Yleisurheilun MM: Naisten kiekonheitto

Yleisurheilun MM: Naisten kiekonheitto | 19.7.2022 | 03:10
Kohde sulkeutuu: 19.07.2022 03:10
Naisten kiekonheitto on ollut tällä kaudella harvainvaltaa. Valarie Allman pitää hallussaan neljää kauden parasta tulosta ja kuutta parasta seitsemästä.

Niinpä kisan voittajasta ei todennäköisesti tarvitse paljoa keskustella, vaikka Sandra Perkovicilla voisi takavuosien perusteella ajatella olevan joitain sanoja sanottavana. Vedonlyönnillinen mielenkiinto kohdistuukin enemmän muihin kärkipään sijoihin.

Kristin Pudenz on tehnyt kauden kolmanneksi parasta jälkeä, eikä tuloksissa ole suurta eroa Perkoviciinkaan. Saksalaisen potentiaali on huomattavasti suurempi kuin muilla mitalin tavoittelijoilla, joita ovat realistisesti katsottuna lähinnä Jorinde van Klinken & Yaime Perez.

Pudenzin useampikin kauden paras tulos on muutaman metrin edellä van Klinkenin ja Perezin noteerauksia. Vaikka nämä pisimmälle kantaneet heitot ovatkin tulleet hänen kotimaansa pienillä kentillä, riittää jopa 1,45:n kerroin palkintokorokesijoituksesta. Siinä määrin hän on edellä lähimpiä haastajiaan, ja lisäksi Perkovicin päihittäminenkin voisi tulla joissain tapauksissa kyseeseen.Valarie Allmanin paikka palkintokorokkeelle on siinä määrin itsestäänselvyys, ettei asiaa tarvitse sen enempää miettiä. Jaettavaksi jää siis käytännössä kaksi mitalia.

Perkovic on ollut keskinäisissä selvästi parempi


Kristin Pudenz heitti kesäkuun lopulla ennätyksensä 67,10 metriä. 29-vuotiaan saksalaisen parhaat tulokset ovat muutenkin tulleet hyvin pitkälti tämän ja viime kauden aikana. Kesäkuun alkupuolella hän heitti peräkkäisissä kisoissa myös 66,69 ja 69,94.

Sandra Perkovic kiskaisi Pariisissa kauden parhaakseen 68,19. Muut kilpailutulokset ovat pyörineet enimmäkseen 66- ja 67-alkuisissa metrimäärissä.Näiden perusteella voisi ajatella Pudenzin olevan hyvinkin lähellä Perkovicin voittamista MM-kisoissa. Totuus on kuitenkin se, että keskinäisissä kilpailuissa kroatialainen on tänä vuonna ollut selvästi parempi. Oslon Timanttiliigassa ero oli kolme ja puoli metriä, Pariisissa vielä hieman enemmän.

Perez ja van Klinken ovat 63-64 metrin haarukassa


Kaikkia muita edellä Pudenz sen sijaan lähtökohtaisesti on. Kuubalainen Yaime Perez on ollut hyvä arvokisaheittäjä vuoden 2019 maailmanmestaruudellaan ja viime vuoden olympiapronssillaan.Tämä kausi on kuitenkin ollut 31-vuotiaalle Perezille selvästi joitain aiempia huonompi. 64,5 metriä ei ole ylittynyt kertaakaan. Tasaista 63-64 metrin suorittamista löytyy, mutta nämä eivät todennäköisesti riitä mitaliin.

Jokseenkin sama pätee Jorinde van Klinkeniin, vaikka kyseessä onkin Pereziin verrattuna lähes seuraavan sukupolven urheilija. Alankomaalainen Yhdysvaltain yliopistoheittäjä väläytti viime vuonna hurjan yli 70-metrisen heiton. Perustaso on kuitenkin siellä samassa 63-64 metrin "haarukassa" kuin Perezilläkin.


Jos hopeamitali oli Pudenzille mahdottomuus, ei 1,45 nousisi aivan riittävän hyväksi kertoimeksi palkintokorokkeesta. Mutta kun Perkovicin päihittäminen on mahdollisuuksien rajoissa, riittää lähtökohtainen tasoero muihin pelipäätökseen.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Kristin Pudenz sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @1.45

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.45

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.45

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä