Yleisurheilun MM: Miesten 800 metrin juoksu

Yleisurheilun MM: Miesten 800 metrin juoksu | 21.07.2022 | 03.20
Kohde sulkeutuu: 21.07.2022 03:20
Juoksijoiden "pakka" on miesten 800 metrillä katsojan kannalta mielenkiintoisella tavalla sekaisin. Selkeää ykkössuosikkia on Eugenessa mahdotonta löytää, ja realistisia mitalimahdollisuuksia löytyy vähintään kymmenellä urheilijalla.

Niinpä jo taistelu paikoista kahdeksan kilpailijan finaaliin tulee olemaan melkoinen. Tämä vihje on kirjoitettu ennen alkueriä.

Suurin osa vedonlyöntiyhtiöistä on nostanut Wycliffe Kinyamalin suurimmaksi voittajaehdokkaaksi. Bet Dukes poikkeaa kuitenkin valtavirrasta, ja siihenhän me tartumme kuin sika limppuun.

Kinyamal voitti Kenian mestaruuden selvällä erolla kellottaen ajan 1.43,54. Se on maailman tämän kauden toiseksi paras tulos. Kenian mestaruus on tälläkin matkalla kovaa valuuttaa, ja lisäksi Kinyamal on ollut useana muunakin vuonna aivan tilaston kärkipään nimiä.Juoksijoiden vaihtelevista voimasuhteista kertoo paljon se, että Tokion olympialaisten menestyjät eivät enimmäkseen lukeudu aivan suurimpiin mitaliehdokkaisiin MM-kisoissa.

Olympiavoittaja Emmanuel Korir on ollut tällä kaudella kaukana viimevuotisesta tasosta. Sijoitukset hänen osallistumissaan kilpailuissa ovat olleet matalia lukuun ottamatta viimeisintä heinäkuun alun tapahtumaa, jossa Korir juoksi voittoon, mutta aika oli yli 1.48:n.Tokion hopeamitalisti Ferguson Rotich ei ole MM-kisoissa mukana. Pronssimies Patryk Dobek ja hänen jälkeisillään sijoilla maaliin tulleet Peter Bol, Adrian Ben, Amel Tuka & Gabriel Tual ovat kuumimpien suosikkien takana.

Niihin suosikkeihin kuuluvat Kinyamalin ohella Max Burgin, Slimane Moula, Bryce Hoppel, Emmanuel Wanyonyi & Marco Arop. Joukon tasaisuudesta kertoo se, että lueteltujen nimien lisäksi Donavan Brazier & Benjamin Robert voivat jopa voittaa kilpailun tai ainakin olla himmeämmällä mitalilla.

17 miestä sekunnin sisällä


Tilanne näkyy hyvin myös tämän kauden ulkoratatilastossa. 17 parasta miestä mahtuu sekunnin sisään! Se on näinkin pitkällä matkalla jo huutomerkin arvoinen asia.

Tähän asti kovinta vauhtia nähtiin Suomen Turussa. Max Burgin pinkoi Paavo Nurmi Gamesissa 1.43,52. Keväällä vasta 20 vuotta täyttänyt britti paransi samalla ennätystään peräti 0,62 sekunnilla ja vei ylivoimaisen voiton.

Kaksi muuta kauden kisaa ovat taittuneet Burginilta täsmälleen samassa loppuajassa 1.44,54. Näillä suorituksilla hän löytyisi maailman kausitilastosta sijalta 17.

Rabatin Timanttiliigan kisassa voiton vei selvällä erolla Wanyonyi. Tukholmassa ykkönen oli puolestaan yhtä lailla suurehkolla marginaalilla Moula, ja vielä selvemmän eron kasvatti Birminghamissa Arop.

Vertailu on haastavaa


Vertailu on sikäli haastavaa, etteivät mitaliehdokkaat ole olleet kovinkaan laajasti mukana samoissa kilpailuissa ja lisäksi loppuajat ovat vaihdelleet varsin paljon. Esimerkiksi Yhdysvaltain toivo Bryce Hoppel on kiertänyt kisoja pitkälti kotimaassaan.

MM-hallissa maaliskuussa tittelin vei Mariano Garcia ennen Noah Kibetiä ja Hoppelia.Wycliffe Kinyamal on onnistunut tekemään lähes joka vuosi maailman parhaisiin lukeutuvan loppuajan. Hänen sijoituksensa ulkoratakausien tilastoissa ovat vuodesta 2018 lähtien olleet 4, 6, 3, 18 ja tällä hetkellä siis 2.


25-vuotias kenialainen on kilpaillut harvakseltaan, eikä Birminghamin kuudes sija vakuuttanut. Monen vuoden onnistumiset näyttävät kuitenkin sen tason, jolla hän pystyy kilpailemaan. Mikä tahansa maailmanmestaruudesta lähtien on mahdollista.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Wycliffe Kinyamal voittaa kilpailun @5.00

Huti
Bet Dukes - Lue arvostelu

5.00

Bet Dukes - Tutustu uutuussivustoon ja ota bonus haltuun!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

3.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

3.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

3.5

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

3.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä