UFC: Petr Yan - Cory Sandhagen

UFC | Petr Yan - Cory Sandhagen | 05:30 | 31.10.2021
Kohde sulkeutuu: 30.10.2021 22:00
UFC 267 otellaan ensi yönä, ja pääottelua edeltävässä koitoksessa on erittäin huikea kamppailu. Kääpiösarjan mestari Aljamain Sterling on sivussa otteluhommista tällä hetkellä, joten UFC laittoi Petr Yanin ja Cory Sandhagenin kohtaamiseen panokseksi väliaikaisen mestaruusvyön. Ottelun vetovalinnaksi lähtee Petr Yanin pistevoitto, sillä luottoa epätasaisen Sandhagenin menestykseen ei ole, mutta vaikea on myöskään nähdä tässä ottelussa keskytystä, vaikak viisi erää otellaankin.Petr Yan on painoluokan paras!


Petr Yan on melko kummallisessa tilanteessa. 28-vuotias venäläinen puolusti vielä viime ottelussaan mestaruusvyötä. Kääpiösarjan läpi ryminällä tullut mies oli voittamattoman näköinen pitkään, ja hän saikin korkeimman kruununsa 11.7.2020, kun entinen höyhensarjan suvereeni hallitsija Jose Aldo kohdattiin vapaana ollut vyö panoksena. Tasainen ottelu kääntyi myöhemmissä erissä rajusti Yanin hyväksi, ja kovat vartaloiskut pehmittivät Aldon, ja viidennessä erässä Yan nappasi voiton teknisellä tyrmäyksellä.

Viime matsissa olikin edessä ensimmäinen tittelipuolustus. Kova mattomies Aljamain Sterling oli Yanin kanssa tasavertainen kertoimissa, mutta ottelu meni kyllä täysin venäläiseen komenossa. Sterling epäonnistui joka ainoassa alasvientiyrityksessään, ja kuten Aldoa vastaan, kolmoserässä Yanin nyrkkeilytaito alkoi viemään hommaa maaliin. Jamaikalainen haastaja oli jo aivan hajoamisen partaalla, kunnes tapahtui Yanin puolelta virhe. Matossa ollut Sterling suojautui ja yritti nousta matosta, jonka aikana mestari täräytti polven suoraan kupoliin.

Mestaruusvyö menetettiin diskauksella, ja MMA-maailma oli kyseisessä tapahtumassa enemmän siperialaisen kannalla, "Funkmasterin" esityksen polviosuman jälkeen oltua melko huvittavaa katsottavaa.Sandhagen on huippu, mutta epävarma ottelija!


Cory Sandhagen on kelpo haastaja painoluokan mestaruuskahinoissa. Pitkä ja ulottuva iskijä on ammattiurallaan otellut 17 ottelu 14-3 rekordilla, ja UFC:ssä hän on selvä top5 ottelija 135-paunaisten sarjassa. Organisaation riveissä mies otti voitot viidestä ensimmäisestä ottelustaan, ja etenkin voitot Raphael Assuncaosta sekä John Linekeristä olivat merkkejä siitä että mies on huipputason kaveri. Kuudes ottelu oli ns. mestaruusottelun portti, kun hän kohtasi silloisen ykköshaastaja Sterlingin. Ottelu oli jenkin puolelta täysi pannukakku, kun vain minuutin taistelun jälkeen hän joutui nykyisen mestarin kuristamaksi.

Sitten otettiin uutta matoa koukkuun, ja oikein näytöstyyliin palattiinkin kärkipaikoille. Mies tyrmäsi upealla takakiertopotkulla brasilialaisen pystyjyrä Marlon Moraesin, ja seuraavassa matsissa entinen kevyen sarjan mestari Frankie Edgar jäi katselemaan tähtiä Sandhagenin komean hyppypolven jäljiltä vain 34 sekuntin jälkeen.

Edellisottelussa tuli taas hieman takapakkia, kun dopingpannasta vapautunutta ex-mestari TJ Dillashawia vastaan tasaisen ottelun tuloksena oli hajaäänitappio. Dillashaw loukkasi kuitenkin ottelussa jalkansa, ja paikka väliaikaisen vyön ottelusta vapautui, kun Sterling jäi loukkaantumisen vuoksi pois Yan-uusintaottelusta.Venäläisen pitäisi voittaa tämä ottelu!


Matsin vetovalinta on selvä. Vaikka venäläinen Yan on pituudessa ja ulottuvuudessa selvästi heikommassa asemassa, on voitto silti melko helposti otettavissa. Hän omaa yhdet parhaista nyrkkeilytaidoista koko UFC:ssä, ja viime otteluissa myöhemmät erät ovat olleet hänen heiniään. Sandhagen on suurimmissa otteluissaan jäätynyt aika pahasti muihin otteluihinsa verrattuna, ja Yania vastaan tämä tulee jälleen näkymään. Jenkki on kuitenkin erittäin kestävä, kun häntä ei ole koskaan tyrmätty, eikä Yan varsinaisesti ole mikään yhden iskun tyrmääjä. Kahdessa viimeisessä erässä on mahdollisuus Yanin keskeytysvoittoon, mutta selvästi parempi kohde on hänen pistevoittonsa.

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Petr Yan voittaa tuomariäänillä/päätöksellä @2.6

Bet365 - Lue arvostelu

2.6

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.5

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsafe - Lue arvostelu

2.5

Betsafe tarjoaa uuden 200% talletusbonuksen!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

2.5

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 120€ bonukset sekä 160 ilmaiskierrosta!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Saku Kauppi