EM-koripallo, miesten puolivälierä: Suomi - Kroatia

EM-koripallo, miesten puolivälierä | Suomi - Kroatia | 11.9.2022 | 15:45
Kohde sulkeutuu: 11.09.2022 15:45
Suomen ja Kroatian välisen EM-kisojen neljännesvälierän lähtökohdat ovat monin tavoin mielenkiintoiset. Jos katsoo MM-karsintojen antia viimeisimmän vajaan vuoden ajalta, voisi Suomea pitää suurensuurena suosikkina.

Näin ei tietysti ole syytä tehdä, kun pelaavat kokoonpanot ovat vaihdelleet kovin paljon. EM-kisojen alkulohkojen perusteella tasoerot ovat varsin pienet, eikä loppusijoituksistakaan voi vetää varsinaisia johtopäätöksiä. Näytti siltä, että Kroatia taktikoi itselleen kolmannen sijan, sillä kakkospaikka olisi johtanut todennäköisesti erittäin kovaan puolivälierävastustajaan.

Otannalla viime marraskuusta tämän vuoden syyskuun 8. päivään ovat Suomen kolmea hipovat voittokertoimet yksinkertaisesti liian suuria.Suomi pelasi varsin odotetun EM-kisojen alkulohkon, jossa se onnistui tekemään sen, mitä joukkueelta sopi odottaakin. Lohkon pelillinen taso ei rehellisesti sanottuna ollut kovinkaan korkea, todennäköisesti turnauksen heikoin. Tshekki oli kaukana parhaista vuosistaan, Alankomaat yksinkertaisesti liian huono joukkue tälle tasolle. Israel ja Puola taas ailahtelivat mitä suurimmassa määrin.Suomen kannalta tärkeintä oli kuitenkin juuri tuo kakkossija ja toki se, että pelillisesti homma toimi suhteellisen hyvin. Kolme voittoa ja kaksi tappiota oli ennakoitu saldo, ja se riitti tällä kertaa näin korkealle ylivoimaisen Serbian takana.

Kroatia taas hoiti itselleen "riittävän pienen" voiton alkulohkon päätösottelusta Ukrainaa vastaan. Tähtipelaaja Bojan Bogdanovicin nähtiin heittävän loppuhetkien vapaaheitto tarkoituksella ohi, jotta joukkueen ei tarvitsisi nousta toiselle sijalle. Se olisi merkinnyt kivikovan, Luka Doncicin johtaman Slovenian tulemista vastaan puolivälierässä, mikäli Kroatia sinne selviää.Nämä joukkueet kohtasivat MM-karsinnoissa päättyneenä kesänä. Suomi haki todella kovan vierasvoiton Rijekasta pistein 81-79.

Jossain määrin vertailukelpoinen


Tämä peli on nykyhetkeen verrattuna ainakin jossain määrin vertailukelpoinen. Suomi pelasi tuolloin Olivier Nkamhouaa lukuun ottamatta identtisellä kokoonpanolla. Kroatialta toki puuttuivat Dario Saric & Jaleen Smith, jotka ovat kantaneet kisoissa isoa vastuuta.

Kesäisessä ottelussa Kroatia kivitti kolmen pisteen heittonsa koriin alle 23-prosenttisesti. Toki Suomenkin kolmosprosentti nousi vain hieman yli 30:een. Pelin jopa ratkaissut tekijä oli vapaaheittoviivalla: Kroatia onnistui vapareissa lukemilla 16/29, Suomi 12/14. Kaiken lisäksi nuo Suomen ainoat ohimenneet vapaaheitot suoritti Lauri Markkanen, joka on ollut sillä osa-alueella EM-lopputurnauksessa erinomainen.

Suomella on Kroatiaan verrattuna hyvä syöttö-menetyssuhde


Bogdanovic pelasi Suomea vastaan lähes 37 minuuttia, ja kisoissakin peliaikaa on tullut yli puoli tuntia per ottelu. Hän on ottanut joukkueesta eniten pelitilanneheittoja ja myös onnistunut niissä hyvillä prosenteilla.

Kokonaisuutena Kroatian kolmosprosentti on ollut hyvää luokkaa. Sen sijaan syöttö-menetystilastot ovat olleet Suomella paremmalla tolalla. Syöttöjä on Susijengillä suhteellisesti paljon Kroatiaa enemmän kuin menetyksiä.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>