Jääkiekon MM-kisat: Tshekki - Iso-Britannia

Jääkiekon MM-kisat | Tshekki - Iso-Britannia | 16:20 | 14.05.2022
Kohde sulkeutuu: 14.05.2022 16:20
Katso ilmaiseksi
Live Stream:
Katso tämä ja kaikki muut MM-kisojen ottelut ilmaiseksi netissä! Lue lisäohjeet täältä.

Kari Jalosen opeilla jo kaksi tuoreinta EHT-turnausta vieneiden tsekkien pitäisi kaataa britit selvemmin mitä vuosi sitten ja tuolloin tsekit latoivat kuusi osumaa vastustajansa verkkoon. Nyt pistetään paremmaksi!
Jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa Tshekki ja Iso-Britannia kohtaavat toisensa Nokia Arenalla lauantaina kello 16:20.

Tshekki lähtee kisoihin tavoittelemaan muutakin kuin maan ensimmäistä MM-mitalia vuosikymmeneen toisen Jalosen opein!


Tshekin edellisestä MM-mitalista on vierähtänyt aikaa kokonainen vuosikymmen. Kun vielä helmikuiset Pekingin olympialaiset menivät Tshekiltä pahasti penkin alle näytettiin Filip Pesanille ovea päävalmentajan pestistä. Tshekin liiton oli korkea aika tehdä rohkea siirto ja turvautua ensimmäistä kertaa ulkomaalaiseen valmentajaan!

Suomen vietyä olympiakullan oli luontainen osoite ottaa puhelu Suomeen ja Jaloselle, vaan ei leijonakuningas Jukalle vaan Pikkuleijonien piiskuriksi valitulle Kari Jaloselle, jonka ei tarvinnut kauaa miettiä suostuakseen once-in-a-lifetime -tilaisuuteen ja pikkujellonien valmennus sai jäädä ennenkuin se käytännössä ehti alkaakaan.

Jalonen on vetänyt nyt kaksi EHT-turnausta, kotoisen Czech Hockey Gamesin, Ostravassa ja välittömästi sen perään startanneen Beijer Hockey Gamesin Tukholmassa. Tuloksena Tshekille kaksi turnausvoittoa ja nälkä senkuin kasvaa syödessä!

Tshekin veskariosasto on laatutavaraa MM-kisoissa. Arizona Coyotesin Karel Vejmelka on selvä ykkönen, mutta Ilveksen Marek Langhamer tuo oman mausteensa soppaan torjuessaan kisat kotiareenallaan! Eipä kolmas veskarikaan, Anaheim Ducksin organisaatiossa, San Diego Gullsissa tätä nykyä torjuva ex-Ilves Lukas Dostal jää juurikaan kaksikon varjoon.

Pakistosta löytyy niin NHL:n, Tshekin Extraligan kuin kotoisen Liigan osaamista. Detroit Red Wingsin Filip Hronek ja San Jose Sharksin Radim Simek ovat Jalosen tuoreimmat hankinnat. Kärpissä viimeksi luutinut David Sklenicka ja JYPin Jan Scotka kestävät kyllä vertailun siinä missä Skoda Plzenin David Jiricek tai vaikkapa Ocelan Trinecin David Musil.

Hyökkäykseen Jalonen sai rapakon takaa vahvistuksikseen Sharksin Tomas Hertlin, Red Wingsin Jakub Vranan ja Ducksin Dominik Simonin, vaikka Liigasta Pelicansin Jiri Smejkalin ja/tai SHL:stä Frölundan Michael Spacekin ja Oskarshamnin Hynek Zohornan saati vaikkapa Tshekin Extraligan Pardubicen Matej Blumelin ja Olomoucin David Krejcin panos olisi voinut hyvinkin riittää mitalisijoihin. Jalonen janoaa suojatteineen enemmän!

Tshekki taistelee ehdottomasti B-lohkossa jenkkien, Leijonien, Tre kronorin kanssa kolmesta kärkisijasta!


Iso-Britannian eväät eivät taida riittää sentään jatkoon lohkostaan - saattaa välttää tosin putoamisen


Pete Russellin luotsaama Iso-Britannia sijoittui viime MM-kisoissa 14.nneksi ja olisi säilyttänyt kuitenkin paikkansa, jos poikkeusvuonna joku maa olisi pudotettukin sarjaporrasta alemmaksi. Britit nimittäin sijoittuivat Valko-Venäjän yläpuolelle.

Viime vuodesta tämänvuotinen nippu on hiukan heikentynyt, sillä poissa ovat tehopinnoja tuolloin kohtalaisella menestyksellä latoneet Tucson Roadrunnersin laituri Liam Kirk ja Coventryn sentteri Mike Hammond. Britit taistelevat todennäköisesti tänä vuonna lohkonsa jumbosijoituksista Itävallan ja Norjan kanssa.

Slovakian Extraligassa Trencinissa torjuva Ben Bowns on maansa ehdoton ykkösveskari. Viime MM-kisoissa Bownsin torjuntaprosentti oli muikea 91% mitä voi pitää hyvänä ottaen huomioon maan sijoituksen. Belfastin 26-vuotias Jackson Whistle torjui viime vuonna MM-kisat 87% torjuntaprosentilla ja jatkaa maansa back-up-veskarina näissäkin kisoissa.

Brittien hyökkääjistä lähes koko uransa rapakon takana pelannut Scott Conway nakutti EIHL-liigassa Belfastin paidassa 78 tehopinnaa 53 pelissä mitä voi pitää vähintäänkin siedettävänä saavutuksena. Samassa liigassa Sheffieldissa pelannut Robert Dowd (53. 29+24=53) alleviivataan punakynällä toisena brittien huomionarvoisena kenttäpelaajana eikä vähiten hyökkääjän kipparisto-statuksen takia.

Neljissä toukokuussa pelaamissaan harjoituspeleissään britit ottivat kahdesti takkiin niin Italialta (1-3, 0-3) kuin juuteiltakin (0-2, 0-8).
Tshekillä mainiot eväät pistää brittejä perusteellisesti kuonoon - vuodentakaista maalimäärää paremmaksi pitäisi kyllä yltää!


Vuodentakaisissa kisoissa tsekit veivät brittejä 6-1 eikä vastaavanlaiset lukemat ole nytkään kaukana. Toisaalta tsekeille on ollut tyypillistä alkaa selvän johtoaseman otettuaan alkaa höntsäillä ja lukemat voivat äityä suurinumeroisista selvistä yksipuolisesta maalimääristä jopa sellaisiksi, että britit onnistuvat tekemään odotettua enemmän osumia tsekkien puolustuspelaamisen höltyessä ja selkien suoristuessa kaksinumeroisissa maaliluvuissa. Jalosen tartuttua ruoriin höntsäily lienee kuitenkin enemmän epätodennäköistä.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tshekki tekee yli 6,5 maalia (60 min) @2.18

Huti
22Bet - Lue arvostelu

2.18

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.1

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

2.05

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Sportaza - Lue arvostelu

2.05

Sportaza - Avaa tili ja nappaa 200€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Campobet - Lue arvostelu

2.05

Campobet - Lunasta 100% vedonlyöntibonus 200€ asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä