NHL: Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche

NHL | Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche | 03:00 | 27.06.2022
Kohde sulkeutuu: 27.06.2022 03:00

Kiitos seurasta!

Se on siinä – Colorado Avalanche on mestari! Tukala peli veikkaajalle, kuten asiaan kuuluu eli tiukkaa puskemista alusta loppuun. Lopulta kuitenkin ansaittu voitto Coloradolle ja sekä alkuperäinen pitkävetovihje kotiin että livevihjeistä niukasti voitolle.

Kiitos seurasta, palataan taas uusien matsien merkeissä!


Alkuperäinen vihje ennen ottelua:

Selvittääkö Bolts kotiluolassaan myös finaalisarjan kuudennessa kamppailussa toisenkin "ottelupallon" vai kruunataanko Avalanche ensimmäistä kertaa Stanley Cupin voittajaksi 21 vuoteen vanhan mestarin jäädessä nuolemaan näppejään kotiluolassaan Amalie Arenalla? Kyllä. Nälkäinen Avs ottaa vuorostaan Bounce Backin ja kuittaa "työtapaturmansa" hävittyään kotonaan Game 5:n ja kannu matkustaa Denveriin!
NHL:ssä Stanley Cupin finaalisarjan kuudennessa kamppailussa iskevät Tampa Bay Lightning ja Colorado Avalanche yhteen Amalie Arenalla maanantain vastaisena yönä kolmen jälkeen. Avalanche johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2. Stanley Cupin voitto irtoaa neljällä voitolla!
Bolts selvitti ensimmäisen "ottelupallon"


Jon Cooperin luotsaama vanha mestari Lightning ei suostunut taipumaan ensimmäisessä katkaisupelissä, vaan Bolts kaatoi Avalanchen finaalisarjan viidennessä pelissä 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) Ball Arenalla, Denverissä juhannusyönä.

Viidennessä kamppailussa Avs joutui tappamaan pelin alussa kaksi Boltsin ylivoimaa, joissa toki onnistui. Aivan kuten Bolts omassaan Avsin päästyä ennen ottelun avausmaalia kerran yrittämään osumaa erikoistilanteesta. Ottelussa kaikkiaan 35/37 lättyä poiminut Andrei Vasilevskiy pelasi kuitenkin vahvasti Boltsin maalinsuulla. Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi osuma, kun salamapaidoista Jan Rutta (16. 1+4=5) tunkeutui oikealta läpi Avsin maalia kohti ja laukoi p-pisteen kaarelta kiekon kohti Darcy Kuemperia, joka päästi lätyn helpohkosti ilman maskia vasemman kainalonsa alta livahtamaan maaliin: Bolts johti 1-0! Osuma oli Boltsin tsekkipakille Ruttalle tämän kesän ensimmäinen pudotuspelimaali. Avsin Nathan MacKinnon (19. 12+10=22) pääsi vielä mainioon tasoituspaikkaan avauserän ehtoopuolella ja kiekko livahtikin Vasilevskiyn jalkojen välistä, mutta se lipui kuitenkin niukasti takatolpan ohi.

Toiseen erään Avs lisäsi vauhtia ja laukauksia. Yhdestä jälkimmäisestä Norris Trophyn voittajaksi vasta äänestetty Cale Makar (19. 8+21=29) tykitti limpun päin haparoiden torjunutta Vasilevskiya päin, jonka torjunnasta kiekko ui sopivasti Valeri Nichushkinille (19. 9+6=15) ja venäläisellä oli helppo työ tuoda isännät tasoihin: 1-1!

Pian tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet ottivat ensin samanaikaiset jäähyt J.T. Compherin (19. 5+3=8) ja Alex Killornin (22. 0+4=4) toimesta. Heti perään tuomarit antoivat jäähyn Makarille, jonka mailaan Bolts-pelaaja ”sopivasti” kompastui. Seuranneesta 4vs3-ylivoimasta salamapaidat kuittasivat Nikita Kucherovin (22. 8+19=27) vietyä vieraat uudelleen johtoon Steven Stamkosin (22. 10+8=18) ja Corey Perryn (22. 6+5=11) ahmiessa oikeutetusti syöttöpisteet. Vasilevskiy piti loppuerän joukkuettaan pystyssä Avsin hakiessa ahnaasti tasoitusta.

Päätöserän alussa väistämätön tapahtui ja Makar viiimeisteli Avsin tasoituksen Devon Toewsin (19. 5+10=15) ja Nichushkinin syötöistä. Kotifanien huutomyrskyssä ”We want the Cup” Avs haki voittomaalia, mutta Vasilevskiy kesti ja Bolts sai myös omia pyörityksiä ja yhdestä noista ajanjaksoista, missä Bolts sirklasi Avsin kenttäpäädyssä eivät isännät päässeet vaihtamaan joutuessaan turvautumaan väsyneinä pitkiin kiekkoihin pariinkin otteeseen. Silloin iski Bolts ja ratkaisumaalien erikoismies Ondrej Palat (22. 11+9=20), jolle kahdessa viime finaalipelissä hyvään iskuun päässyt Victor Hedman (22. 3+16=19) pelasi oivallisen tekopaikan eikä Palat suinkaan erehtynyt: 2-3! Tämä jäi myös viidennen finaalipelin loppunumeroiksi. Voittomaali oli Palatin pudotuspeliuran 12:s, joten taitava tsekkilaituri tietää mitä tekee!

Avsin Mikko Rantanen (19. 5+20=25) jäi ensimmäistä kertaa tässä finaalisarjassa ilman tehopisteitä, missä oli antanut kahdeksan maalisyöttöä neljässä finaalipelissä. Samalla myös suomalaisen kahdeksan ottelun pituinen pisteputki katkesi. ”Rane” oli istutettu takaisin Nazem Kadrin (15. 7+8=15) ja Artturi Lehkosen (19. 7+6=13) rinnalle Avsin toiseen kärkiketjuun, kun ensimmäistä johtaneen MacKinnonin laidoilla uurastivat Avs-kippari Gabriel Landeskog (19. 11+10=21) yhdessä Nichushkinin kanssa. Jälkimmäinen oli edellämainitusta kuusikosta ainoa, joka ylsi tehopisteille Game 5:ssa.

Nälkäisempi Avs ottaa omansa ja nostelee Lordi Stanleyn kannua!


Mikäli Bolts mielii nostella pyttyä myös kolmatta kertaa peräkkäin, mihin yksikään seura ei nykyaikaisina jääkiekkokausina ole rapakon takana taalajäillä yltänyt sitten 1970-80-luvun taitteen New York Islandersin loiston päivien pitäisi sen kammeta Avs nurin kolmesti peräkkäin ja yhden kerran Bolts tuon tempun on tehnyt eli kaksi täysosumailtaa tai -yötä vielä tarvittaisiin.

Aivan varmaa on se, että viime kausina voittamaan tottuneelta Boltsilta jos keltä riittää henkisiä voimavaroja, mutta riittääkö sen fysiikka enää jää nähtäväksi. Kahden peräkkäisen mestaruuden jälkeen nälän kanssa on myös vähän niin ja näin. Boltsin kotifaneilta Amalie Arenasta kantautuneiden desibelien perusteella sitä ei ole aiemmassa finaaliottelussa tuntunut enää riittävän. Sen sijaan Avsilla ja sen faneilla tilalle on kokonaan ihan toinen edellisestä kannusta kun on vierähtänyt aikaa jo 21 vuotta!

Pidetään siitä kiinni, että Avsin kotitappio Ball Arenalla finaalisarjan viidennessä kamppailussa oli työtapaturma. Se tavallaan syyllistyi siihen kardinaalimokaan, mihin miinaan ei saisi mennä eli korvien väli ei ollut täysin kunnossa ja Jared Bednar ei saanut psyykattua suojattejaan täysin 110% edellistä kamppailua parempaan suoritukseen. Tässä vaiheessa kautta ei ole mitään sanahelinää kulunut fraasi, missä pitää parantaa edellisestä pelistä, vaikka olisi senkin voittanut. Epätoivoisessa tilanteessa katkaisupelissä alakynnessä otteluvoitoissa oleva joukkue nimittäin parantaa lähes poikkeuksetta aina. Ainakin Boltsin kaltainen erinomaisesti valmennettu joukkue. Finaalisarjan kuudennessa kamppailussa 10/15 (67%) viime pelistään voittaneen Avsin pitää vain olla Boltsin kaltainen joukkue, miten se henkisesti pelasi viidennessä finaalipelissä. Silloin kannu matkaa Denveriin!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Colorado Avalanche ML @1.88

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.88

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.87

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

1.84

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.83

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä