Liiga: Lukko - KooKoo

Julkaistu: 16.10.2020 21:57


Liiga: Lukko - KooKoo
Liiga | Lukko - KooKoo | 17:00
Comeon! Comeon!

Perjantaina Helsingistä HIFK:n kotikentältä täydet pisteet ryövännyt Lukko saa Liigan lauantain kierroksella vieraakseen Kivikylän Areenalle KooKoon.

Lukon tehokas avauerä riitti voittoon


Pekka Virran suojatit nousivat perjantaisella HIFK-voitollaan sarjakärkeen tasapistein perässään olevien Ilveksen & Kärppien kanssa. Kaikilla on kasassa 12 pistettä viiden ottelun jälkeen.

Perjantaina Lukolle riitti kolmeen pisteeseen tehokas avaus 20-minuuttinen, jonka aikana raumalaiset latoivat kiekon kolmesti ohi HIFK-vahti Frans Tuohimaan. Maalinteon aloitti erän puolivälin jälkeen slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil, joka löysi tilaa Tuohimaan kilpikäden puolelta. 2-0 osumasta vastasi NHL-laina Aleksi Saarela, joka haastoi kotijoukkeen puolustuksen ja löysi Pospisilin tavoin saman kolon, eikä Tuohimaa ehtinyt Saarelan nopean kudin tielle. Maali oli Saarelalle jo kauden viides. Vielä erän lopussa kauden mittaan tehot 2+3 merkkauttanut puolustaja Vili Saarijärvi ylläti vedollaan Tuohimaan kertaalleen ja erätauolle lähdettiin 0-3 lukemista.

Toinen erä pysyi Lukon hallinnassa vieraiden vietyä mm. laukaukset tuon 20-minuuttisen aikana selvästi 21-4, mutta HIFK:n maalilla Tuohimaan korvannut Niilo Halonen piti joukkueensa mukana ottelussa. Erän ainoan maalin iski isäntien Joona Luoto.

Päätöserässä kotijoukkue pääsi vielä maalin päähän Joonas Lyytisen ohitettua Lukon maalilla 29 kertaa torjunut Oskari Setänen. Tuota lähemmäs ei HIFK päässyt lopun taistelustaan huolimatta.Toistaiseksi Lukon pelissä on lähes kaikki osa-alueet olleet kaikkiaan hyvin balanssissa. Joukkue luo hyvään tahtiin maalipaikkoja. Ottelua kohden raumalaiset ovat luoneet maaliodottamaa neljänneksi eniten, mutta mikä tärkeintä, tulosta syntyy kovalla prosentilla niin koti kuin myös vieraskentällä. Tuo tuleekin olemaan yksi niistä valttikorteista, joilla eroja tehdään muihin joukkueiseen, sillä monella joukkueella on suuria vaikeuksia pitää tasonsa edes vähänkään samalla tasolla koti/vieraskentillä. Esimerkiksi perjantainen vastustaja on tästä hyvä osoitus.

Lukon maalinsuulla suurimman vastuun kantanut Setänen on myös näyttänyt olevansa vähintään yhtä kovassa kunnossa kuin viime sesongilla.

Alivoima (100%) on tähän asti Virran suojateilla ollut täydellistä, mutta ylivoimaan (13,64%) odotetaan huomattavasti enemmän tehoja. Materiaalista tuon ei pitäisi ainakaan olla kiinni.

Tänään Lukon torjunvastuun kantaa Lassi Lehtinen.

KooKoo haastajana Raumalle


Jussi Ahokkaan luotsaama KooKoo on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Kolmen peräkkäisen kotiottelun jälkeen vieraissa pelaava kouvollaisryhmä löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän, maalierolla 10-9.

Keskiviikkona KooKoo kärsi kauden avaustappiona kotikentällään, Pelicansin haettua Kouvolasta 3-2 voitto. Pelicans tuli kahden ensimmäisen erän alkuun räväkästi ja iskikin molemmissa kiekon KooKoon maalilla pelanneen Oskari Salmisen selän taakse. Toisen erän alussa Jonatan Tanuksen kuti yllätti kieltämättä turhan heppoisesti Salmisen. KooKoo kampesi kuitenkin itsensä kahdesti tasoihin, kun avauserässä tasoituksesta vastasi Oskari Manninen ja 2-2 maalisn iski Trevor Mingoia (1+1). Kyle Platzer merkkautti kumpaankin kotijoukkueen maaliin syttöpisteen. Päätöserässä Pelicansin Iikka Kangasniemi vastasi ottelun voittomaalista.

Laukaukset KooKoo voitti ottelussa 54-45, mutta aivan parhaimmille maalipaikoille ei kotijoukkue päässyt riittävän hanakasti. Salmiselle kertyi ottelussa 19 torjuntaa.

KooKoon maalilla aloittaa Victor Brattström.

Saako Lukko tappiollisen KooKoo-putkensa poikki?


Viime kauden neljä keskinäistä kohtaamista päättyivät kaikki KooKoon voittoihin. Kaikkiaan viisi edellistä vääntöä ovat kouvolalaiset voittaneet. Sitä ennen taas oli Lukko vienyt viisi kohtaamista nimiinsä.

Lukko lähtee lauantain otteluun melko selvänä suosikkina, ottelu ja matkarasituksestaan huolimatta. KooKoon iskunpaikka lienee ottelun alussa, mutta toisaalta ottelu on tällä viikolla Lukolle vasta toinen, joten kovinkaan pahasti ei jaloissa pitäisi painaa. Kotijoukkueen suoran voiton kertoimet ovat turhan alhaisissa lukemissa, mutta nykyvireessä oleva Lukko kelpaa tasoituksen kanssa oikein mainiosti. Hyökkäys tuottaa sen verran kovaa tulosta, että maaleitta tuskin se tulee tänäänkään jäämään. KooKoon todellinen taso on vileä hienoinen kysymysmerkki, mutta keskiviikkoinen peli Pelicansia vastaan ei ainakaan allekirjoittanut oikein vakuuttanut. Lukko maistuu yhden maalin tasoituksella, mutta roihkeimmat voi napsia jopa -1,5 linjan tasoituksella.

ComeOn: 10€ Vedonlyöntibonus ilman talletusta!


Vedonlyöntisivusto ComeOn tarjoaa kaikille uusille pelaajille 10€ bonuksen ilman talletusta. Nappaa markkinoiden helpoin bonus alta, tai lue lisää sivustosta ComeOn arvostelustamme.
Comeon: lunasta 10€ talletusvapaa vedonlyöntibonus! ››

Pelivalintamme:

Lukko -1 @1.92

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Olybet - Lue arvostelu

1.85

Olybet - Lunasta 100% bonus 100€ saakkaLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.83

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.83

ComeOn - 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Jetbull - Lue arvostelu

1.8

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
ScandiBet - Lue arvostelu

1.79

Hyödynnä Scandibetin laadukas pelivalikoimaLue arvosteluSiirry pelaamaan
10Bet - Lue arvostelu

1.79

Hyödynnä 50€ bonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

1.79

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko