Naisten Mestaruusliiga, 4. finaali: Pölkky - LP Kangasala

Naisten Mestaruusliiga, 4. finaali | Pölkky - LP Kangasala | 19.4.2022 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 19.04.2022 18:30
LP Kangasalan tilanne naisten Mestaruusliigan finaalisarjassa on haastava, vaikka Pölkky Kuusamo johtaakin "vain" otteluvoitoin 2-1. Kangasalan on joka tapauksessa voitettava Kuusamossa kahdesti ollakseen Suomen mestari.

Lauantainen kolmas ottelu saattoi muodostua sarjan käännekohdaksi. Kun Pölkky haki vierasvoiton, ovat sen asemat suorastaan erinomaiset.

Kangasalan yleispelaaja Emmi Riikilä pelasi toisessa ja kolmannessa pelissä vain hajavaihtoja avausottelun loukkaantumisensa jälkeen. Yleispelaajistoon tarvittaisiin kovasti pätevä vaihtoehto.

Pölkyllä on enemmän potentiaalia parantaa peliään, ja toistaiseksi se on ollut finaalisarjassa parempi joukkue. Kotietu painaa varsin paljon.Riikilän ohella toinen Kangasalan maajoukkueyleispelaaja Ronja Heikkiniemi on ollut välierissä ja finaaleissa erinomainen. Kolmannessa loppuottelussa osui kuitenkin ensimmäinen erittäin heikko iltapuhde. Heikkiniemi teki 39 hyökkäyksestään vain viisi pistettä ja saman verran suoria virheitä. Kun vastaanotossakin tuli neljä virhettä, oli teholukema synkkä 6/-4.

Pelkkään syöttöön ei voi nojata


Pikkusisko Roosa Heikkiniemi pelasi vastaavasti parhaan finaalinsa (10/+7), ja erityisesti vastaanottopeli oli positiivinen yllätys. Aiemmat pelit olivat kuitenkin hänelle vaikeita, ja Riikilä olisi ilman muuta pelikuntoisena hänen edellään "nokkimisjärjestyksessä".Passaritilanne on edelleen jonkinmoinen arvoitus. Katja Kylmäaho ei ole ollut aivan parhaimmillaan. Samaa on joukkueen kannalta pakko sanoa myös hakkuri Gabriela Da Silvasta. Brassin taso on laskenut välieristä finaaleihin. Hyökkäysprosentti on jälkimmäisissä ollut noin 30, ja päälle on tullut vielä varsin runsaasti virheitä.

Kangasala nojasikin kotiotteluissaan vastustajaa parempaan syöttöön. Pelkästään sen varaan ei kuitenkaan voi laskea, vaan hyökkäyspeliä on saatava kuntoon. Koko joukkueen hyökkäysprosentti on loppuotteluissa vain hieman yli 30. Se ei pitkässä juoksussa riitä millään voittoihin, sillä Pölkky pystynee kotisalissaan parantamaan omia prosenttejaan.

Trotter nousi isoon rooliin


Pölkynkään peli ei ole ollut silkkaa tyynillä vesillä purjehtimista. Ottelujen sisäisiä vaihteluita on tapahtunut paljon. Toinen finaali Pitkäjärvellä oli joukkueelta heikko esitys, ja samaa rataa jatkui vielä kolmannenkin pelin ensimmäinen erä.Joukkue pystyi kuitenkin klaaraamaan seuraavat kolme erää, ja ensiarvoisen tärkeää oli passari Jalissa Trotterin tasonnosto. Tämä näkyi jo pelkästään tilastoista, joissa Trotter oli joukkueensa kolmanneksi paras pisteiden tekijä, vieläpä suurimmaksi osaksi hyökkäyksillään!

Yksittäisten pelaajien suoritustaso on heilahdellut paljon. Erityisesti yleispelaaja Carlyle Nusbaum on etsinyt hyökkäystehojaan, ja sama pätee vahvasti myös keskipelaajiin Molly Lohmaniin & Linda Anderssoniin.

Kukaan pelaaja ei ole ollut kaikissa kolmessa ottelussa erityisen hyvä. Hakkuri Julie Lengweiler pystyi kuitenkin Kangasalla kahteen varsin laadukkaaseen suoritukseen, mikä on tietysti tärkeää.


Pölkky on kokonaisuutena paremmassa vireessä, ja sitä on Kuusamossa vaikeaa voittaa.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Pölkyn voitto -1,5 erän tasoituksella @2.00

Huti
Kirjoittanut: Eki-setä