Yleisurheilun MM: Miesten keihäänheitto: Anderson Peters - Neeraj Chopra

Yleisurheilun MM | Miesten keihäänheitto | Anderson Peters - Neeraj Chopra | 24.07.2022 | 04:35
Kohde sulkeutuu: 24.07.2022 04:35
Maailma on muuttunut. Miesten keihäänheiton ennakolta todennäköisimmät mestarisuosikit löytyvät eurooppalaisten sijaan Grenadalta ja Intiasta. Nämä miehet kantavat nimiä Anderson Peters & Neeraj Chopra.

Eugenen MM-karsinta vahvisti omalta osaltaan statusta, joka näillä heittäjillä oli jo ennen tätä rupeamaa. Peters on ollut yksittäisten heittojen osalta kauden ykköstykki, Chopra taas äärimmäisen varma varsin pitkien kiskaisujen mies.

Varmuus nostaa Chopran osakkeita, joskin samaan näppäimistön hengenvetoon voi todeta Petersin yksittäisen pitkän heiton olevan todennäköinen oletettavasti kuusi suoritusta kestävässä finaalissa.

Pidemmän eli viime vuodenkin katsannossa Chopra tuntuu pelikohteena head-to-head-versiossa Andersonia paremmalta.MM-kisojen kärkipään taistelua on läpikäyty tarkemmin tässä vihjeessä. Niinpä tässä toisessa versiossa keskitytään kahteen suurimpaan suosikkiin.

Peters ja Chopra ovat osallistuneet tänä vuonna neljään samaan tapahtumaan. Molemmat ovat olleet parempia kahdessa niistä.

Turun Paavo Nurmi Gamesissa ero oli selvä intialaisen eduksi: Chopra heitti parhaimmillaan 89,30, Peters 86,60. Tuossa kisassa grenadalaisen sarja oli tosin jopa vielä tasaisempi kuin kilpakumppanillaan.

Hyviä ja huonoja olosuhteita


Suomen kiertue jatkui Kuortaneelle. Chopra ehti heittää Pohjanmaalla ensimmäisellään 86,69 ennen kuin olosuhteet alkoivat heikentyä ja pilata kilpailun loppuosaa. Petersin paras kaari kantoi 84,75, kunnes näilläkin miehillä kisa jäi kesken kolmen kierroksen jälkeen.Tukholman Timanttiliigassa tulostaso nousi puolestaan mainioissa olosuhteissa korkealle, ja sen nämä miehet luonnollisesti hyödynsivät. Peters puhkaisi jo kolmatta kertaa kauden aikana ysikymppisen rajan (90,31), mutta kauas ei jäänyt Choprakaan (89,94).

Eugenen karsinnassa molemmille riitti mitä suurimmalla marginaalilla yksi heitto. Peters jäi 90 metristä vain yhdeksän senttiä, ja Choprakin nakutti tämän kauden melkeinpä takuutyön kaltaisen 88,39-metrisen.

Peters on tietysti helppoa nostaa suosikiksi yhdeksällä alkavien tykkiheittojensa myötä. Kuten vertailu Chopraan osoittaa, ovat erot kuitenkin hyvin pienet, jos niitä ylipäänsä lainkaan on.

Miten Peters käsittelee suosikin asemansa?


Chopra osoitti jo viime vuoden olympialaisissa pystyvänsä onnistumaan suosikin paineiden alaisenakin. Kun Johannes Vetterin kauden mittainen ylivoima mureni Tokion karsinnassa, lunasti intialainen auenneen mahdollisuutensa.Myös Peters on toki jo voittanut ison tittelin, kun hän vei maailmanmestaruuden kolme vuotta sitten Dohassa. Tuolloin hän ei kuitenkaan missään nimessä lukeutunut suurimpiin suosikkeihin. Pystyykö hän käsittelemään uudenlaisen tilanteen oikealla tavalla?


Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Neeraj Chopra sijoittuu paremmin kuin Anderson Peters @2.00

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä