Yleisurheilun MM: Naisten 100 metrin aitajuoksu

Yleisurheilun MM: Naisten 100 metrin aitajuoksu | 23.07.2022 | 21.20
Kohde sulkeutuu: 23.07.2022 21:20
Naisten sadan metrin aitajuoksua pidetään kertoimien valossa kahden kauppana. Syyttä suotta: tällä viikolla 26 vuotta täyttänyt Alaysha Johnson juoksi Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa vain yhden sadasosan päähän Kendra Harrisonista. Harrisonia tarjotaan puolestaan Jasmine Camacho-Quinnin ykköshaastajaksi.

Aitajuoksu on MM-finaalivaiheessa varsin arvaamaton laji, ja yksikin lipsahdus voi pilata suorituksen. Eihän Johnson suurin suosikki toki ole, mutta voittokerroin on sinänsä tähän kilpailumuotoon sopimattomalla tavalla ilmaistuna pitkässä juoksussa palkitseva.Harrison ja Johnson pinkoivat Yhdysvaltain mestaruus- ja karsintakilpailussa ajat 12,34 ja 12,35. Ne ovat samalla maailman tämän kauden kärkiajat ennen MM-kisojen alkueriä.

Suomalaismielenkiinto kohdistuu tässä lajissa juuri alkueriin. Reetta Hurskeella on varsin hyvät mahdollisuudet edetä välieriin eli 24 parhaan joukkoon. Finaalitaso on kuitenkin vääjäämättä liian kaukana.

Yllättävää on se, että sinivalkoisten hittilaji on mennyt tällaiseen tilanteeseen. Hurske on ainoa suomalaisedustaja, kun Annimari Korte & Nooralotta Neziri potevat vaivojaan.

Camacho-Quinn on juossut tällä kaudella parhaimmillaan 12,37 eli hyvin lähelle yhdysvaltalaiskaksikkoa. Sen enempää vertailua on vaikeaa tehdä, sillä Puerto Ricon edustaja kiersi kesäkuussa Euroopan kilpailuja, kun taas Harrison ja varsinkin Johnson ovat pysyneet tänä ainutlaatuisena Yhdysvaltain MM-kisavuonna pitkälti kotimaassaan.

Camacho-Quinn on varmassa vireessä, mutta Johnson voitti hänet


Sen verran voi ja pitääkin silti todeta, että Camacho-Quinn on ollut varmassa vireessä. 12,5 sekuntia on alittunut useasti, ja kauden toiseksi paras aika on 12,39.

Hänet on voitettu kauden aikana vain kerran. Tuolloin päihittäjänä oli Johnson, kun nämä naiset kohtasivat toukokuussa Poncessa. Johnson juoksi 12,50, Camacho-Quinn 12,52.

Kesäkuussa Camacho-Quinn oli vakuuttava Timanttiliigaan puolella sekä Roomassa kyseisellä 12,37:llä että Tukholman vastatuulessa 12,46:lla. "Arvokisapään" kestävyys tuli todistettua viime vuonna Tokion olympialaisissa. Hurja aika 12,26 tuli Tokion semifinaalissa, ja nainen oli viime vuonna muutenkin loistavassa vireessä.Johnson on osoittanut, ettei kesäkuinen 12,35 ollut sattumaa. Hän on juossut sallituissa oloissa myös 12,40 ja 12,41. Johnson on noussut aivan uudelle tasolle sen jälkeen, kun hän oli vuodet 2020 ja 2021 kokonaan kilpailematta pika-aidoissa ja miltei kokonaan ylipäänsä missään. Hän kertoi muutama viikko sitten, ettei yhteistyökumppaneita juuri löydy.

ME-naiselta puuttuu henkilökohtainen arvokisakulta


Kendra Harrisonilla niitä on huomattavasti enemmän. Vuonna 2016 kuultiin ja nähtiin kova uutinen, kun Harrison pinkoi Jordanka Donkovan hyvin pitkäikäisen maailmanennätyksen alle. Aika 12,20 hätkähdytti yleisurheilumaailmaa.

Uran parhaat ajat ovatkin enimmäkseen tuolta noin kuuden vuoden takaa. Mestaruuskisoissa kuitenkin siis tärähti tänä vuonna: mainittu 12,34 on neljänneksi nopeinta vauhtia, mihin juoksija on koskaan kyennyt. Kaiken lisäksi kisassa mitattiin 1,4 sekuntimetrin vastatuuli.

Maailmanennätysnaiselta puuttuu edelleen ulkoratojen arvokisakulta. Sekä edellisissä MM-kisoissa Dohassa että olympia-Tokiossa hän päätyi hopealle.
Erot kärkinimien välillä ovat hyvin pienet eikä muista ole aivan mestaruusvauhtiin. Niinpä Johnsonin kerroin kymmenen näyttää loistavalta tarjoukselta.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Alaysha Johnson voittaa kilpailun @10

Huti
Betinia - Lue arvostelu

10

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

7.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

7.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

7.5

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

7.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä