Liiga: Lukko - Ässät

La 21.1 | klo 17:00 | Liiga | LUKKO - ÄSSÄT

Kohde sulkeutuu: 21.01.2023 17:00Lukko porskuttaa


Sarjakärki Lukko venytti perjantaina voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun se haki Jyväskylästä niukan 2-1 vierasvoiton JYPistä. JYP vastasi ottelun avausmaalista toisen erän puolivälin tienoilla, mutta Lukon vastaus tuli vielä erän lopulla, ja voittomaali nähtiin päätöserässä, noin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. 2-1 tulos kieltämättä hieman imartelee JYPiä, sillä maalipaikkojen valossa Lukko vei ottelua, ja taululla olisi voinut olla isompikin voitto vieraille. JYPin maalilla Veini Vehviläinen torjui ottelussa 28 kertaa, kun taas Lukon maalilla pelannut Samuel Jukuri selvisi ainoastaan 10:llä torjunnalla. Viimeisestä 12:sta ottelustaan on Lukko voittanut peräti 10, ja etenkin tuo kotisaldo on äärettömän kova, sillä 22:sta kotipelistään on Lukko klaarannut kotiin 19.Perjantain esitys oli Lukolta ennakko-odotuksiin nähden erittäin väkevä, sillä vieraissa ollaan oltu kieltämättä viime aikoina hienoisissa vaikeuksissa, mutta nyt oli ainakin peli sellaista, että voittoja tulee väistämättä tuollaisilla esityksillä, vaikka isoa marginaalia ei saatukaan JYPiin revittyä. Maalipaikkatilastojen valossa ei Lukko koko kauden otannalla ole aivan Liigan kärkikastia ollut, mutta isot ja ne pelin ratkaisevat osa-alueet Lukolla toimii. Erikoistilannepelaamisessa ei juurikaan moittimista ole, ja maalivahtipeli, puolustuspelin ohella on sarjan parhaimmistoa ehdottomasti, ja isossa kuvassa etenkin kotona ollaan maalinteon tehokkuuden kanssa oltu riittävän hyviä.


Ässät isoon voittoon Tapparasta


Ässät vankisti perjantaina asemiaan Liigan keskivaiheilla, kun se otti jo kauden kolmannen voittonsa Tapparasta. Tällä kertaa voitto irtosi kotikentällä maalein 4-2. Toisena vuonna perättäin CHL:n finaaliin edennyt Tappara vastasi ottelun avausmaalista, ja kampesi pelin vielä päätöserän alkuhetkillä tasoihin, mutta päätöserän jälkimmäisellä kympillä Ässät onnistui kahdesti maalinteossa. Ässien parhaimmistoa oli Roope Talajan (1+1) & Derek Barachin (0+2) lisäksi maalivahti Rasmus Korhonen. Vaikka torjuntoja ei Korhoselle kirjattu kuin 17 kappaletta, oli Tapparalla paikkoja useampaankin kuin tuohon kahteen maaliin. Ässät otti näin ollen kolmannen perättäisen voittonsa, ja kuudennen voiton viimeiseen kahdeksaan otteluun, joten porilaisillakin on vire kohdillaan.Ässät on tällä hetkellä pakko asettaa pienen kysymysmerkin alle. Joukkue kyllä kairaa hyviä tuloksia, mutta peli itsessään ei ole sillä tasolla, jolla pitkässä juoksussa menestystä pitäisi tulla. Varsinkin vieraiskaukaloissa on porilaisilla ollut erittäin vaikeaa. Pelillisesti vieraissa ei oikein olla saatu mitään aikaiseksi, ja tämän lisäksi maalinteon tehokkuus on reissupeleissä ollut todella vaatimattomalla tasolla. Käytännössä Ässät tarvitsee maalivahdiltaan aivan huippusuoritusta, mikäli tuloksessa halutaan roikkua mukana, ellei sitten isoa steppiä pystytä ottamaan pelillisesti.

Lukon pitäisi olla vahvoilla


Satakunnan derbyt eivät aivan tavallisia Liigaotteluita ole, sillä tunne on näissä kuitenkin pääsääntöisesti eri luokkaa, joten hieman eri näkökulmistahan näitä pelejä joudutaan lähestymään. Joka tapauksessa Lukon pitäisi kaiken järjen mukaan olla vahvoilla, sillä peruspaketti on kuitenkin sen verran hyvin kasassa, ja tulosta syntyy tasaisen vakuuttavaan tahtiin. Tulosta tekee tällä hetkellä myös Ässät, mutta peliesitykset eivät aivan tätä trendiä tue, joten ehdottomasti Ässien kohdalla vaarana on, että tuloskäyrä laskee jossain kohtaa. Lukko oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa selvästi parempi maalein 6-2, mutta tuon jälkeen on kahdesti haettu voittajaa jatkoilta, ja edellisen kohtaamisen joulukuussa veikin Ässät, joten voitot tältä kaudelta Lukolle 2-1. Lauantaina suurempinumeroinen kotivoitto ei olisi suuri yllätys, ja Lukkoa päästäänkin pelaamaan tasoituksella.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Lukko -1,5 @1.95

Huti
Galaksino - Lue arvostelu

1.95

Galaksino – Pelaa 25€, saat saman suuruisen ilmaisen vedon!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.93

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.9

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.9

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

1.87

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan