Falun, miesten 15 km, v: kilpailun voittaja

Falun, miesten 15 km, v | kilpailun voittaja | 12.3.2022 | 12:30
Kohde sulkeutuu: 12.03.2022 12:30
Maastohiihdon maailmancupissa hiihdetään pitkästä aikaa vapaan tyylin 15 kilometrin väliaikalähtö tai ylipäänsä normaalimatka. Edellisestä on aikaa useita kuukausia.

Kahta vastaavaa kilpailua on hallinnut Simen Hegstad Krüger. Norjalainen vei voiton sekä Davosissa että Lillehammerissa.

Olympialaisia edeltänyt koronavirustartunta ei näytä haittaavan tai edes haitanneen tekemistä millään tavalla. Kun Betfair sooloilee kertoimissakin mukavasti, niin 3,6:lla lähdetään panostuspuuhiin ilomielin.Kun venäläiset ovat poissa maailmancupista, konkretisoituu tilanne muun maailman kannalta melkoisen rajuksi varsinkin vapaalla. Kilpailun viisi suurinta ennakkosuosikkia ovat norjalaisia (Krüger, Sjur Röthe, Hans Christer Holund, Harald Östberg Amundsen, Martin Nyenget), eikä kaukana näistä spekulaatioista ole myöskään Didrik Tönseth.

Muusta maailmasta haastajina voi mainita lähinnä ruotsalaisduon Jens Burman-William Poromaa sekä Holmenkollenin perinteisen viidelläkympillä varsin vahvasti esiintynyt Andrew Musgraven. Iivo Niskasen kohdalla sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon olisi hyvä saavutus.

Davosissa Krügerin ylivoimaa


Ennen joulua hiihdettiin 15 kilometrin vapaan väliaikalähdöt Lillehammerissa ja Davosissa. Kotimaassaan Krüger vei täpärän voiton 1,6 sekunnilla ennen Holundia. Nyenget jäi 17,5 sekuntia, ja puolen minuutin sisään voittajasta mahtui vielä viisi muutakin miestä.Norjalaisten kokonaispanos oli valtava: Sjur Röthe oli heikäläisistä seitsemänneksi paras ja koko kilpailun yhdeksäs. Ja tuolloin venäläiset olivat vielä normaalisti mukana.

Viikkoa myöhemmin mentiin korkeammalla eli Davosissa. Krügerin ylivoima oli huomattavasti Lillehammeria selvempää. Falunistakin puuttuva Johannes Hösflot Kläbo taipui 22,9 sekunnilla, ja puolen minuutin etäisyydelle ei ehtinyt yksikään lauantain kisaan starttaavista. Ja taas kerran: norjalaisia oli kuuden parhaan joukossa viisi.

Helmikuun olympialaisten vapaan kisa oli hyvin poikkeuksellinen. Ensinnäkin siksi, että aikakirjoihin on merkitty 50 kilometriä, vaikka toteuma oli alle 30 kilometriä. Lisäksi pakkanen paukkui siihen malliin, jota ei maaliskuun puolivälin lähestyessä Ruotsissa koeta.

Kiinassa oli venäläisten vuoro dominoida. Aleksander Bolshunov & Ivan Jakimushkin jättivät Krügerin kolmanneksi. Toisaalta näyttö oli jälleen kerran kova Krügeriltä, joka oli joutunut seuraamaan koko muun olympiarupeaman sivusta.

Amundsenin kertoimet liian alhaalla


Kaikkiin Falunissa mukana oleviin verrattuna Krüger on siis ollut vapaalla dominoiva. Kertoimissa kakkossuosikiksi on nostettu Röthe, joka toki onnistui Holmenkollenin perinteisellä hienosti. Nyenget, Röthe ja Tönseth juhlivat kolmoisvoittoa jättäen Niskasen neljänneksi ja esimerkiksi Krügerin kymmenenneksi yli minuutin päähän.29-vuotias Nyenget ja 23-vuotias Amundsen osoittavat sitä valtavaa vyöryä, millä norjalaisista nousee aina uusia menestyjiä. Sukupolvet ja nimet kärjessä vaihtuvat mutta kärkinimien kotimaa ei.

Etenkin Amundsenin voittokertoimet on kuitenkin painettu turhan alas. Lillehammerin seitsemäs ja Davosin neljäs taistelee toki kärkisijoista, mutta voittoon on kuitenkin vielä vaikeaa uskoa.


Kun kauden hallitsija saa reilusti yli kolmen kertoimen, ei tilaisuutta voi jättää käyttämättä.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Simen Hegstad Krüger voittaa kilpailun @3.6

Huti
Betfair - Lue arvostelu

3.6

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.75

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.6

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä