Östersund, naisten pikakilpailu

Östersund, naisten pikakilpailu | 02.12.2021 | 14:45
Kohde sulkeutuu: 02.12.2021 14:45
Naisten maailmancupkausi alkoi Östersundissa mielenkiintoisissa merkeissä. Kaksi ensimmäistä kisaa olivat yhtäältä varsin yllätyksellisiä, ja toisaalta cupin kärkinimet eivät silti sesongin alkumetreillä ole mitään shokkiwau-henkilöitä.

Viime kauden cupin lopulta ylivoimaisesti voittanutta Tiril Eckhoffia on turhaa yrittää bongata tämänhetkisen listan top-30:stä. Norjalainen floppasi omaan tasoonsa nähden pahemman kerran sekä normaalimatkalla että pikakilpailussa. Sijat 30 ja 28 ovat sellaisia, mitä häneltä ei nähty koko pitkällä viime kaudella lainkaan sitten marraskuun lopun.

Tilanne on kuitenkin se, että voittokerroin yhdeksän on yksiselitteisesti liikaa hallitsevalle cup-voittajalle, jolle pikakilpailu on vieläpä se paras mahdollinen matka kaikista.Eckhoff ampui viikonloppuna 30 laukauksestaan kaikkiaan kahdeksan ohi. Osumaprosentti 73,3 on tietysti aivan liian pieni. Varsinkin kun nainen ei tällä kertaa ollut nopein hiihtäjä, vaan kahden osakilpailun ajat yhteenlaskien hiihtovauhti oli viidenneksi vauhdikkainta.

Nyt on kuitenkin syytä lyödä nopeasti jarrua ajatukselle, että valta vaihtuisi tällä tavalla. Naisen hiihtomotivaatio ei varmasti ollut huipussaan siinä vaiheessa, kun ohilaukauksia alkoi sadella alusta asti.

Eckhoff dominoi varsinkin pikakisoja


Pitää muistaa, että viime kauden ensimmäisissä kilpailuissa Eckhoff päätyi Kontiolahdella sijoille 67 ja 43. Sen jälkeen norjalainen veikin sitten voiton kuudessa seuraavasta kilpailussa kymmenestä ja oli lisäksi kahdesti toinen.

Varsinkin pikakilpailuja Eckhoff dominoi lähes täysin viemällä viime kaudella seitsemän voittoa yhdestätoista maailmancupin tapahtumasta. Asia perustui ensisijaisesti muita parempaan hiihtovauhtiin mutta myös siihen, että ampumatarkkuus nousi kauden aikana uran mittakaavalla ennätyksellisesti noin 85:een.Torstain osakilpailuvoiton kannalta on tietysti ensisijaisen ratkaisevaa se, kuinka nopeasti suksi liikkuu ja kuinka tarkasti ampumataulut putoavat. Jos ja kun vauhdissa ei ole isompaa vikaa, voi yksi ohilaukauskin tietyissä tilanteissa riittää.

Öbergit tarjoavat haastetta


Selvää on se, että haaste on varsin kova. Hanna Öberg liikkui baanalla avauskilpailuissa kovaa, puhumattakaan ylivertaista tempoa pitäneestä pikkusiskostaan Elvirasta. Hänellä olisi ollut hyvään menestykseen päästäkseen varaa ampua joitain ohilaukauksia, mutta niitä tuli lopulta hieman liikaa. Hiihtotemmosta kertoo se, että alle 80-prosenttinen tarkkuuskin riitti sijoihin 18 ja 8.

Nuoremman Öbergin ampuminen on kuitenkin niin epävarmaa, kisavoitto olisi kaikesta huolimatta yllätys. Myös Hanna Öberg romahti normaalimatkalla yllättävästi ampumapaikalla.

Kolmanneksi nopeimmat hiihtoajat kellotti Justine Braisaz-Bouchet, neljänneksi nopeimmat Marte Olsbu Röiseland. Braisaz-Bouchetin ampumatyöskentely on totutun epävarmaa, Röiseland onnistui pikakisassa kokonaisuutena hyvin eli kolmannen sijan arvoisesti.

Cupin kärkipaikan jakavista Marketa Davidova & Dzinara Alimbekava jäivät hiihtoajoissa Eckhoffin taakse. Alimbekava osui hienosti tauluihin, pidempi viime kauden mittainen "juoksu" kertoi tarkkuudeksi noin 85 prosenttia.Tarkoista ampujista Franziska Preuss on vahva tarjokas kuuden parhaan joukkoon, mutta pikakilpailussa rahkeet eivät toistaiseksi ole riittäneet aivan terävimpään kärkeen. Tarkoista ampujista Dorothea Wiererin & Lisa Therese Hauserin vauhti suksilla ei ole avausviikonlopun perusteella tarpeeksi nopea.


Yhdeksän on yksinkertaisesti sellainen kerroin, jota ei Eckhoffin kohdalla voi jättää käyttämättä.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Tiril Eckhoff voittaa kilpailun @9.00

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

9.00

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

6.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

6.00

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

6.00

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä