Miesten Mestaruusliiga, 5. finaali: Savo Volley - VaLePa

Miesten Mestaruusliiga, 5. finaali | Savo Volley - VaLePa | 18.4.2022 | 17.00
Kohde sulkeutuu: 18.04.2022 17:00
Savo Volley järjesti melkoisen näytöksen miesten Mestaruusliigan neljännessä finaalissa. Otteluvoitot tasoittuivat 2-2:een, kun joukkue oli selvästi parempi kuin VaLePa Sastamala Tampere.

Ero oli selvä kaikilla lentopallon osa-alueilla. SaVo suorastaan tyrmäsi vastustajansa, ja onnistumisia tuli kaikilta seitsikkopelaajilta. VaLePan tähtihetket rajoittuivat yleispelaaja Jiri Hännisen suorittamiseen kolmannessa erässä, minkä ansiosta joukkue onnistui viemään kyseisen erän nimiinsä.

Maanantaina jatketaan samassa paikassa eli Kuopio-hallissa. Vaikka sali on Savo Volleyllekin vieras, sopeutui se sinne erittäin nopeasti.

Merkit viittaavat siihen, että maanantaina jatketaan pitkälti sunnuntain linjalla.Savo Volley onnistui erinomaisesti koko joukkueena. Siinä missä VaLePa oli ollut aiemmissa otteluissa hieman parempi vastaanottojoukkue, kääntyi tämäkin osa-alue Kuopiossa täysin. SaVon vastaanottoprosentti oli 62, VaLePan 46.Ja mikä vielä olennaisempaa, olivat erot syöttöpelaamisessa vielä suuremmat. Ässäsyötöt menivät kotijoukkueelle peräti 10-2, mikä merkitsee erää kohti jo melkoista kahden ässän eroa.

Raadik kantoi suurinta kuormaa


Passari Fedor Ivanov pääsi pyörittämään vastaanoton kautta monipuolista hyökkäyspeliä, ja sitä kautta myös hyökkäysprosentit olivat savolaisten eduksi 48-37. Kun vielä torjunnatkin kirjattiin 12-8, oli ottelu melkoisen yksipuolista näytöstä.

Suurinta hyökkäysvastuuta kantoi yleispelaaja Andrus Raadik, joka selviytyi tehoilla 18/+8 riittävän hyvin. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu sai vain 16 passia, kun esimerkiksi Raadikille niitä merkittiin 42.

"Lelu" Ojansivu on loukkaantumisten jäljiltä profiililtaan varsin erilainen pelaaja nyt kuin muutama vuosi sitten. Silti hän onnistui syöttämään sunnuntaina kolme ässää.Antti Siltala toi oman hyökkäyspanoksensa ja piti vastaanottopelin kuosissa. Keskipelaaja Miki Jauhiainen teki kahdeksasta hyökkäyksestä seitsemän pistettä ja kaikkiaan vastaansanomattomat tehot 12/+12. Luettelon täydentää toinen keskipelaaja Jakub Kovac viidellä torjuntapisteellä, ja Shohei Nose villitsi yleisöä juhlimalla pisteitä antaumuksella. Koko joukkueen tai ainakin koko seitsikon voitto oli se.

VaLePa oli täynnä miinusta


VaLePan puolelta Hänninen oli ollut vaikeuksissa etenkin toisessa finaalissa, osin kolmannessakin. Hänen heräämisensä lukuihin 19/+10 on joukkueen kannalta todella tärkeää. Miinusta tuli lähinnä ja vain siitä, että 18 vastaanotosta neljä johti suoraan virheeseen.

Moni muu asia olikin sitten VaLePan pelissä huolestuttavaa. Hyökkäävistä pelaajista aloitusseitsikon osalta jäi Hännisen lisäksi plussalle vain Sebastian Rösler, ja hänkin vain lukuun +1.

Sakari Mäkisen (12/-1), Severi Savonsalmen (3/-2) ja etenkin Matias Tihumäen iltapuhde oli synkkä. Hakkuri Tihumäki oli onnistunut aiemmissa peleissä vähintään riittävän hyvin, mutta sunnuntai oli 6/-3:n muodossa todella vaikea. 29 hyökkäyksestä vain viisi johti pisteeseen, kun suoria virheitä tuli neljä samoin kuin torjuntaan lyöntejä.

Joukkueella ei ole juurikaan mahdollisuuksia pelaajavaihtoihin. Mikko Karjarinta pystyi pelaamaan kolmannessa finaalissa muttei käynyt edes kentällä neljännessä.

Savo Volley saattaa joutua muokkaamaan kokoonpanoaan Siltalan ja ainakin Ojansivun osalta. Pelipaikkaa odottaa kuitenkin nälkäinen Mikko Räsänen, joten kokonaistaso tuskin suuremmin kärsii. SaVo on tässä lähtökohtaisesti hyvin vahvoilla.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Savo Volleyn voitto -1,5 erän tasoituksella @2.1

Huti
888sport - Lue arvostelu

1.95

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.95

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä