Miesten Mestaruusliiga, 6. finaali: VaLePa - Savo Volley

Miesten Mestaruusliiga, 6. finaali | VaLePa - Savo Volley | 21.4.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 21.04.2022 18:30
Savo Volleyn ja VaLePan välisestä lentopallon miesten Mestaruusliigan finaalisarjasta ei ole erikoisiakaan käänteitä puuttunut. Yksi sellainen nähtiin viidennessä pelissä, joka kääntyi pitkän tauon jälkeen täysin VaLePalle.

Vierasjoukkueena pelatun VaLePan kahden viimeisen erän voittolukemia 25-13, 25-13 ei olisi heti uskonut näkevänsä. Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen selitti tämän johtuneen pelaajien väsymyksestä ja latauksen lopahtamisesta.

Tämä on sinällään ymmärrettävää ottaen huomioon joukkueen ikärakenteen. Nyt välipäiviä tulee taas siinä määrin, että ryhmä pystyy palautumaan. Sen Savo Volley on osoittanut, että potentiaalia sillä on vaikka Suomen mestariksi.

Kotietu ei ole tässä sarjassa ollut minkäänlainen, kun viidestä ottelusta kolme on päättynyt vierasvoittoon. Savo Volleylla on kaikki mahdollisuudet jatkaa tätä trendiä.Viidennen finaalin kaksi ensimmäistä erää etenivät äärimmäisellä tasaisuudella, mistä kertovat erälukematkin: 25-23, 23-25. Esimerkiksi toisessa erässä täysin samoja lukemia nähtiin sekä hyökkäysprosenteissa että ässäsyötöissä ja syöttövirheissä.

Savo Volleyta kannatteli tosin jo siinä vaiheessa yleispelaaja Antti Siltala. Alussa tehoja saatiin myös keskeltä Miki Jauhiaisen muodossa. VaLePasta ratkaisijan roolin otti heti yleispelaaja Sakari Mäkinen, mutta onnistumisia tuli muutenkin laajalti.

Kaikki muuttui


Kolmas ja neljäs erä muuttivat kuitenkin jokseenkin kaiken. Savo Volleylta ei onnistunut oikein mikään oikein keneltäkään, ja Tolvasen vaihtoruletti alkoi pyöriä.Kolmannen erän aikana Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu otettiin pois kentältä. Mikko Räsänen kävi pelaamassa kolmannessa erässä, mutta homma ei natsannut hänelläkään. Niinpä neljänteen erään vedettiin nuori jokerikortti hakkuriksi Veikka Lindqvistin muodossa.

Yleispelaajan tonttia hoiti lopussa Michael Michelau. Eipä ollut hänenkään iltansa.VaLePa pääsi sen sijaan rullailemaan helppoon voittoon, ja monet pääsivät nauttimaan menestyksellisestä finaalitunnelmasta. Lopulta kaikki laitapelaajat (Mäkinen, Matias Tihumäki & Jiri Hänninen) päätyivät samaan 50:n hyökkäysprosenttiin, eli jokainen onnistui tekemään pisteen joka toisesta hyökkäyksestään.

Aiemmat neljä ottelua kertovat enemmän kuin yksi puolikas


Niinpä passari Mikko Eskon ei tarvinnut käyttää keskihyökkäystä juuri lainkaan. Mikko Karjarinta pelasi keskellä koko ottelun Sebastian Röslerin sijaan, mikä kertoo tietysti hyvää Karjarinnan terveystilanteesta.

Neljän ensimmäisen finaalin vaihtelut suuntaan ja toiseen kertovat tässä tapauksessa enemmän kuin viidennen loppuottelun kaksi viimeistä erää. On oletettavaa, että Ojansivu ja Siltala löytyvät jälleen aloitusseitsikosta.


Maanantain ja torstain väliset kaksi ottelutonta päivää pelaavat tässä tapauksessa vahvasti Savo Volleyn pussiin. Toki VaLePa on suosikki, mutta eron ei pitäisi olla näin suuri.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Savo Volleyn otteluvoitto @2.7

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.7

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.65

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.63

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä