Liiga: Tappara - TPS

Liiga | Tappara - TPS | 18:30 | 28.04.2022
Kohde sulkeutuu: 28.04.2022 18:30
Tapparan ja TPS:n välinen finaalisarja taputellaan tänään poikki ja Kirvesrinnat vie näin kolmannenkin ottelusarjansa tämän kevään pudotuspeleissä voitoin 4-1! Kirvesrintojen syvyys on yksikertaisesti liikaa turkulaisille, joiden kärkiketjujen takaa ei löydy sittenkään riittävästi ratkaisijoita ja lisäksi erikoistilannepelaaminen jää liian torsoksi.
Liigassa finaalisarjan viidennessä ottelussa Tappara ja TPS kohtaavat toisensa Nokia Arenalla torstaina kello 18:30. TPS otti sarjan avausvoittonsa 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) Gatorade Centerissä tiistaina. Tappara johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-1. Suomen mestaruus irtoaa neljällä voitolla.

TPS pelasi finaalisarjan parhaan pelinsä ja otti ansaitun voiton neljännestä pelistä!


Jussi Tapolan luotsaamalla Tapparalla oli tilaisuus katkaista finaalisarja suoraan neljässä pelissä poikki ja juhlia Suomen mestaruutta Turun Gatorade Centerissä tiistaina, mutta Jussi Ahokkaan luotsaama TPS oli päättänyt toisin.

Neljäs kamppailu oli edellisten kolmen ottelun tapaan erittäin tasainen, mutta aikaisempia selvästi fyysisempi ja mitä pitemmälle ottelu eteni sitä enemmän alkoi TPS:n itsepintainen ja sinnikäs yrittäminen purra Tapparan puolustukseen, mikä alkoi tehdä virheitä.

Kaksi ensimmäistä erää sinniteltiin maalittomassa tasatilanteessa, vaikka kamppailu oli kaikkea muutakuin tilanneköyhä. Molempien joukkueiden maalivahdit, niin TPS:n Andrei Kareyev kuin Tapparan Christian Heljanko kieltäytyivät tekemästä virheitä. Itseasiassa Heljankolle sattui päätöserässä yksi sellainen Kirvesrintojen veskarin tullessa rohkeasti vastaan Jack Rodewaldia (17. 2+3=5), jotta kanukkisentteri ei olisi päässyt livahtamaan karkuun. Täpärällä oli, etteikö Rodewald olisi päässyt väistäessään Heljankoa ampumaan kiekkoa tyhjään Tapparan nuottaan. Kiekko kuitenkin pyörähti juuri, kun se olisi tipahtanut suoraan TPS-sentterin lapaan. Muutenkin TPS:ltä juuri Rodewaldin johtama kakkonen oli se kärkiketjuista, mikä pystyi luomaan parhaimmat tilanteet turkulaisista Heljankon maalille. Juuso Pärssisen (17. 4+8=12) ketjut peli jäi vaisuksi ja nimenomaan kultakypärä Markus Nurmen (17. 4+15=19) pelaaminen liiankin ennalta-arvattavaksi.

Ottelun ainoan osuman viimeistellyt Elmeri Eronen (17. 3+2=5) pääsi hetki ennen voittomaaliaan kilauttamaan epäonnekkaasti laukauksellaan maalirautoja, mutta uuden tilaisuuden saatuaan puolustaja malttoi ennen veroaan hetkisen pitempään sekä malttoi jopa odottaa eteen heittäytyvän, kaikkien aikojen pudotuspeliottelua pelanneen tilaston kärkeen 191.nnellä playoffs-pelillään nousseen Kristian Kuuselan (14. 1+4=5) asettuvan sopivasti Heljankon eteen maskiksi ja laukoi vasta sitten tolpan juureen kiekon painuessa juuri sopivasti Kuuselan jalan alta kohti Tapparan maalia. Aikarauta näytti siinä vaiheessa 53:17. Erosen maalinsyöttäjiksi merkittiin Aarne Intonen (16. 3+5=8) ja Mitch Hults (8. 0+3=3).

Tappara haki tottakai tasoitusosumaa pelin lopussa ilman Heljankoa, mutta Veli-Matti Savinaisen (14. 8+2=10) hölmöäkin hölmömpi jäähy pelin viimeisellä minuutilla vesitti suuremmat haaveet tasoituksesta Savinaisen saatua huitomisesta pikkukakkosen vispattuaan TPS-kipparilta Juhani Jasulta (16. 2+3=5) mailan kädestä.

TPS:llä oli kaikkiaan kolme mahdollisuutta hyödyntää ylivoimansa ottelun aikana, mutta Tappara pelasi todella hyvää alivoimaa saaden näyttämään turkulaisten harvat yritykset todella huonoilta. Vastaavasti TPS ei antanut Tapparalle yhtään tilaisuutta päästä pelaamaan omaa ylivoimaansa, joten siinä valossa turkulaiset pelasivat todella kurinalaisen ja hyvän pelin. Juuri sellaista pudotuspelikiekkoa, millä voittoja otetaan.

Tappara on terästä neljännen kerran tässä finaalisarjassa!


Tapparalle viides peli on toinen ns. ottelupallo tässä finaalisarjassa. Mikäli se kukistaa TPS:n on Tapolan suojatit onnistuneet sitten voittamaan kaikki kolme ottelusarjaansa viidessä pelissä. Luotetaan siihen, että juuri näin tulee käymään. Tappara ottaa opikseen pienistä virheistään ja parantaa neljännestä peilistä juuri sen verran, että turkulaiset joutuvat nöyrtymään mestarien edessä!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tappara ML @1.57

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.57

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.55

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Sportaza - Lue arvostelu

1.55

Sportaza - Avaa tili ja nappaa 200€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Campobet - Lue arvostelu

1.55

Campobet - Lunasta 100% vedonlyöntibonus 200€ asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.52

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä