Maailmancup: Miesten sprintti (p)

Pe 25.11. | Klo 11:00 | Ruka | Miesten sprintti (p)

Kohde sulkeutuu: 25.11.2022 11:00


Hiihdon maailmancup-kiertue käynnistyy tulevana viikonloppuna Rukalla. Perjantaina on luvassa perinteisen sprintit, lauantaina perinteisen 10 kilometrin välaikalähtökisa ja sunnuntaina on luvassa vapaan 20 kilometrin takaa-ajokisa.

Jouve juhli kokonaiscupin voittoa


Jos naisten sprintissä ruotsalaiset ovat ylivoimaisia, niin miehissä norjalaiset ovat puolestaan yhtä ylivoimaisia. Kauden yhdeksästä sprinttikisata norjalaiset voittivat peräti kuusi. Sprintticupin kokonaiskisan vei silti Ranskan Richard Jouve. Norjan Johannes Hösflot Kläbo joutui jättämään kaksi viimeisintä sprinttikisaa väliin, ja kun Jouve voitti molemmat kisat, niin ranskalainen ohitti Kläbon kokonaiskisassa kuudella pisteellä. Sprintticupin kolmas oli Lucas Chanavat. Norjalaisilla oli vahva panos kokonaiskisassa, sillä Håvard Solås Taugböl, Erik Valnes ja Even Northug sijoittuivat sprintin kokonaiskisassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Hiihdon maailmancupiin tehtiin tälle kaudelle kaksi merkittävää muutosta, kun osakilpailuista jaettavien pisteiden määrää sekä kilpailumatkojen pituuksia muutettiin. Maailmancupin pisteitä jaetaan tällä kaudella 50 hiihtäjälle 30 sijaan ja voiton merkitys ainakin pisteiden valossa vähenee. Tämä tarkoittaa myös sitä, että normimatkojen hiihtäjien kannattaa myös osallistua sprinttikisoihin.


Ennakkosuosikit


Jouve ja Chanavat ovat selkeästi parempia vapaan sprinteissä, joten norjalaisethiihtäjät ovat perjantain kisan suurimmat suosikit. Kläbo on kisan selkeä ykkössuosikki ja norjalaistähti osoittikin hyvää kuntoa Beitostölenissä, jossa mies voitti sekä perinteisen että vapaan 10 kilometrin kisan. Suomalaisten harmiksi monet kärkihiihtäjämme sairastuivat koronaan ja täten Iivo Niskanen, Olli Ahonen ja Ville Ahonen joutuvat jättämään Rukan maailmancupin väliin.

Viime vuonna Rukan maailmancupin avauksessa lähtiin yllätys, kun Venäjän Alexander Terntjev pesi loppukirissä Kläbon. Kisan kolmas oli Valnes.Peli-idea


Mielestäni kisan maistuvin kohde on Calle Halfvarssonin ja Oskar Svenssonin välinen H2H-kohde. 33-vuotias Halfvarsson tunnetaan paremmin perinteisen hiihtäjänä, mutta viime vuosina mies on myös väläytellyt sprinttikisoissa. Calle tuntuu olevan hyvässä iskussa, sillä mies voitti kotimaassa molemmat kisat Bruksvallarnassa. Perinteisen sprintissä Halfvarsson pesi loppukirissä Svenssonin ja Alvar Myhlbackin. Sunnuntain vapaan kympillä Halfvarsson kukisti William Poromaan 10,3 sekunnilla.

Halfvarssonista on tarjolla 1,72 kerroin, joka on mielestäni pelattava. Oma rajakertoimeni kohteeseen on 1,62.

Pelivalintamme:

Calle Halfvarsson - Oskar Svensson 1 @1.72

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.72

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä