Liiga: Pelicans - Ilves

Julkaistu: 15.10.2020 17:23


Liiga: Pelicans - Ilves
Liiga | Pelicans - Ilves | 18:30
Comeon! Comeon!
Pelicans saa perjantain Liiga-kierroksella vieraakseen Lahden Isku Areenalle Ilveksen. Pussileuoilla riittää kalavelkoja maksettavanaan tupsukorville roimasti, sillä viime kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista päättyivät Ilveksen voittoihin yhteismaalein 25-8.


Pelicans haki pisteet Kouvolasta


Pelicans löytyy sarjataulukosta viiden pelatun ottelun jälkeen sijalta 10, saldolla 2-0-0-3. Maaliero pussileuoilla näyttää lukemia 9-15. Avauskierroksella Pelicans voitti kotonaan Sportin, mutta tuon jälkeen tappioita tuli perätysten kolme kappaletta, kun Jesse Wellingin suojatit kaatuivat vieraissa Tapparalle (0-4) & HIFK:lle (1-3) sekä kotonaa viime lauantaina Kärpille 2-5. Kuluvan viikon keskiviikkona Pelicans sai tuon putken poikki haettuaan täydet pisteet Kouvolasta KooKoon vieraana lukemin 3-2.

KooKoon kanssa Pelicans tahkosi tasaisen väännön. Kahden ensimmäisen erän alkuun vieraat tulivat vahvasti peliin, hankittuaan kumpaisessakin johtoaseman. Avauserässä viidennellä peliminuutilla Pelicans-kapteeni Hannes Björninen ohjasi uransa 300.liigaottelussaan lukemiksi 0-1. KooKoo kampesi kuitenkin vain muutama minuutti möyhemmin tasoihin Oskari Mannisen onnekkaalla pomppumaalilla. Toinen 20-minuuttinen noudatti pitkälti samaa kaavaa, kun Jontatan Tanus vei kauden ensimmäisellä osumallaa vieraat jälleen johtoon. Tanuksen laukaus upposi kieltämättä todella helposti KooKoo-vahti Oskari Salmisen selän taakse. Kotijoukke tuli jälleen hetkeä myöhemmin tasoihin ja ottelun ratkaisu venyi päätöserään. Voittomaalista vastasi täksi kaudeksi Lahteen palannut Iikka Kangasniemi, jolle tehopiste oli sesongin ensimmäinen.

Tanuksen maalin jälkeen Pelicansin maalilla aloittanut Patrik Bartosak luisteli vaihtoon ja askiin hyppäsi Jasper Patrikainen. Syy miksi tshekkivahti jätti leikin kesken jäi epäselväksi.

Pelicans on ihan hyvään tahtiin päässyt maalipaikoille, mutta viimeistely on jättänyt paljolti parantamisen varaa. Toisaalta myös sitä vastaan on luotu verrattain runsaasti maalipaikkoja, ja vastustajat ovat kyllä melko kovalla prosentilla paikkansa hyödyntäneet.

Kehitettävää löytyy myös ylivoimasta. Kaksi kertaa ylivoimalla onnistunut lahtelaisryhmä on tarvinnut lähes 16 minuuttia yhtä ylivoimamaalia kohti.

Patrikainen aloittaa tänään maalilla. Luukkua availee Atte Tolvanen.

Tupsukorvien voittoputki päätökseen viime viikonloppuna


Perjantaina viikon ensimmäisen ottelunsa pelaava Ilves aloitti kauden voittamalla kolme ottelua perätysten. Noista otteluista Ilves saalisti täydet pisteet kaadettuaan varsinaisella peliajalla SaiPan (2-1), HIFK:n (3-1) & Jukurit (5-1). Viime viikon lauantaina tuo putki meni pokki KooKoon vieraana, kotijoukkueen kairattua tasaisen väännöön päätteeksi 4-2 voitto.

Toistaiseksi Ilves on päässyt kotiotteluissaan paremmin peliin mukaan, ja hallinnutkin molempia kotiotteluitaan. SaiPa pystyi vielä joten kuten sarja-avauksessa Jouko Myrrän suojatit haastamaan, mutta Jukureista ei enää tarvittavaa vastusta tupsukorville löytynyt. Sen sijaan vieraissa ei Ilves ole aivan samalle tasolle päässyt, toki vastustajatkin ovat olleet kovempia nippuja. HIFK:ta vastaan pelitapahtumien valossa kotijoukkue olisi vähintäänkin pisteen ottelusta ansainnut ja pysyi kieltämättä tuossa ottelussa kuskin paikalla.

Ei Ilvekseltä kuitenkaan mitään sovi pois ottaa. Joukkueen rosterista löytyy ratkaisuvoimaa omaavia pelaajia aivan tarpeeksi, ja tällöin pelin ei aina tarvitse olla sitä kauneinta mahdollista.

Hyvää on ehdottomasti se, että esiin on noussut jo ennestään isojen nimien lisäksi uusia pelaajia. Neljään pisteeseen ovat tupsukorvien leiristä yltäneet Eemeli Suomi (0+4), Roby Järventie (1+3), Joona Ikonen (1+3) sekä Juuso Välimäki (0+4). Toisaalta enemmän voidaan odottaa ainakin Ville Meskaselta (1+0) ja kiikareilla yhä operoivalta Lassi Thomsonilta.

Maalivahtipelin suhteen Myrrän ryhmällä ei suurta huolta pitäisi olla. Tshekkivahti Lukas Dostal on torjunut kiekkoja kolmessa ottelussa torjuntaprosentilla 94,74, Eetu Mäkiniemi (95,65%) esiintyi puolestaan vakuuttavasti Jukureita vastaan.

Dostal kantaa jälleen torjuntavastuuta, Mäkiniemen istuessa penkillä.

Saako Pelicans karistettua Ilves-peikkoa kannoiltaan?


Joukkueiden suurimmat erot ilmenevät maalintekotehokkuudessa, jossa Ilves on ainakin alkukauden osalta pessyt Pelicansia melko selvällä erolla. Tuolta osin voimasuhteet ovat säilyneet lähes ennallaan sitten viime kauden. Viime sesongilla nimenomaan kotikentällään pussileuoilla oli suuria vaikeuksia käyttämään riittävällä tehokkuudella maalipaikkoja hyväkseen. Ilveksellä on vahva henkinen yliote Pelicans-leiristä, ja vaikka kotijoukkueella teoreettiset saumat tuota peikkoa on karistaakin, on vedonlyöntimielessä järkevintä sijoittaminen tupsukorviin.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ilves yli 3 maalia (60min) @1.92

888sport - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä 100€ bonus uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.92

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.92

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko