Suomen cup: MP - KuPS

Suomen cup | MP - KuPS | 13.6.2022 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 13.06.2022 19:00
Miesten Ykkösen joukkue Mikkelin Palloilijat pääsee yhteen kautensa kohokohdista. Savolaisesta paikallispelistä on kenties liioiteltua puhua, kun Mikkelin ja Kuopion välinen etäisyys on kuitenkin yli 160 kilometriä.

Siitä huolimatta leveää Savon murretta väännetään ainakin joidenkin pelaajien ja taustaryhmäläisten suusta, kun Veikkausliigan alkukaudella loistanut Kuopion Palloseura tulee kylään.

Joukkueiden välinen tasoero on aivan valtava, ja ainakin edelleen cup-ottelun perusteella mitään valtavaa pelaajalepuutusta ei olisi luvassa. Lisäksi KuPS:n materiaali on suhteellisen laaja, joten vaikka kierrätystä tulisikin, pysyy joukkue kilpailukykyisenä ja MP:lle ehdottomasti aivan liian kovana.MP on aloittanut Ykkösen kautensa odotuksiin nähden ihan hyvin. Seitsemästä ottelusta tulleet kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota pitävät sen toistaiseksi putoamisviivan yläpuolella.

Viimeisimpänä tuli perjantaina tasapeli Turun Palloseuran isäntänä. TPS:n kaunis johtomaali tuli kuitattua loppuhetkillä, kun turkulaisten peli muuttui johtoasemassa passiiviseksi. MP:n kulmapotkusta pallo painui verkkoon TPS:n Jesper Karlssonin kautta.On mielenkiintoista nähdä, miten MP suhtautuu tähän cupin otteluun peluutuksensa suhteen. Topi Keskinen oli Pikkuhuuhkajien mukana siten, että hän pelasi vielä perjantaina Norjaa vastaan sen lisäksi, että nuori mies oli kentällä myös viime tiistaina. Kun mikkeliläisillä on edessä vielä lauantaina Ykkösen kotipeli Gnistania vastaan, ei Keskistä oletettavasti rasiteta ainakaan täyden 90 minuutin edestä maanantaina.

5-1-voitto osoitti asioita


KuPS on puolestaan viettänyt Veikkausliigan taukoa. Joukkueen tilanne on siinä mielessä "positiivinen" ettei sillä ollut tässä karsinta- ja Kansojen liiga -ikkunassa juurikaan maajoukkuemiehiä. Poikkeuksen muodostaa Janis Ikaunieks, joka on heilutellut Latvian heikkotasoisissa Kansojen liigan otteluissa verkkoa vinhaa vauhtia.

Joka tapauksessa Kuopiossa on päästy huilaamaan ja harjoittelemaan sopivassa suhteessa pitkälti koko joukkueen voimin. Hyvin menee mutta menkööt, kun liigasta on kymmenestä ottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä. Maankuulu tappioton putki jatkuu ja jatkuu.

Tästä yhdenlaisena palkintona tulivat toukokuun liigapelaajien nimeämiset. Kuukauden ykköseksi valittiin maalipörssiä johtava Tim Väyrynen, ja tähdistöön äänestettiin myös toppari Diogo Tomas ja maalivahti Johannes Kreidl.

Edellisellä cupin kierroksella KuPS voitti Ykkösen joukkueen EIF:n kotikentällään 5-1. Tämä osoitti paitsi sarjojen tasoeroa myös Palloseuran senhetkistä pelaajapolitiikkaa. Kentällä olivat viimeistään vaihdosta tulleina pitkälti parhaat pelaajat, vaikka otteluruuhka oli tuossa vaiheessa suhteellisen merkittävä.Vielä tunnin kohdalla KuPS johti vain 1-0, mutta vaihtojen jälkeen numerot repesivät. Tämä on ollut varsin yleinen trendi aiemminkin peleissä, joissa kohtaavat eri sarjojen joukkueet. Osapuilleen ensimmäiset 60 minuuttia mennään usein suhteellisen tasaisissa lukemissa, kunnes altavastaajan henkiset ja fyysiset kyvyt hyytyvät.

Ei rasitusta tässä vaiheessa


Päävalmentaja Simo Valakari kaipaa varmasti ykkösnimillekin peliaikaa tässä pitkähkön tauon jälkeisessä ajassa. Seuraavaan veikkausliigapeliin on maanantaista viisi päivää, joten liiallista rasitusta ei cup-peli tässä vaiheessa tuone.


Ero muodostuu ottelun edetessä KuPS-EIF-ottelun tapaan selväksi.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!