Yleisurheilun MM: Miesten kiekonheitto

Miesten kiekonheitto | 17.7.2022 | 03.05
Kohde sulkeutuu: 18.07.2022 03:05
Miesten kiekonheitto on ennalta kolmen urheilijan välinen mestaruustaistelu, jossa riittää mielenkiintoa niin ruotsalaisittain, historialliselta kantilta kuin jossain määrin suomalaisittainkin.

Piskuisen mutta siihen nähden äärimmäisen menestyksekkään urheilumaan Slovenian Kristjan Ceh, ruotsalaisen ja suomalaisia sukujuuria omistava Daniel Ståhl, lajilegendan alle 20-vuotias poika Mykolas Alekna. Pöytä on katettu mielenkiintoiseen kilpailuun.

Ceh on ollut tästä kolmikosta enimmäkseen parempi tämän kauden aikana. Useimmat kisat ovat päättyneet hänen edukseen. Alekna on vielä raakile, joka pystyy yksittäisiin hyviin heittoihin, mutta tasaisuus ei ole vielä muun tähtikaksikon luokkaa.

Ceh vie tämän sen verran useammin kuin kerran kahdesta, että 1,85 riittää kyllä. Siinä määrin hallitsevampi hän on ollut myös Ståhliin verrattuna.Otetaan alkuun tulosvertailua niistä kilpailuista, joissa Ceh ja Ståhl ovat olleet mukana. Tuloksissa on mainittuna aina ensin Ceh.

21. toukokuuta, Birmingham: 71,27-65,97.
5. kesäkuuta, Rabat: 69,68-67,16.
9. kesäkuuta, Rooma: 70,72-65,87.
14. kesäkuuta, Turku: 67,76-70,62.
30. kesäkuuta, Tukholma: 70,02-67,57.

Ceh on siis voittanut neljä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta ennen MM-kisoja. Mikä olennaisinta, ovat erot olleet varsin suuret. Voittomarginaali on ollut joka kerta reilusti yli kaksi metriä, paikoin lähellä viittä metriä ja kertaalleen jopa sen yli.

Paljon kilpailuja takana


Ståhlin ainoa voittokerta oli Turun Paavo Nurmi Gamesissa. Muilta osin hän on jäänyt joka kisassa selvästi yli 68 metrin heittoihin.

Nämä miehet - varsinkin Ståhl - ovat toki kilpailleet muutenkin todella paljon. Ruotsalaiselle on helmikuusta lähtien merkitty peräti 16 kisatapahtumaa. Luku on erittäin suuri, kun nyt eletään hädin tuskin heinäkuun puoliväliä.Ståhl on toki maailman tämän kauden tilastokärki, kun Uppsalassa rävähti noin kuukausi sitten 71,47. Tuo kiskaisu on Turun suorituksen lisäksi ainoa yli 70-metrinen hänelle tällä kaudella. Uppsalan noteeraus oli miehen uran toiseksi paras.

Ihan vielä ei taida olla tämän Aleknan aika


Ceh on puolestaan onnistunut vähintään 70-metrisessä kolmesti 14 kilpailussa. Tasaisuus on kuitenkin ollut selvästi parempaa kuin kovimmalla kilpakumppanilla. Toukokuun puolivälin jälkeen tulos on ollut lähes aina yli 68 metriä, kun Ståhl on jäänyt merkittävän usein sen alle.Entäpä sitten Mykolas Alekna? Potentiaalinen haastaja kyllä, mutta mestari vielä tässä 19 vuoden iässä? Tuskin.

Alekna on tällä kaudella kulkenut pitkälti eri kilpailupolkuja. Hän vietti kevään ja vielä alkukesänkin Yhdysvalloissa ja esimerkiksi juuri Eugenen MM-kisapaikoilla.

Moninkertaisen arvokisavoittajan Virgilius Aleknan poika on kilpaillut hieman vähemmän kuin Ceh ja Ståhl. Ennätys 69,81 tuli siinä ainoassa yhteisessä kauden kisassa eli Tukholmassa. Alekna kiilasi mainittujen miesten väliin lukemilla 69,81. Sitä ennen kotimaassaan hän kiskaisi tasan 69-metrisen.


Vielä keväämmällä tulokset pyörivät 65 metrin paikkeilla. Hyvinkin pian Alekna voi olla jo säännöllisesti maailman paras. Vielä tällä kertaa titteli menee varsin todennäköisesti Cehille, joka on ollut näistä miehistä se varmin heittäjä.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Kristjan Ceh voittaa kilpailun @1.85

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

1.85

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.85

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä