CS:GO: ENCE - Heroic

PGL Major Antwerp 2022 | ENCE - Heroic | 18:35
Kohde sulkeutuu: 16.05.2022 18:35
PGL Major Antwerp 2022:n sveitsiläisellä systeemillä pelattava Legends Stage on edennyt neljännelle pelikierrokselle. Maanantai-illan päätteeksi noin kello 18:35 yhteen iskevät kansainvälinen ENCE ja tanskalaisjoukkue Heroic. Kummallakin joukkueella on takanaan kaksi voittoja ja yksi tappio, joten tämän ottelun voittaja nappaa jatkopaikan, kun taas häviäjällä on tämän jälkeen vielä yksi mahdollisuus lunastaa paikka seuraavaan vaiheeseen. Ottelu pelataan bo3-periaatteella.Mainion kevään pelannut ENCE löytyy HLTV-rankingista kolmannelta sijalta. Mirage on majoreiden bo1-peleissä sujunut hyvin, sillä joukkue on päihittänyt siellä sekä FaZen että Outsidersin lukemin 16–8. Hienoinen yllätystappio koettiin Ancientissa Copenhagen Flamesia vastaan, kun Kööpenhaminan liekki lepatti ENCEä paremmin kummallakin puolella. Kahden tärkeän voiton ansiosta ENCEllä on nyt kaksi tilaisuutta varmistaa jatkopaikka. Kun koko kevään suoritustasoa tarkastelee, ansaitsisi suomalaisorganisaatio paikan. Majoreiden alla joukkue otti turnausvoiton BLAST Premier Spring Showdownista, jonka ykköspaikka vaati voiton Copenhagen Flamesista, Heroicista ja Astraliksesta. Toinen viime aikojen kohokohta ja jonkinlainen käännekohta oli kakkossija ESL Pro Leaguesta. Jatkopaikka kovasta liigan alkulohkosta ei ehkä ollut jättimäinen yllätys, mutta finaaliin eteneminen sen sijaan oli. Pro Leaguen kaltaiset hyvät otteet ovat jatkuneet liigan jälkeenkin, joten odotuksissa on ehdottomasti jotakin samanlaista näiltäkin majoreilta.

Luvassa on mitä ilmeisimmin tiukka taisto, sillä huonosti ei mene Heroicillakaan: rankingisjoitus on viides. Joukkue avasi Legends Stagen voitolla Liquidista, mutta toisessa ottelussa Spirit puolusti itselleen yllätysvoiton. Kolmannessa ottelussa G2 melkein jo maistoi voiton suussaan, mutta Heroic vei pelin jatkoajalle ja lopulta otti tärkeän voiton. BLASTin välierissä Heroic joutui taipumaan ENCElle, mutta sitä edeltäneet Euroopan RMR-pelit sen sijaan sujuivat alusta loppuun voitokkaasti. Voitto irtosi niin forZesta, fnaticista kuin NAVIstakin, joten lopputuloksena oli major-karsinnan ykkössija. Tasonnosto tuli oikeaan paikkaan, sillä Pro League hieman lässähti hyvin menneen alkulohkon jälkeen: pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Liquid oli selvästi vahvempi ja voitti ottelun puhtaasti 2–0.

Jatkuuko tuttu kaava?


Ottelun ykkösbannit ovat ennakkoon sangen selkeät: ENCE bannaa Infernon, kun taas Heroicille ei maistu Dust2. Tilastokirjoissa kummankin joukkueen yleisin ykkösvalinta on Nuke, mutta joukkueiden parissa viimeisimmässä kohtaamisessa kumpikaan ei ole sitä valinnut. Heroic on molemmilla kerroilla valinnut Overpassin ja voittanut sen, toki vain parin kolmen kierroksen erolla. Näillä majoreilla tanskalaistiimi on voittanut kaksi ottelua Vertigossa, joten sekin voisi olla houkutteleva valinta. ENCE taas on valinnut Heroicia vastaan Ancientin ja Miragen voittaen molemmat. Legends Stagella ENCE on voittanut molemmat Mirage-ottelunsa, joten sinne voisi suomalaisorganisaatio hyvillä mielin lähteä. Vaikka Copenhagen Flames Ancientin voittikin, on ENCE silti maailmanluokan muinaisjoukkue, joten sekin on erittäin potentiaalinen vaihtoehto maanantai-iltaan. Tätä valintaa voisi myös puoltaa se, että vastustaja Heroic on pelannut muinaista vain vähän ja vieläpä heikolla voittoprosentilla.

Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset varsinkin, kun joukkueiden kaksi viimeistä kohtaamista ovat olleet kolmen kartan pelejä. Heroicille suotuisia karttoja ovat Overpass ja Vertigo, kun taas ENCElle vahvoja ovat Ancient, Nuke ja todennäköisesti myös Mirage. Näin ollen kummallakin joukkueella on kiikarissa ainakin yksi karttavoitto, ja ilmassa tuoksahtaa jälleen kolmen kartan ottelu.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @1.91

Osuma
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.91

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betive - Lue arvostelu

1.9

Betive – Tuplaa ensitalletuksesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.9

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.9

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi