Yleisurheilun MM: Miesten keihäänheitto

Yleisurheilun MM | Miesten keihäänheitto | 22.7.2022 | 03.05
Kohde sulkeutuu: 22.07.2022 03:05
Miesten keihäänheitosta on odotettavissa hieno kilpailu, jossa on ainakin vielä ennen karsintaa myös suomalaismielenkiintoa. Onhan Oliver Helander kaikesta ailahtelevaisuudestaan huolimatta neljäntenä tämän kauden ulkoratatilastoissa.

Valintamme voittajaksi on mies Trinidad & Tobagosta, Keshorn Walcott, joka on heittänyt yli 87 metriä tällä kaudella vain kerran. Valinta vaatinee perusteluja, kun samalla vauhtiradalla juoksuaskeleitaan mallailee esimerkiksi Anderson Peters, joka on ylittänyt 90 metriä kolmesti ja heittänyt parhaimmillaan yli 93-metrisen.

Lisäksi mukana on esimerkiksi hallitseva olympiavoittaja Neeraj Chopra, joka on kilpaillut vain kolmesti mutta hätyytellyt kahteen kertaan ysikymppistä. Yksittäisiin huippuheittoihin ovat pystyneet myös Helander, Jakub Vadlejch ja tasaisemmin tulosta tehnyt Julian Weber.

Walcott on ollut hänen aiempaan historiaansa nähden aivan poikkeuksellisen tasainen heittäjä. Kisa toisensa jälkeen tulokset ovat pyörineet 84- ja 85-alkuisissa lukemissa.

Ei kuulosta juuri miltään, mutta pitää huomioida ne tapahtumat, joista Walcott on ollut poissa. Timanttiliigan kisoista etenkin Dohassa ja Tukholmassa olosuhteet suosivat keihäsmiehiä, mistä seurasi valtavan pitkiä kaaria. Juuri noihin kisoihin Walcott ei osallistunut.

Noin 86-metrisen toistamalla voidaan olla MM-areenalla korkealla. Lisäksi Walcottilla on kauden ajalta myös yksi "piikkiheitto" eli runsas 89-metrinen Hengelosta.Voittajaehdokkaita siis riittää, ja olisi helpointa nostaa Peters selkeäksi "ykköshevoseksi". Mies on kuitenkin kilpaillut tänä vuonna jo 11 kertaa, ja tulokset ovat vaihdelleet laidasta laitaan.Kolme yli 90 metrin kisaa on tietysti todella vakuuttava näyttö, mutta mukaan on mahtunut vain yksi 71,94-metrinen suoritus Orimattilassa, maaliskuiset heikot tulokset sekä vaikkapa kolmossijat niin Turun Paavo Nurmi Gamesissa kuin Kuortaneellakin. Mitään seinävarmaa ei työskentely ole siis ollut.

Makea elämä ei näy tuloksissa


Chopra vietti puolestaan makeaa elämää Tokion olympiatriumfin jälkeen. Lisäkiloja kertyi, mutta intialaisen kohdalla se ei näytä keihään saavuttamaan pituuteen juuri vaikuttavan. Kauden tulokset ovat olleet kovaa tavaraa, ja itse asiassa näissä kolmessa tapahtumassa ovat tulleet miehen uran kaksi parasta tulosta.

Vähäinen kilpailumäärä asettaa kuitenkin vääjäämättä arvoituksia. Sama pätee vielä suuremmalla volyymillä todettuna Oliver Helanderiin.Tämän keihässesongin kärkinoteeraukset ovat tulleet pitkälti kolmesta kilpailusta, Dohasta, Hengelosta ja Tukholmasta. Dohassa Vadlejch ja varsinkin Peters tekivät hirmujälkeä, Hengelossa siihen pystyivät Peters, Weber ja Walcott. Tukholman tykittäjinä työskentelivät puolestaan sekä Peters, Chopra, Weber että Vadlejch.

Weberissä kiinnostavat himmeämmät mitalit


Myös Weber on vedonlyönnillisesti kiinnostava henkilö, mutta hänen kohdallaan kyseeseen tulevat ensisijaisesti himmeämmät mitalit MM-kisoissa. Voittokertoimet eivät ole tarpeeksi suuria pelipäätökseen.


Keihään arvokisafinaalit tuppaavat olemaan arvoituksellisia, ja viimeisimmän kymmenen vuoden aikana ennakkosuosikit eivät ole kovinkaan usein juhlineet. Tasaisen varmoilla suorittajilla, kuten tämän vuoden tapauksessa Keshorn Walcottilla on iskun paikka.

Tilastotuloksia ei kannata tuijottaa liikaa, sillä kaikki parhaat eivät ole olleet paikalla kaikissa samoissa tapahtumissa.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Keshorn Walcott voittaa kilpailun @13

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

13

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

11

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

11

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

11

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

11

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä