Oslo: miesten 50 km - perinteinen

Oslo | miesten 50 km perinteinen | 6.3.2022 | 13.00
Kohde sulkeutuu: 06.03.2022 13:00
Suomalaiset voittojuhlat nähdään Holmenkollenin kuninkuusmatkalla poikkeuksellisen ja erittäin suurella todennäköisyydellä. Kun venäläisurheilijat Aleksander Bolshunovin johdolla ovat joukosta poissa Johannes Hösflot Kläbon tavoin, saattaa Iivo Niskanen hyvinkin päästä tervehtimään Norjan kuninkaallisia.

Ristomatti Hakolan kilpailukausi on puolestaan ollut vaiherikas ja melko vähän kilpailuja sisältänyt kokonaisuus. On ollut kylkiluun murtumaa ja Pekingin olympialaisien ajalle harmillisesti osunutta sairastelua.

Hakola osoitti Salpausselällä vireen olevan suhteellisen hyvän. 50 kilometrille startatessa lähtökohdat ovat kuitenkin hyvin arvoitukselliset. Jaksaako mies juuri tässä kohdassa näin pitkän matkan?

Erik Valnesia on voinut pitää sprinttispesialistina, mutta tämä määritelmä alkaa 25-vuotiaan urheilijan kohdalla olla pahanpäiväisesti vähättelevä. Ovathan sijoitukset normaalimatkoillakin parantuneet vuosi vuodelta.

Viidenkympin osalta tuloksentekokyky on epävarmaa, mutta lähtökohdat ovat Valnesilla silti varmemmat kuin Hakolalla. Bet365 näkee tämän parin tasabuukiksi, Pinnacle itseni tavoin selkeähkösti Valnesin suosikkiasemalla.



Perinteisen kisoja tällä kaudella enimmäkseen dominoinut Niskanen kohdannee kovimmat haastajansa Hans Christer Holundista, Simen Hegstad Krügeristä sekä ruotsalaiskaksikosta Jens Burmanista & William Poromaasta.

Hakola on pystynyt hiihtämään tällä kaudella vain kolme normaalimatkojen kilpailua, kaikki perinteisellä. Tulokset ovat loppujen lopuksi olleet suhteellisen hyviä mainittua Pekingin epäonnista rupeamaa lukuun ottamatta.

15 kilometrin Suomen mestaruus irtosi ennen olympialaisia helposti ja suurella erolla muiden huippujen puuttuessa. Viime sunnuntaina Salpausselällä 12:s sija oli kaikkien vastoinkäymisten jälkeen hyvä tulos.

Näytöt viideltäkympiltä vaihtelevia


Uran viisikymppisiltä näytöt ovat hyvin vaihtelevia. Kansainvälisiä tapahtumia on takana siinä määrin vähän, että pitkän matkan sopivuutta miehelle on vaikeaa arvioida. Neljä vuotta sitten Pyeongchangin olympialaisissa sijoitus jäi perinteisellä 39:nneksi.

Torstaina Drammenin sprintissä Hakola jäi muiden suomalaismiesten tavoin välierään, vaikka kaikki norjalais- ja venäläishuiput olivat kisasta poissa.



Valnes on siis nousemassa yhä varteenotettavammaksi menestyjäksi myös normaalimatkoilla. Vielä kyvyt eivät riitä aivan palkintokorokkeelle mutta vakituiseen kymmenen parhaan joukkoon sijoittumiseen kylläkin.

Hyvää menoa perinteisellä


Tämän kauden 15 kilometrin perinteisten kisojen sijoitussarja näyttää lukuja 4-8-7-15-11. Vahvaa tekemistä. Lisätään vielä se, että tulosta tulee ehdottomasti paremmin nimenomaan perinteisellä kuin vapaalla.

Edesottamukset viidelläkympillä ovat Hakolan tavoin harvassa. Noin vuosi sitten hän hiihti takaa-ajon tyyppisessä kisassa Sveitsissä varsin hyvin.

Kaksi vuotta sitten hän oli vastaavalla Holmenkollenin maailmancupin kuninkuusmatkalla 35:s, mutta sen jälkeen kestävyysominaisuudet ovat parantuneet paljon.




Valnesilla todettiin alkuviikosta positiivinen koronatestitulos muiden Norjan sprinttimaajoukkueen jäsenten tavoin. Mikäli mies viidellekympille lähtee, on hän takuulla täydessä kunnossa.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Erik Valnes sijoittuu paremmin kuin Ristomatti Hakola @1.83

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.636

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.6

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä