Oberstdorf: Miesten sprintti (p)

Oberstdorf | Miesten sprintti (p) | 01.01.2021 | 11:07
Kohde sulkeutuu: 01.01.2022 11:07
Tour de Skillä on perinteisen sprintin vuoro. Paikkana on vuoden 2021 MM-kisojen näyttämö Oberstdorf. Tuolloinkin sprintti mentiin perinteisellä.

Pikamatkojen erikoismiehet etenivät vaihtelevalla tavalla perjantaisen vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailun. Esimerkiksi Gleb Retivih pysyi porukan mukana, kun taas Federico Pellegrino himmaili muiden perässä useita minuutteja kärjelle häviten.

Retivih on ollut viidessä viimeisimmässä perinteisen sprintissä paremmalla loppusijoituksella kuin Pellegrino. Siinä on jo riittävät perusteet sille, miksi venäläistä kuuluisi pitää parin niukkana suosikkina.Sprintin ennakkoasetelmia ei tarvitse miettiä kovinkaan paljoa. Johannes Hösflot Kläbo on hirmuvireessä, ja tällä hetkellä hänen päätymisensä jollekin muulle sijalle kuin ykköseksi olisi sprintissä melkoinen yllätys.

Kauden tähän asti ainoa perinteisen sprintti hiihdettiin marraskuun lopussa Rukalla. Tuolloin nähtiin harvinainen Kläbon tappio, kun Aleksander Terentjev yllätti kaikki voittamalla kisan yli sekunnin erolla. Toiseksi sijoittunutta Kläboa seurasivat Erik Valnes, Richard Jouve & Håvard Taugböl.Ranskalaisia Jouvea ja Lucas Chanavat'a sekä Taugböliä ei uudenvuodenpäivän kilpailussa nähdä. Näin mielenkiinto kohdistuukin enimmäkseen Tour de Skin kokonaiskilpailuun, kun osa sprinttereistä on siis jo jättänyt kiertueen. Samalla esimerkiksi Iivo Niskasen & Lauri Vuorisen mahdollisuudet tavallista paremmille sijoille pääsemiseen nousevat.

Vapaa on huomattavasti parempi tyyli


Federico Pellegrino on tullut tutuksi menestyjänä etenkin vapaan sprinteissä. Hän voitti maailmanmestaruuden 2017 Lahdessa ja oli hopealla Seefeldissä 2019.

Palkintokorokepaikkoja on maailmancupissa yli 30, mutta niistä vain kaksi on tullut perinteisellä. Mikään tusinamies hän ei perinteiselläkään ole, löytyyhän sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon hänelle heikommallakin tyylillä viitisentoista kappaletta.

Gleb Retivih on puolestaan varsin tasainen sprintteri sekä vapaalla että perinteisellä. Kun näitä maailmancupin top-10-sijoituksia lähdettiin vertailemaan, niin sellaisia löytyy Retivihiltä perinteisellä lähes yhtä monta kuin Pellegrinolta.

Kuten mainittu, on venäläinen sijoittunut italialaista paremmin viidessä viimeisimmässä perinteisen sprintissä. Näihin lukeutuu viime talven MM-kilpailu samaisella Oberstdorfin radalla, jossa Retivih oli yhdeksäs ja Pellegrino yhdestoista.

Ei dramaattisia eroja mutta eroja kuitenkin


Muut sijat perinteisen sprinteissä ovat olleet marraskuusta 2020 lähtien seuraavat: Retivih 7, 2, 7, 8. Pellegrino 13, 4, 9, 29. Erot eivät siis ole dramaattisen suuria mutta kuitenkin jatkuvasti hieman Retivihin eduksi.

Tällä kaudella kumpikaan ei ole ollut aivan parhaimmillaan, mutta vähitellen tulokset ovat alkaneet kohentua. Pellegrino jäi kauden kolmessa ensimmäisessä sprintissä välierien ulkopuolelle, ja samoin kävi Retivihille kahdessa kolmesta kisasta.

Dresdenissä molemmat ylsivät finaaliin, jossa Pellegrino oli toinen ja Retivih kuudes. Tourin aloittaneessa Lenzerheiden tapahtumassa Pellegrino paineli viidenneksi ja Retivih 11:nneksi.
Aivan viimeisimmät noteeraukset ovat siis olleet Pellegrinolla paremmat. Ratkaisevaa on kuitenkin huomioida niiden tapahtuneen vapaalla. Perinteisellä Retivihin pitäisi mielestäni olla täpärästi suosikkiasemassa.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Gleb Retivih sijoittuu paremmin kuin Federico Pellegrino @2.00

Osuma
Bet365 - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.98

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.9

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä