Lenzerheide: miesten 15 km (p) - väliaikalähtö

Lenzerheide | miesten 15 km (p) - väliaikalähtö | 16:00
Kohde sulkeutuu: 29.12.2021 16:00
Lenzerheiden miesten kilpailuun on kertoimien puolesta löydetty selkeät suosikit. Iivo Niskasen, Johannes Hösflot Kläbön & Aleksander Bolshunovin menestyksestä ei pääsisi suuremmin rikastumaan.

Kaikilla näillä kolmella ovat kuitenkin omat epävarmuustekijänsä. Niskanen ei ole kilpaillut joulukuun aikana yhtään kisaa loppuun asti, Kläbon kykyjen riittävyys väliaikalähdöissä arveluttaa ja Bolshunov ei enimmäkseen ole kauden aikana vielä vakuuttanut.

Siksi muiden urheilijoiden menestymisen veikkaaminen houkuttaa. Aleksei Chervotkin oli Rukan vastaavalla matkalla toinen ja hyvissä asemissa myös normaalimatkojen maailmancupissa. Minkään sortin väsymystäkään ei ole, kun sprintti päättyi eilen karsintaan.

Ei venäläisen nousu palkintokorokkeelle todennäköinen ole, mutta kyllä useammin kuin 22,5 prosentin todennäköisyydellä tapahtuu.Niskanen voitti Rukalla vastaavan perinteisen väliaikalähdön. Sen jälkeen hän on osallistunut vain yhteen henkilökohtaiseen maailmancupin kilpailuun, joka päättyi ilmeisesti kalusto-ongelmien vuoksi keskeytykseen Lillehammerissa.

Niskasen tilastot maailmancupista ovat erikoiset. Hän on voittanut "vain" kuusi osakilpailua, joista neljä Rukalla. Tämä selittyy toki pitkälti sillä, että perinteisen väliaikalähtöjä ei juuri muualla hiihdetä. Yhteislähdössä ei helpolla muista irti pääse, ja kirikyky ei riitä voittoon asti.

Väliaikalähdössä tekeminen on sitä luokkaa, että kyllä suomalaisen pitääkin ykkössuosikki olla. Silti hänen voittoonsa tai head-to-head-vetoihinkaan ei uskalla koskea, sillä viimeisimmän kuukauden tapahtumat tai tapahtumattomuudet luovat epävarmuustekijöitä.

Hankalaa ennen ja jälkeen Rukan


Bolshunov olisi aiempien vuosien perusteella itsestään selvä tarjokas jopa voittajaksi, palkintokorokkeesta puhumattakaan. Alkukausi on kuitenkin ollut hankala.

Rukalla tuli tosin kolmas sija Niskasen voittamassa väliaikalähdössä Chervotkinin takana. Takaa-ajosta irtosi voitto, mutta siitä kisasta puuttuivat pakkasen takia monet huippunimet ja tapahtuma meni lähinnä venäläisten jäsentenväliseksi.

Jo ennen Rukaa oli hankalaa, eivätkä tulokset ole olleet toivottuja sen jälkeenkään. Lillehammerin vapaalla sijoitus oli 14:s, Davosin vapaalla 12:s. Dresdenin sprintissä Bolshunov jäi jopa maailmancupin pisteiden ulkopuolelle, ja tiistaina Lenzerheiden spurtissa tuli 17:s sija.

Kläbo voitti eilisen Tour de Skin aloittaneen sprintin ja on huippukunnossa. Sitä osoitti myös toinen sija Davosin 15 kilometrin vapaan väliaikalähdössä. Moiset saavutukset ovat olleet miehelle harvinaisia.Väliaikakisat ovat alkaneet kulkea paremmin, mutta ei hän mikään seinävarma palkintokorokemies tässä kisassa ole.

Chervotkinilla on kulkenut perinteisellä


Vaihtelevaa on ollut myös Chervotkinin tekeminen alkukauden aikana. Rukan toista sijaa seurasi romahdus takaa-ajossa, mutta Lillehammerin vapaalla kulki taas neljännen sijan arvoisesti. Sen sijaan Davosissa loppusijoitus jäi 17:nneksi.

Perinteisellä homma on kuitenkin toiminut. Marraskuun puolivälissä Oloksella hän hävisi keskiviikkona hiihdettävällä matkalla Niskaselle vain viitisen sekuntia ja päihitti muut vastustajat selvästi.

Muita varteenotettavia haastajia on yllättävänkin vähän. Katseet kohdistuvat lähinnä lukuisiin norjalaisiin, joilla on hyvänä meno- ja suksipäivänä mahdollisuudet ainakin kärkikuusikkoon.Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Aleksei Chervotkin sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @4.5

Huti
iBet - Lue arvostelu

4.5

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

3.75

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

3.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

3.00

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä