Dresden, miesten sprintti (v): Marcus Grate - Lauri Vuorinen

Dresden, miesten sprintti (v) | Marcus Grate - Lauri Vuorinen | 18.12.2021 | 11.00
Kohde sulkeutuu: 18.12.2021 11:00
Lauri Vuorinen säväytti yltämällä Lillehammerissa vapaan sprintin finaaliin. Viides sija oli aikaisempiin vuosiin nähden melkoinen jättiyllätys.

Yleisesti Vuorinen on ollut vapaalla aina heikompi kuin perinteisellä. Marcus Graten parhaat tulokset ovat puolestaan tulleet vapaalla, ja se on hiihtotapa myös Dresdenin kaupunkikisassa.

Kun katsoo aiempia tuloksia, pitäisi Graten olla vielä merkittävämpi suosikki kuin kerroinasetelmassa on määritelty.Sekä Grate että Vuorinen venyivät siis Lillehammerin finaaliin. Siinä suomalainen oli viidennellä sijallaan parempi.

Sen sijaan viime viikonloppuna Vuorinen karahti karsintaan Davosissa, jossa Grate ei ollut mukana. 34:s sija oli Vuoriselle varmasti melkoinen pettymys toiveita herättäneen Lillehammerin rupeaman jälkeen.

Kausi alkoi Rukalla, jossa Grate ylsi perinteisellä semifinaaliin Vuorisen jäätyä ensimmäiseen erävaiheeseen.Vuorinen kävi viime kauden lopulla leikkauksessa. Hän on kärsinyt jalkojensa puutumisesta nimenomaan vapaalla hiihtotavalla. Tulevaisuus näyttää, kuinka paljon tämän asian piikkiin voi pistää sitä, että perinteisen sprinttien tulokset ovat olleet roimasti vapaata parempia.

Jääkö Lillehammer yksittäiseksi piikiksi?


Ennen Lillehammeria Vuorinen ei ollut koskaan yltänyt vapaan sprintissä semifinaaliin eli 12 parhaan joukkoon. Yrityksiä 26-vuotiaalla hiihtäjällä oli ollut takana jo kymmeniä. Perinteisellä välierävaihe on saavutettuna uran aikana neljästi.

24-vuotias Grate on puolestaan nakuttanut runsaasti sijoituksia 20 parhaan joukkoon. Välillä on auennut paikka välierään, toisinaan se on jäänyt melko täpärästi toiveeksi.

Molemmat finaalipaikat ovat tulleet vapaalla, kuten myös yhtä vaille kaikki muut välieräesiintymiset. Karsinnan hän on läpäissyt lähes aina.

Toistaiseksi taidot ja kestävyys eivät ole riittäneet finaaleissa viimeistä sijaa korkeammalle. Sillä ei kuitenkaan tässä parivertailussa ole isoa merkitystä, koska finaalipaikka on näillä miehillä varsin suuren kiven takana.

Suurimmat suosikit ovat lähtökohtaisesti Richard Jouve, Federico Pellegrino, Lucas Chanavat & Håvard Solås Taugböl. Gratelle varsin realistinen tavoite on välieräpaikka, Vuoriselle se olisi jo venymistä.Yksiselitteisesti parempi


Molemmat ovat olleet mukana Dresdenissä kerran aiemmin. Vuorinen jäi tammikuussa 2020 karsintaan, Grate oli samassa kisassa kymmenes.


Grate on ylipäätään ollut merkittävästi parempi maailmancupin vapaan sprinteissä. Niin merkittävästi, että hänen pitäisi olla tässä parissa yli 70-prosenttinen eli 1,40-kerrointason suosikki.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Marcus Grate sijoittuu paremmin kuin Lauri Vuorinen @1.526

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.526

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.5

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä