ATP Wimbledon: Novak Djokovic - Roger Federer

Julkaistu: 13.07.2019 11:43


ATP Wimbledon: Novak Djokovic - Roger Federer
ATP Wimbledon | Novak Djokovic - Roger Federer | 16:00
Wimbledonin finaalin lopulta etenivät Novak Djokovic ja Roger Federer, eikä turnaus voisi juuri mielenkiintoisempaa tai suurempaa loppuottelua tarjota. Herrat ovat kohdanneet toisensa uran aikana 47 kertaa, joista Djokovic on voittanut 25 ja Federer 22 ottelua. Viime vuosien aikana Djokovic on kuitenkin hallinnut keskinäisiä otteluita ja viidestä viime kohtaamisesta serbialainen on voittanut neljä. Nurmikentällä otteluita on kolme, voittojen ollessa Djokovicille 2-1 ja serbialaisen voittaessa herrojen edeltävän kohtaamisen Wimbledonin finaalissa vuonna 2015, neljän erän jälkeen 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3.

Djokovic voitti välierä ottelussaan erittäin hankalan espanjalaisen Roberto Bautistan neljässä erässä 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. Djokovic aloitti ottelun erittäin nopea tempoisesti ja ensimmäistä Wimbledonin välierä ottelua pelannut Bautista oli ottelussa toista erää lukuunottamatta vastaanottavana osapuolena. Djokovic syötti ottelussa yhdeksän ässäsyöttöä, voitti 1. syöttönsä 77%, selvitti neljä viidestä murtopallosta, palautti odotetun korkea tasoisesti, mursi Bautistan syötön viidesti ja pelasi erinomaisesti verkolla. Toisessa erässä Bautista sai herpaannutettua Djokovicin keskittymistä ja Djokovic löi erän aikana 13 helppoa virhettä, kun virheitä koko ottelun aikana kertyi vain 29. Bautista pelasi erinomaisen ottelun ja pystyi aika-ajoin laittamaan serbialaisen erittäin ahtaalle hyvällä jalkatyöskentelyllä, vahvalla kämmenpelillä ja upeilla volley lyönneillä, mutta hallitseva Wimbledonin mestari osoitti olevansa huimassa pelivireessä ja voitti ottelun lopulta ilman suurempia hampaiden kiristelyjä.

Federer sen sijaan pelasi välierässä lähes finaalin arvoisen ottelun Rafael Nadalin kanssa, voittaen legendaarisen otteluparin neljässä erässä 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4. Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä, molempien pelaajien syöttäessä vahvasti ja pitäessä omat syöttövuorot helposti. Federer syötti ottelun toista erää lukuunottamatta todella vahvasti ja hävisi ottelussa vain kaksi omaa syöttövuoroa, syötti 14 ässää ja voitti 1. syöttönsä 73%. Federerillä oli ottelussa yhteensä kymmenen murtopallo mahdollisuutta, joista onnistui hyödyntämään kuitenkin vain kaksi. Federerin liike ei ollut Nadalin tasolla, mutta sveitsiläinen korvasi iän tuomaa puutetta maailmanluokan pelinluvulla, sijoittumisella sekä erinomaisella verkkopelaamisella. Lisäksi Federer onnistui palautuspelaamisessa todella hyvin (rystylyönneillään) nollaamaan erinomaisesti Nadalin vahvat yläkierteiset kämmenlyönnit, jonka seurauksena Nadalin pelirytmi oli aika-ajoin kadoksissa ja espanjalainen suurissa ongelmissa Federerin vahvojen lyöntien kanssa.

Viimeiset kaksi keskinäistä finaalia Wimbledonissa (v.2014,2015) on mennyt serbialaiselle, mutta Federer pelasi Nadalia vastaan lähes yhtä huikealla tasolla kuin 10- vuotta sitten ja sveitsiläisen syöttöpelaaminen on ollut todella vaarallisella tasolla. Molemmat pelaajat ovat myös henkisesti erittäin vahvassa kunnossa ja finaalista on luvassa todella huikea ottelu. Wimbledonin nurmikenttä on ollut kuitenkin turnauksen edetessä hidastumaan päin, joka tulee tukemaan maailman vahvimpana palautuspelaajana tunnettua Djokovicia. Federer ei myöskään koskaan ole samassa Grand Slam -turnauksessa voittanut Nadalia sekä Djokovicia, joten myös historia kuiskii serbialaisen voiton puolesta.

Pelivalintamme:

Djokovic -1.5 erää @2.02

Unibet - Lue arvostelu

2.02

Hyödynnä 100€ bonus + 10€ ilmainen mobiiliveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.02

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.02

Tuplaa ensimmäisen vetosi voitot aina 200€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.02

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus vedonlyöntiinLue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

1.93

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 170€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

1.93

Hyödynnä Betssonin 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsafe - Lue arvostelu

1.93

Betsafe tarjoaa 100% bonuksen 200€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan