä enemmän pelannutta kärkikaksikkoa Lukkoa ja Pelicansia kuusi ja viisi pistettä perässä. Myös kolme peliä enemmän pelannut KalPa ohitti puolestaan Ilveksen lauantaisella kotivoitollaan (Ässät 3-2) nousten kahden pisteen turvin kolmanneksi.

Ilvestä ei juurikaan hetkauttanut negatiivisesti se, että se joutui viettämään peräti viisi välipäivää tositoimista kohdatessaan hyvässä pelirytmissä surfanneen liigakakkosen Pelicansin kotonaan Nokia Arenalla viime perjantaina. Pelsut jäivät täysin statistin rooliin Ilveksen pöllyyttäessä vieraansa nurin 6-2 (1-0, 2-1, 3-1).

Ilves ratkaisi pelin iskemällä peräti neljä ylivoimaosumaa seitsemästä erikoistilanteesta Les Lancasterin, Aku Rätyn, Joona Ikosen ja Jyrki Jokipakan toimiessa pyöveleinä. Matias Mäntykivellä oli lisäksi varaa missata rankkarinsakin ensimmäisessä erässä. Ikonen iski vielä toisenkin maalinsa tasakentin ja lisäksi isäntien viimeisen maalin viimeisteli Tommi Tikka.

Ilveksen joukkueesta löytyi viisi kahden tehopisteen miestä ja lisäksi kippari Eemeli Suomi läväytti tauluun kolme tehopinnaa annettuaan maalisyötöt kolmeen osumaan! Vaisusta Pelicansista onnistuivat maalinteossa Lars Bryggman sekä molemmista maaleista tehopisteet kerännyt Topias Vilen.

Ilveksen tehokkaimpia pelaajia ovat tällä kaudella olleet Liigan pistepörssissä kolmantena ja neljäntenä ovat Suomi (18. 7+17=24) ja (22. 14+9=23) sekä Lancaster (22. 6+12=18)

Ilveksen pelit jatkuvat jo heti tiistaina kotiottelulla KalPaa vastaan Nokia Arenalla. Kerho ja Lukko tulevat puolestaan vastaan Pohjantähti Areenassa ja Kivikylän Areenassa torstaina ja perjantaina. Näinollen Ilves on tositoimissa kaikkiaan neljästi kuuden päivän aikana!
SaiPa löi jumbofinaalissa Sportin!


Ville Hämäläisen luotsaama liigajumbo SaiPa on kerännyt 23 ottelusta 26 pistettä maalisuhteella 49-68.

Liigajumbo SaiPa on enää pisteen perässä kaksi peliä enemmän pelannutta toiseksi viimeisenä olevaa Sportia. Kolmanneksi viimeisenä oleva Jukurit on puolestaan SaiPaa enää kolme pistettä edellä. Seuraavilla sijoilla olevat yhden pelin enemmän pelanneet KooKoo ja Kerho ovat puolestaan SaiPaa viisi pistettä karussa.

SaiPa kohtasi Sportin Liigan jumbofinaalissa ja todellisessa kuuden pisteen ottelussa eilen lauantaina kotiluolassaan Kisapuistossa, missä isännät olivat parempia 4-2 (0-1, 1-1, 3-0).
Vaasalaiset johtivat kamppailua vielä toisen erän yhdeksännelle minuutille asti Jens Lööken ja Lassi Vanhatalon maaleilla 2-0, kunnes SaiPa näytti kuka on Kisapuiston isäntä. Isäntien slovakkihyökkääjä Kristian Pospisilin vitosen jäähyn aikana SaiPan Tino Metsävainio rikkoi ensin isäntien kuparisen toisessa erässä ja tälläsi alivoimalla kavennuksen 1-2:een.

Päätöserässä SaiPa löi isompaa vaihetta silmään! Ensin erän kahdeksannella minuutilla Valtteri Ojantakanen tasoitti pelin 2-2:een. Kuusi ja puoli minuuttia myöhemmin SaiPan suvereeni maaliruisku Ville Meskanen vei ensimmäistä kertaa lappeenrantalaiset johtoon! Loppunumerot sinetöi tyhjiin Ville Vainikainen vain viisi sekuntia ennen päätössummerin soimista.

SaiPan tehomiehiä ovat tällä kaudella olleet toisen kärkiketjun laiturina viilettävän Meskasen (23. 12+4=16) ohella seuran kanukkivahvistukset kakkosparissa luutiva Aaron Irving (22. 1+12=13) sekä toinen kärkisentteri Antoine Morand (23. 1+10=11).

SaiPa kohtaa seuraavaksi Ässät West Areenassa ensi keskiviikkona!
Tänään juhlitaan maaleilla kahden Liigan maaliruiskun kohdatessa toisensa!


Viime kaudella Ilves vei kohtaamiset SaiPaa vastaan voitoin 3-1. SaiPa otti ainoan voittonsa Hakametsässä eli Nokia Arenalla lappeenrantalaiset eivät ole vielä Ilvestä pystyneet koskaan kaatamaan. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran Kisapuistossa, missä SaiPa juhli Ilveksen kustannuksella 6-4 Meskasen hattutemppuillassa. Ikosen ja Meskasen kohdatessa toisensa vastakkain nähdään kahden Liigan kärkitykin näytöstä ja lehtereillä tai telkkarivastaanottimien ääressä kannattaa ottaa hyvä asento. Odotettavissa on maalirikas kamppailu!

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään yli 5,5 maalia (60 min) @1.98

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.98

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Wazamba - Lue arvostelu

1.9

Wazamba - Avaa tili ja nappaa 200€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Posido - Lue arvostelu

1.9

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.81

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä