WRC: Monzan MM-ralli H2H: Elfyn Evans - Sebastien Ogier

WRC | Monzan MM-ralli H2H: Elfyn Evans - Sebastien Ogier | 08:31 | 19.11.2021
Kohde sulkeutuu: 19.11.2021 08:31
Italiassa kurvaillaan kauden viimeinen MM-ralli ja se ajetaan Monzan kilparadan ympäristössä. Viime vuonna rallin MM-sarja sai niin ikään päätöksen Monzassa, jossa ajettiin joulukuun alussa varsin lumisissa maisemissa. Tänä vuonna olosuhteet ovat suotuisammat 16 erikoiskokeelle, jotka tarjoavat ajettavaa 253 ek-kilometrin verran.

Kuljettajien maailmanmestaruus ratkotaan Sebastien Ogierin sekä Elfyn Evansin välillä. Ogierin pistejohto on tukevalta tuntuvat 17 pistettä, joka on saanut bookkereissa reaktion aikaan että Ogier voisi kruisailla varmistellen mestaruuteen. Tämä on aiheuttanut kertoimissa melkoisen heilahduksen, sillä eihän se Ogierista hitaampaa kuljettajaa tee. Mestaruuden varmistelu ei ole niin yksiselitteinen asia.

Kuljettajien mestaruustaisto huipentuu


Viime vuoden tapaan kuljettajien mestaruustaisto huipentuu kahden Toyota-kuljettajan välillä. Vuosi sitten Elfyn Evans oli jo ajamassa kohti uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta, mutta Toyota Yaris lipesi lumisissa vuoristo-olosuhteissa rotkoon ja peli oli pelattu. Sebastien Ogier kaasutteli rallin voittoon ja pokkasi uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Nyt hänellä on sauma naulata historiallinen kahdeksas mestaruus ennen kuin hän päättää uransa tähän kauteen.

Sebastien Ogier lähtee Monzan MM-ralliin 17 MM-pisteen johtoasemasta ennen Evansia. Ogier varmistaa mestaruuden ajamalla neljän sakkiin ja ottamalla vähintään yhden pisteen rallin päättävältä Power Stagelta. Tämä on tosin vain skenaario silloin, jos Evans voittaa rallin sekä Power Stagen napaten täyden 25+5 pistepotin. Tasapisteet riittävät Ogierille, sillä hänellä on kasassa enemmän osakilpailuvoittoja tältä kaudelta.

Evans on voittanut tällä kaudella kaksi rallia ja Ogier neljä, joten tämä selittää melko suoraan MM-pistetilanteen tällä hetkellä.Bookkereilta rajua yliarvointia kertoimissa


Evansista on leivottu ennakkosuosikki voittamaan Monzassa. Eikä suotta, sillä karkeasti sanottuna hän on yksi ainoista kuljettajista kenellä on vielä panosta rallin MM-sarjassa. Hyundai on jo viimeistä tippaa vaille menettänyt merkkimestaruuden Toyotalle, ja MM-pronssikin on aikalailla jo ratkottu ellei Kalle Rovanperä kerää rallista 20 pistettä enempää kuin Thierry Neuville.

Ogierista ajatellaan, että hän voi kruisailla mestaruuteen varmistellen ja riskejä vältellen. Tämä ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertaista, sillä vallitsevissa olosuhteissa erot kuljettajien välillä tulevat olemaan hyvin pieniä eikä varaa kaasujalan löysäämiseen todellisuudessa ole.

Evansin ennakkosuosikin aseman ymmärtää, mutta ihan näin radikaali se ei ole mitä kertoimet antavat olettaa. Allekirjoittaneen mielestä kertoimet voisivat olla enemmän luokkaa 1,70-2,10 Evansin suuntaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että vauhdillisesti kuljettajat ovat suurin piirtein yhtä nopeita ja kilpaahan tässä ajetaan. Ja Ogierin tuntien, hän ajaa kyllä voitosta vaikka mikä olisi.

Coolbet tarjoaan Sebin paremmasta loppusijoituksesta 2,74 kerrointa, jota on pakko lähteä rohkeasti kokeilemaan.

Pelivalintamme:

H2H: Elfyn Evans vs. Sebastien Ogier: Sebastien Ogier @2.74

Osuma
Coolbet - Lue arvostelu

2.74

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

2.55

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 120€ bonukset sekä 160 ilmaiskierrosta!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.4

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan