NHL: Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins

To 19.1. | klo 02:00 | NHL | OTTAWA SENATORS - PITTSBURGH PENGUINS

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 02:00


Ottawa Senators ja Pittsburgh Penguins kohtaavat NHL:ssä kahdesti tällä viikolla, mutta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ensimmäisenä vuorossa on Ottawan kotiottelu, ja parin päivän päästä otellaan b2b-kohtaamisessa Pennsylvaniassa. Kumpikaan idän joukkueista ei ole esittänyt kovinkaan kaksisia otteita edellisissä otteluissa.

Penguins käänsi tappion voitoksi viime hetkillä Ducksia vastaan


Pittsburgh Penguinsin ottelu Anaheim Ducksia vastaan ei ollut ruusuilla tanssimista, vaikka he johtivatkin ottelua kahteen otteeseen Jason Zuckerin sekä Evgeni Malkinin tekemillä maaleilla.

Ducks sinnitteli ottelussa vahvasti mukana, ja tuli kaksi kertaa tasoihin ylivoimalla. NHL:n huonoimmalla tehokkuudella operoinut ylivoima onnistui siis kahdesti Penguinsin 84-prosenttista alivoimaa vastaan, jota tilastojen valossa voidaan pitää varsin erikoisena. Penguins otti ottelussa yhteensä 4 jäähyä.

Ducks iski 3-2 maalin Trevor Zegrasin toimesta vain neljä minuuttia ennen loppua. Penguins haki raivokkaasti tasoitusta, joka hurjan myllyn jälkeen tuotti tällä kertaa tulosta Jake Guentzelin pedatessa avopaikan Bryan Rustille, joka ei lähes tyhjästä maalista erehtynyt.

Jatkoajalla Zegras pääsi erittäin vaarallisen näköiseen läpiajoon, mutta pieni kommunikaatiokatkos joukkuetoverin kanssa johti puolestaan Penguinsin 2vs1-vastahyökkäykseen. Sidney Crosby syötti kiekon Guentzelille, joka sijoitti sen tarkalla rannelaukauksella ohi John Gibsonin.

Penguins on viimeisestä viidestä ottelustaan voittanut kolme maalierolla 15-14. Maalinteko etenkin ylivoimalla on hieman takkuillut.

Ottelun jälkeisenä päivänä Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan informoi, että Kris Letang ei pelaa vielä tulevassa ottelussa Senatorsia vastaan, mutta hänen tilansa on day-to-day.Senatorsin kurssi kääntynyt laskuun


Se missä Senators on viimeisestä 10 ottelusta kerännyt yhtä monta pistettä, on heidän kurssinsa viimeisessä viidessä ottelussa kääntynyt laskuun. Tuloksena näistä neljä tappiota, ja ainoa voitto sekin heikkoa Arizona Coyotesia vastaan.

Senators pelasi edellisen ottelunsa toissapäivä St. Louis Bluesia vastaan. Ottelu päättyi Bluesin niukkaan 2-1 voittoon, vaikka Sens myllytti ottelun laukaukset kohti Bluesin kenttäpäätyä lukemin 33-20. Ainoan maalin Senatorsille iski hienoa kautta pelannut Tim Stützle (19+21=40), joka on takonut tehoja piste per peli tahdilla. Maalin syötti 42 tehopistettä tällä kaudella tehnyt niin ikään loistokautta pelaava Brady Tkachuk.

Ennen Blues-ottelua Ottawa joutui Colorado Avalanchen kurittamaksi rumassa 7-0 tappiossa. Senatorsin viimeisen viiden ottelun maaliero on kehno 10-23.

Erikoistilannepelaamisessa Ottawa on ollut tällä kaudella hyvä, sillä ylivoima (26%) on NHL:n kuudenneksi tehokkainta, eikä alivoimakaan kalpene sen rinnalla kahdeksanneksi tehokkaimpana joukkueena.

Tilastoista voisi kuitenkin todeta, että tasaviisikoin on ollut hankalampaa, sillä Senators on 43 pelaamastaan ottelusta kerryttänyt pistesaldoaan vain 41 pisteen verran. Itäisessä konferenssissa tämä riittää kolmanneksi viimeiseen sijaan. Maaliero on 126-139. Penguins on vastaavasta 43 ottelusta kerännyt 50 pistettä maalierolla 139-130.Playofftaistelu lipeää Senatorsilta - Penguinsin oltava skarppina


Jos ollaan realistisia, alkaa playoff-taisto livetä Senatorsilta. 41 pistettä riittää Atlantin divisioonan seitsemänteen sijaan ja matkaa kolmantena olevaan Tampa Bayihin on jo 16 pisteen verran. Wild card slotin eteenkin olisi tapahduttava jo pienimuotoinen ihme.

Penguinsin on käännettävä kurssi eikä pistemenetyksiä saisi tulla etenkään huonompia seuroja vastaan. Nyt on oltava skarppina, sillä b2b-otteluista on isot neljä pistettä jaossa.

Ottelun kerroinasetelma hieman kummastuttaa, sillä vaikka sarjataulukossa alempana olevalla Senatorsilla on ollut vielä Penguinsiakin karmeampi vire, on tästä ottelusta saatu lähes tasabook. Näillä kertoimilla ehdottomasti vieraita lapulle.

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

1X2: Pittsburgh Penguins @2.33

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.33

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.33

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betrebels - Lue arvostelu

2.3

Betrebels - Talleta 200€ Saat 400€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Posido - Lue arvostelu

2.3

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

2.28

Neo.bet - Lunasta 100% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan