Östersund, naisten normaalimatka

Östersund, naisten normaalimatka | 27.11.2021 | 12.45
Kohde sulkeutuu: 27.11.2021 12:45
Naisten ampumahiihtokausi alkaa Ruotsin Östersundissa normaalimatkalla, joka sinänsä on kalenterissa nykyisin ennemminkin epänormaalimatka. Ammutaan siis neljä kertaa, ja jokaisesta ohilaukauksesta tulee sakkokierroksen sijaan sakkominuutti.

Naisten puolella vaikutus ei ole aivan niin suuri, vaikka ampumataito toki painottuukin muihin kisamuotoihin verrattuna hiihtoon verrattuna.

Vedonlyöntiyhtiöt ovat merkinneet Hanna Öbergin suosikiksi Marte Olsbu Röiselandia vastaan. Kyseenalaistan tämän näkemyksen: Röiseland on merkittävästi parempi hiihtäjä, eikä ampumatarkkuudessakaan ollut viime kaudella suurta eroa.Kilpailun kärjen asetelma saattaa olla kertoimien perusteella ennätyksellisen tasainen. Jokaisen kilpailijan voitosta on tarjolla vähintään kuuden kerroin, ja palkintokorokkeellekin pääsy on kaikilla lähtökohtaisesti epätodennäköistä.

Haastajia riittää


Kauden ennakkoasetelmista voit lukea laajemmin tästä. Pidemmässä juoksussa vahvemmilla ovat norjalaiset kovimmat hiihtäjät Tiril Eckhoff ja Röiseland. Haastajia kuitenkin riittää erittäin laajalla joukolla.

Viime kauden päätteeksi Röiseland oli maailmancupin kakkonen. Hän keräsi 963 pistettä, cupissa neljänneksi sijoittunut Öberg 826 pistettä.Ero oli suhteellisen merkittävä. Molemmilla alkukausi oli suhteellisesti parempi kuin sen loppupuoli. Röiseland taipui lopulta selvästi Eckhoffille, joskin tästä kuului kunnia etenkin Eckhoffin hurjalle vireelle. Öberg taipui loppukautta kohti selvästi enemmän kuin Röiseland.

Hiihtovauhdeissa Eckhoff ja Röiseland muodostivat selkeän kärkikaksikon. Öberg löytyi tältä listalta vasta sijalta 18.

Ruotsalaisen ampumatarkkuus on ollut vuosien varrella merkittävästi parempaa kuin Röiselandilla. Parhaalla kaudella 2018-2019 osumaprosentti oli upeasti yli 88. Vielä tuolloin Röiseland osui neljä prosenttiyksikköä heikommin.

Röiseland oli jopa tarkempi


Tilanne muuttui kuitenkin viime kaudella selvästi. Röiseland oli jopa aavistuksen tarkempi henkilökohtaisten kisojen osalta: osumia 85,00-prosenttisesti, Öbergillä 84,52-prosenttisesti.Toki kuvainnollisesti pidemmällä tähtäimellä Öbergiltä voi edelleen odottaa parempia ampumasuorituksia. Trendi on kuitenkin selvä sikäli, että tällä osa-alueella näiden naisten tasoero on pienentynyt ja tosiaan välillä jopa kääntynyt Röiselandille.

Norjalaisella on siis edellytykset ampua sama määrä sakkoja. Tämä merkitsisi hänen olevan lähes varmasti kisan loppusijoituksissa edellä.

Öberg on toki onnistunut varsin usein kotikilpailussaan. Taattua sekään ei toki ole: viime kauden lopulla sijoitukset Östersundissa olivat 52, 54 ja 24. Röiseland sai mieluisaa päätöstä sesongilleen voittamalla takaa-ajon, vaikkakin sijoitus vihoviimeisessä kisassa eli yhteislähdössä oli vihoviimeisten joukossa.


Tasainen parihan tämä ennalta ajateltuna on. Hiihtovauhdissa löytyy kuitenkin siinä määrin merkittävää eroa, että norjalaisen kelkkaan lähdetään.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Marte Olsbu Röiseland-Hanna Öberg 1 (Röiselandin parempi loppusijoitus) @2.00

Coolbet - Lue arvostelu

2.00

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.95

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.95

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.95

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.95

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä