Lenzerheide: naisten 10 km (p) - väliaikalähtö

Lenzerheide | naisten 10 km (p) - väliaikalähtö | 29.12.2021 | 14:30
Kohde sulkeutuu: 29.12.2021 14:30
Naisten normaalimatkojen "urheilijapakka" on mielenkiintoisesti sekaisin olympialaisiakin ajatellen. Alkukautta hallinneiden Therese Johaugin & Frida Karlssonin takana tuntuisi olevan tilaa, sillä kukaan muu ei ole suuremmin vakuuttanut.

Lenzerheiden perinteisellä on erinomainen sauma Saksan Katherina Hennigille. Hän pääsee bravuurimatkalleen sellaisista lähtökohdista, että sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon tapahtuu lähes joka toinen kerta.

Kun Bet365 sooloilee kertoimessa, on siihen helppo tarttua.Karlsson on luonnollisesti ykkössuosikki. Normaalimatkojen kaksi voittoa, yksi toinen sija ja yksi kolmas sija kertovat siitä, millä tasolla tämä nuori supertähti on tällä kaudella liikkunut. Semminkin kun edellä on ollut kahteen kertaan Johaug, jota ei Tour de Skillä nähdä.Karlsson on siis hävinnyt näissä neljässä normaalimatkan kisassa vain Jessie Digginsille. Tämä tapahtui viimeisimmässä Davosin kilpailussa, jossa kärkikolmikko oli Johaug-Diggins-Karlsson.

Diggins on tiistaisen sprinttivoitonkin perusteella totutun mainiossa Tour-kunnossa. Lähtökohta on kuitenkin se, ettei yhdysvaltalainen yllä perinteisen väliaikalähdössä millään palkintokorokevauhtiin.

Kyseisisiä perinteisen väliaikalähtöjä hiihdetään toki yksittäisen kauden aikana todella vähän. Välillä niin on tapahtunut itse asiassa vain kerran eli marraskuun lopussa Rukalla.

Tänä vuonna Rukalla voiton vei Karlsson ennen Johaugia. Heidän lisäkseen erottui edukseen Hennig, joka hävisi Johaugille vain puolitoista sekuntia. Hennigin ero seuraaviin oli puolestaan merkittävä, yli 15 sekuntia.

Paljon ehdokkaita


Saksalaisen jälkeen seuraaville sijoille päätyivät Ebba Andersson, Krista Pärmäkoski, Rosie Brennan, Kerttu Niskanen & Tatjana Sorina melko pienillä eroilla toisiinsa. Keskiviikon kisan kärkipäähän voi kaavailla lisäksi vielä Rukalla muut kymppikärkeen yltäneet eli Heidi Wengin & Julia Stupakin sekä kuntoaan kauden mittaan löytäneen Natalia Neprjajevan. Brennan ei kiertueella hiihdä.

Ehdokkaita kolmen kärkeen on siis paljon, mutta kuten todettua, ei kukaan muu hallitsijakaksikon ulkopuolella ole täysin vakuuttanut. Esimerkiksi Andersson oli Davosissa 21:s ja Neprjajeva Rukalla 15:s.Nämä asiat näkyvätkin maailmancupin normaalimatkojen pisteissä. Vaikka kisoja on siis hiihdetty vasta neljä, ovat pisteet jakautuneet todella vahvasti. Tourilla hiihtävistä vain Karlssonilla on enemmän kuin 175 pistettä. Neljäntenä kyseisessä cupissa on Weng, joka hänkin on sijoittunut kerran yhdeksänneksi ja kerran kymmenenneksi.

Niskanen suorastaan hämmästytti


Suomalaishiihtäjillä onkin poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet yltää vähintään kuuden kärkeen. Niskanen suorastaan hämmästytti yltämällä Lenzerheiden vapaan sprintissä välierään.

Mitä enemmän asetelmia pyörittelee, sitä vahvemmaksi nousee Hennigin asema. Rukan näyttö painaa paljon, eivätkä huonoja olleet aiempien vuosien edesottamuksetkaan.

Esimerkiksi viime kauden Tour de Skillä hän oli kaikissa kolmessa perinteisen tapahtumassa kuuden parhaan joukossa, ja kuudes sija oli tuloksena myös maaliskuun maailmancupissa kympin yhteislähdössä. Lisäksi väliaikalähtö sopii paremmin saksalaiselle, jonka vahvuudet eivät ole loppukireissä.


Hennig pääsee myös tuoreena kilpailuun, sillä hän jäi sprintissä karsintaan. Kerroin 2,37 palkintokorokkeesta riittää tässä haastajien epävarmassa tilanteessa kyllä.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Katherina Hennig sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @2.37

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.37

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.1

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.1

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä