Maailmancup: Naisten sprintti (p)

Pe 25.11. | Klo 11:00 | Ruka | Naisten sprintti (p)

Kohde sulkeutuu: 25.11.2022 11:00


Hiihdon maailmancup-kiertue käynnistyy tulevana viikonloppuna Rukalla. Perjantaina on luvassa perinteisen sprintit, lauantaina perinteisen 10 kilometrin välaikalähtökisa ja sunnuntaina on luvassa vapaan 20 kilometrin takaa-ajokisa.

Ruotsalaisnaisten dominointia


Sprintticupin kokonaiskisa oli viime vuonna ruotsalaisten juhlaa, sillä Maja Dahlqvist nappasi kristallipallon ja Jonna Sundling sijoittui kolmanneksi. Ruotsalaisten väliin kiilasi Slovenian Anamarija Lampic. Kauden yhdeksästä sprinttikisata ruotsalaiset voittivat peräti kuusi.

Myös muut ruotsalaishiihtäjät sijoittuivat hyvin viime kauden kokonaiskisassa: Johanna Hägström (6:s), Emma Ribom (13:s a) ja Anna Dyvik (15:s). Sundling kärsii flunssasta ja nainen ilmoitti jättävänsä Rukan ja Lillerhammerin maailmancup-kisat väliin.

Hiihdon maailmancupiin tehtiin tälle kaudelle kaksi merkittävää muutosta, kun osakilpailuista jaettavien pisteiden määrää sekä kilpailumatkojen pituuksia muutettiin. Maailmancupin pisteitä jaetaan tällä kaudella 50 hiihtäjälle 30 sijaan ja voiton merkitys ainakin pisteiden valossa vähenee. Tämä tarkoittaa myös sitä, että normimatkojen hiihtäjien kannattaa myös osallistua sprinttikisoihin.


Ennakkosuosikit


Ruotsalaiset ovatkin perjantain kisan suurimmat suosikit ja olisi melkoinen yllätys, mikäli voittaja tulee Dahlqvist-Hägström-Ribom-kolmikon ulkopuolelta. Ribom väläytti hyvää kuntoa voittamalla viime viikonloppuna Bruksvallarnassa perinteisen sprintin ennen Hägströmiä ja Frida Karlssonia. Dahlqvist oli vasta kisan yhdeksäs, kun ruotsalaistähti kaatui välierissä.

Suomalaisista kovimmat odotukset kohdistuvat Johanna Matintaloon ja Jasmin Joensuuhun. Katri Lylynperä on kilpaillut alkukaudesta todella vähän, mutta viime kaudella suomalaisnainen osoitti hyvää menoa Rukalla sijoittumalla sprintin viidenneksi.

Viime vuonna Rukan maailmancupin avauksessa kärkikolmikko oli: 1. Dahlqvist 2. Hägström 3. Maiken Caspersen Falla.Peli-idea


Allekirjoittaneelle maistuu parhaiten H2H-kohde Norjan Kristine Stavaas Skistadin a Ruotsin Dyvikin välillä. Staavasin voitolle ruotsalaisesta on tarjolla 1.75 kerroin. 27-vuotias Dyvik on kiertänyt maailmancupia kuuden kauden ajan, mutta suurta menestystä nainen ei ole vielä saavuttanut. Ruotsalaishiihtäjä on selkeästi parempi sprintissä, mutta toistaiseksi naisen paras kausi nähtiin kaudella 2017-2018, kun nainen sijoittui sprintticupin 11:nneksi. Yhtään palkintopallisijoitusta ei Dyvik ole vielä onnistunut saavuttamaan. Usein Dyvikin tie katkeaa semifinaalivaiheessa.

23-vuotias Skistad ei ole vielä hirveästi maailmancup-tasolla kilpaillut, mutta viime kaudella Dresdenin sprintissä nainen sijoittui neljänneksi. Norjalaishiihtäjä otteet vielä ailahtelevat liikaa ja Skistad tuntuu onnistuvan paremmin kotimaan kisoissa. Skistadin otteeet ailahtelevat hieman liikaa ja Skistad tuntuu onnistuvan paremmin kotimaan kisoissa. Viime viikonloppuna Skistad voitti Beitostölenin sprinttikisan ennen Wengin siskoksia. Mielestäni Skistadin kerroin kuuluisi olla noin 1.60 luokkaa.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

H2H: Kristine Stavaas Skistad - Anna Dyvik: 1 @1.75

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä