Jääkiekon MM-Kisat: Slovakia - Saksa

MM-Kisat | Slovakia - Saksa | 20:20 | 14.05.2022
Kohde sulkeutuu: 14.05.2022 20:20
Jääkiekon MM-Kisojen B-lohkossa pelaavat Slovakia & Saksa jatkavat kisa-urakkaansa lauantai-illassa Helsingin jäähallilla. Paperilla Saksa on mielestäni aavistuksen laadukkaampi nippu, mutta hyvään ja energiseen peliin kykenevää Slovakiaa ei sovi liikaa aliarvioida.
Slovakia avasi voitokkaasti


Olympialaisissa komeasti pronssille yltänyt Slovakia avasi tämän kevään MM-kisa-urakkansa 4-2 voitolla kisoihin takaportin kautta päässeestä Ranskasta. Liian helpolla voitto ei slovakeille irronnut, sillä Ranska kampesi itsensä toisen erän aikana 0-2 tilanteesta tasoihin, mutta Craig Ramseyn suojateista Samuel Takacin toisen erän lopulla iskemä maali riitti lopulta voittoon. Päätöserässä Pavol Regenda viimeisteli loppulukemat illan toisellaan tyhjään maaliin. Ottelua hallinneesta Slovakiasta voidaan nostaa esiin myös Olympialaisilla ihastuttanut TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky, joka saalisti kaksi syöttöpinnaa.

Voitto oli totta kai tärkeä Slovakialle, sillä menestystä ei liikaa ole viime vuosina tullut MM-tasolla. Ennakkoon lohko on toki pedattu Kanadalle, mutta tämän takana voidaan odottaa käyvän tiukkaa kamppailua, kun lohkosta löytyvät mm. Tanska & Sveitsi, Saksan lisäksi. Etenkin olympialaisissa Slovakia tuli tunnetuksi äärimmäisen tiiviinä joukkueena, joka pelasi todella aktiivisesti sekä kiekottomana, että kiekollisena, eikä joukkkue nimimiehiä vilise tälläkään kertaa, joten sapluuna on kaikin puolin taktiikan puolesta samankaltainen.

Saksa jäi Kanadan jalkoihin


Viime kevään MM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Toni Söderholmin luotsaama Saksa kohtasi heti Jääkiekon MM-kisojen avauksessaan B-lohkon ennakkosuosikki Kanadan. Kanada oli käytännössä alusta asti hyvin pelin sisällä, eikä Saksa löytänyt eväitä vaahterapaitoja vastaan. Avauserän jälkeen tilanne oli Kanadalle 0-2. Toisen erän alkuun Toronto Marliesin Marc Michaelis onnistui kaventamaan lukemat 1-2:een, mutta erän puolivälin jälkeen Saksan kaksi ottamaa rangaistusta kostautuivat Kandan onnistuttua peräjälkeen kahdesti ylivoimalla, minkä lisäksi Philipp Grubauer sai kaivaa kiekon jo viidennen kerran selkänsä takaa kaksi ja puoli minuuttia ennen erätaukosummeria. Neljän maalin takaa-ajo asemassa ollut Saksa pelasi parhaan eränsä päätös-20 minuuttisen aikana, mutta kaksi ylivoimaosumaa jäivät lopulta laihaksi lohduksi, Kanadan avattua kisansa 5-3 voitolla.

Saksa kuuluu eittämättä tänäpäivänä niihin "yllätysvalmiisiin" maihin, mistä ollaan viitteitä viime kisojen aikana saatukin. Söderholm apureineen ovat tehneet hyvää ja jämäkkää työtä penkin takana, ja laadukkaita sekä edustushalukkaita pelaajiakin löytyy nimilistoilta. NHL:stä Saksa sai riveihinsä nuoret Tim Stützlen sekä Moritz Seiderin, jotka molemmat ovat jo lyöneet itsensä läpi Atlantin tuolla puolen, ja ovat joukkueen kantavia voimia. Lisäksi Saksan omasta Liigasta löytyy riittävä määrä laatua, joten täysin kilpailukykyinen joukkue "Södellä" käsissään on.


Saksa ennakkosuosikki, mutta Slovakiaa ei voi aliarvioida


Saksa on kertoimien valossa asettunut ottelussa ennakkosuosikiksi, ja onhan Söderholmin joukkue paperilla kieltämättä aavistuksen laadukkaampi nippu. Slovakia taitaa kuitenkin parhaimmillaan joukkuepelaamisen erittäin hyvin, eikä tätä sovi lainkaan aliarvioida, sen se näytti jo olympialaisissa moneen otteeseen. Slovakia on lähihistorian saatossa ollut Saksalla tiukka vastus, ja vaikka kokoonpanot maajoukkueissa elävätkin, on tällekin pientä painoarvoa annettava. Kisoja edeltävissä kahdessa harjoitusottelussa Slovakia otti kaksi (3-2 & 3-1)voittoa, minkä lisäksi olympialaisissa Slovakia kukisti Saksan maalein 4-0. Kaikkiaan viimeisestä seitsemästä edellisestä kohtaamisesta on peräti kuusi päättynyt Slovakian voittoon. Tiukka ja tasainen matsi lienee luvassa, mutta Slovakian puolelta näen löytyvän valueta.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Slovakia AH +0/DNB @2.22

Huti
William Hill - Lue arvostelu

2.22

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.18

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

2.15

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan