Wimbledon: Matteo Berrettini - Hubert Hurkacz

Julkaistu: 08.07.2021 23:00

Wimbledon: Matteo Berrettini - Hubert Hurkacz
Wimbledon | Matteo Berrettini - Hubert Hurkacz | 15:30 | 9.7.2021
Matteo Berrettini (ATP-9) ja Hubert Hurkacz (ATP-18) ottavat yhteen perjantaina Wimbledonin välierissä. Molemmat ovat pelanneet vakuuttavan turnauksen ja ottelusta on tulossa pienten marginaalien pelien. Se kumpi kaksikosta onnistuu pelamaan murtopallot ja tiebreikit paremmin on vahvoilla. Olisi yllätys, jos ottelu ratkeisi suoraan kolmessa erässä, joten mielestäni yli 39,5 peliä vaikuttaa kelpo kohteelta.Molemmat tavoittelevat uran ensimmäistä finaalipaikkaa Grand Slamissa


Italian Berrettini kukisti puolivälierissä Felix Auger-Aliassimen lukemin 6-3, 5-7, 7-5, 6-3. Ottelu oli erittäinen tasaväkinen ja molemmat hakivat rohkeasti ratkaisuja paikan tullen. Berrettini iski ottelussa 33 voittolyöntiä, mutta teki vastaavasti 45 helppoa virhettä. 25-vuotias Berrettini onnistui hyödyntämään murtopallot vastustajaa paremmin ja tämä käänsi ottelun lopulta italialaiselle.Berrettini sai hyvän itseluottamusboostin voitettuuaan Wimbledonin alla Queen'sin ruohoturnauksen. Hyvä vire on jatkunut läpi turnauksen ja italialaisen on hävinnyt viidessä ottelussa ainoastaan kaksi erää. Matkalla välieriin Berrettini on kukistanut G. Pellan 3-1, B. Van De Zandschulpin 3-0, A. Bedenen 3-0, I. Ivashkan 3-0 ja F. Auger-Aliassimen 3-1.

Berrettinin peli soveltuu hyvin ruohoalustalle. Italialaiselle on huippusyöttö, jolla mies saa todella paljon helppoja pisteitä. Mikäli vastustaja onnistuu palauttamaan, niin italialainen on todella hyvä kämmen, jolla päättää pisteet. Berrettinillä on maailmanluokan kämmenlyönti ja todella hyvä alakierteinen rystyslice, jolla mies pystyy kontrolloimaan ottelun tempoa. Jos heikkouksia pitää hakea, niin miehen yläkierteinen rysty ei ole aivan tehokkaammasta päästä. Isona pelaajana Berrettini ei ole yhtä vikkelä liikkumaan kuin muut huippupelaajat, joten italialainen pyrkiikin pitämään pisteet lyhyeinä. Berrettini on urallaan kertaalleen selviytynyt välieriin Grand Slamissa, kun italialainen eteni välieriin vuoden 2019 US Openissa.


Hubert Hurkacz voitti puolivälierissä kahdeksankertaisen Wimbledon-voittajan suoraan kolmessa erässä. 24-vuotias puolalainen pelasi kypsäsi läpi ottelun ja voitti Roger Federerin lukemin 6-3, 7-6, 6-0. Hurkacz teki ainoastaan 12 helppoa virhettä. Lisäksi puolalainen syötti 10 ässää ja vei pisteet ykkössyötöllään 79-prosenttisesi.

Ottelun käännekohtaa nähtiin toisessa erässä, kun sveitsiläinen ei pystynyt pitämään omaa syöttöään johdettuaan toista erää murrolla. Toisen erän tiebreikissä sveitsiläiselle sattui harmittava liukastuminen, joka käänsi erän puolalaiselle. Kolmas erä meni tylysti puolalaiselle lukemin 6-0. Tämä oli Federerin uran ensimmäinen 6-0 erätappio Wimbledonissa ja edellisen kerran sveitsiläinen hävisi ottelun 3-0 Wimbledonissa vuonna 2002.Puolalainen on jyrännyt välieriin voittamalla L. Musettin 3-0, M. Gironin 3-0, A. Bublikin 3-0, D. Medvedevin 3-2 ja R. Federerin 3-0.

Pelaajana Hurkacz on todella rauhallinen ja tasainen. Isona miehenä puolalaisella on todella hyvä syöttö ja mies lyö painavia peruslyöntejä molemmilta puolilta. Hurkacz on myös hyvä liikkumaan ja pystyy tämän ansiosta roikkumaan hyvin mukana palloralleissa ja kääntämään pisteet paikan tullen. Puolalaisen paras saavutus Grand Slamissa ennen Wimbledonia on pääsy kolmannelle kierrokselle.

Kumpi etenee finaaliin?


Molemmat ovat varmasti tyytyväisiä välieräpaikkaan ja pääsevät lähtemään vapautuneesti tulevaan välierään. Berrettinillä on ehkä hieman enemmän tulivoimaa ja pystyy voimatenniksellään lyömään vastustajat ulos turnauksesta. Berrettini on loistovireessä, sillä miehellä on menossa 10 ottelun voittoputki ruoholla ja italialainen on voittanut 24 edellistä ruohomatsista peräti 22.

Hurkaczilla on todella hyvä rystylyönti ja puolalaisen pitääkin painostaa Berrettinin rystyä, joka on italialaisen selkeästi huonompi lyönti. Ottelusta on tulossa todella tasainen ja pienten marginaalinen peli. Molemmilla on huippuluokan syöttö ja molemmat ovat syöttäneet todella hyvin läpi turnauksen. Olisi yllätys, jos jompi kumpi veisi ottelun suoraan 3-0, joten mielestäni yli 39,5 peliä vaikuttaa kelpo kohteelta.

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Yli 39,5 peliä @1.81

Betinia - Lue arvostelu

1.81

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

1.8

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.76

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.76

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.76

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.76

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä