Yleisurheilun MM: Naisten kolmiloikka: Kristiina Mäkelä - Ana Lucia Jose Tima

Yleisurheilun MM | Naisten kolmiloikka | Kristiina Mäkelä - Ana Lucia Jose Tima | 19.7.2022 | 04:20
Kohde sulkeutuu: 19.07.2022 04:20
Kristiina Mäkelä teki Eugenessakin asian, jossa hän oli onnistunut ulkoratojen arvokisoissa jo viidesti aiemminkin: eteni loppukilpailuun. Tällä kertaa asia tapahtui vieläpä omalla ennätystuloksella ja ensimmäisellä suorituksella, joka kantoi 14,48 metrin päähän lankusta.

Toistaiseksi uralla on tapahtunut myös karsinnan jälkeen aina sama asia: karsiutuminen finaalin jatkokierroksilta. Niinpä parhaat sijoitukset ovat ainakin vielä ennen Suomen aikaa maanantain ja tiistain välistä yötä yhdeksännet paikat EM-kisoista.

Mäkelä on ainakin tietyllä tavoin uransa parhaassa kunnossa, sillä 29-vuotias nainen on tehnyt ennätyksensä nyt kahdessa peräkkäisessä kilpailussa. Toisaalta alkukausi ei sujunut mitenkään erityisen hyvin, ja arvokisojen finaalisuorittaminen aiheuttaa ainakin sivusta seuraajassa epävarmuutta.

Ennätyksensä pomppi karsinnassa myös Ana Lucia Jose Tima. Hänen kolmannella kierroksella tekemänsä 14,52 on myös kotimaansa Dominikaanisen Tasavallan kaikkien aikojen paras naisten kolmiloikkatulos.

Jose Timan suoritukset ovat ailahdelleet Mäkelän tavoin kauden mittaan. Nähdäkseni tässä on kyse hyvin tasaisesta parista, joka voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. On vaikeaa perustella Mäkelää suosikiksi.Mitali nousi Mäkelän puheisiin MM-kisojen karsinnan jälkeen. Eivätkä ne ajatukset täysin tuulesta temmattuja ole, vaikkakaan suosikki palkintokorokkeelle hän ei toki ole.

Venezuelalaisen Yulimar Rojasin maailmanmestaruuden estää vain pieni ihme. Vaikka maailmanennätysnainen onkin tänä vuonna kilpaillut hyvin säästeliäästi, liikkuu hän useita kymmeniä senttejä ellei lähes metrin muita pidemmissä suorituksissa.Karsinnassa Rojas pomppi rennon letkeästi ensimmäisellään 14,72, joka oli paras tulos 18 sentin erolla seuraavaan. Matkaa tammikuussa hypättyyn sisäratojen maailmanennätykseen on hämmentävästi yli metri, Tokion olympialaisten ME-tulokseen myös lähes se.

Seuraavassa kategoriassa Bekh-Romanchuk ja Ricketts


Myös Bekh-Romanchuk ja Shanieka Ricketts ovat lähtökohtaisesti muita hieman edellä. Molemmat selvittivät karsinnan ensimmäisellä loikalla. Tämä vihjeessä mainittu viisikko oli samalla se, joka meni karsintarajan yli.

Pistesijakandidaatteja löytyy lisäksi useita. Myös ulkoratakauden tilastokakkonen, kotiyleisön suosikki Keturah Orji hakee kovaa tulosta.

Mäkelä loikki sekä MM-hallissa (yhdeksäs sija) että keväällä ja alkukesällä hieman yli 14 metrin suorituksia. Lupauksia alkoi jossain määrin herättää Orimattilan tulos 14,12, joka tuli yli kolmen sekuntimetrin vastatuuleen.Jose Tima on puolestaan tehnyt vaihtelevaa jälkeä. Keväällä tuli kaksi lähes neljäntoista ja puolen metrin siivua, Dohan Timanttiliigan puhurissa parhaimmillaan 14,44.

32-vuotiaan elämän parhaalla tasolla


Vastaavasti Rabatin Timanttiliigassa nainen jäi alle 14 metriin, kun taas pari viikkoa myöhemmin Madridissa kulki taas paremmin: 14,25.

Suoritustaso vaihtelee siis kilpailujen välillä ja osin niiden aikanakin. 32-vuotias urheilija on joka tapauksessa noussut tänä vuonna elämänsä parhaalle kilpailutasolle. Sekä Mäkelä että Jose Tima ovat varsin vahvoja ehdokkaita kahdeksan parhaan joukkoon. Siinä tilanteessa Dominikaanisen Tasavallan hyppääjä pääsisi yrittämään yhtä huippusuoritusta kuusi kertaa.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ana Lucia Jose Tima sijoittuu paremmin kuin Kristiina Mäkelä @1.95

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä