CS:GO: FaZe - ENCE

PGL Major Antwerp 2022 | FaZe - ENCE | 15:30
Kohde sulkeutuu: 14.05.2022 15:30
Odotus on päättynyt, sillä majoreiden Legends-vaihe on täällä! Challengers Stagelta tuttuun tapaan peli aloitetaan sveitsiläisellä systeemillä. Ensimmäinen kierros pelataan lauantaina 14. toukokuuta, ja kello 15:30 kansainväliset joukkueet FaZe ja ENCE kohtaavat toisensa. Ottelu pelataan bo1-periaatteella. Bo1-pelejä pelataan päivän aikana kiivaaseen tahtiin, joten aikataulu voi elää – alkamisaika voi siis hieman muuttua alkuperäisestä!HLTV-rankingin ykkönen FaZe pääsi suoraan Legends-vaiheeseen Euroopan RMR-pelien kautta. Jatkopaikka varmistui, kun joukkue voitti Eternal Firen, Vitalityn ja MOUZin, ja ainoa kauneusvirhe oli tappio BIG:lle. Kevät on kokonaisuutena ollut joukkueelta erittäin vahvaa tekemistä. Alkutahdit menestykselle lyötiin IEM Katowicessa, josta tuli kotiinviemisiksi turnausvoitto. Sama meno jatkui ESL Pro Leaguessa. Liiga tosin ei alkanut lupaavasti, kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta jäi käteen tappiot Outsidersille ja tämänkertaiselle vastustajalle ENCElle. Tämän jälkeen loppu onkin historiaa, sillä FaZe eteni lopulta finaaliin asti ja päihitti ENCEn siellä 3–1. Kaksi peräkkäistä merkittävää turnausvoittoa tekee FaZesta tämän hetken kuumimman joukkueen ja lataa tietenkin odotuksia majoreillekin. FaZe on erittäin potentiaalinen joukkue etenemään aina viimeisiin ratkaisupeleihin asti.

Huonosti ei Eetu "sAw" Sahan valmentamalla ENCElläkään ole mennyt, sillä rankingsijoitus on kolme. Joukkue on ollut viime aikoina erinomaisessa vireessä, mistä palkintona ESL Pro Leaguesta heltisi toinen sija. Tulos oli loistava, sillä jo kovasta alkulohkosta jatkoonpääsystäkin oli jo sinänsä oltava tyytyväinen. Hyvä meininki jatkui RMR-peleissäkin ja paikka Challengers Stagelle varmistui. Haaveet suorasta pääsystä Legends-vaiheeseen vesittyivät harmittavan Astralis-tappion myötä. Turnausvoittokin on ENCElle ehtinyt tulla, kun joukkue voitti BLAST Premier Spring Showdownin huhti–maaliskuun vaihteessa. Turnausvoitto ei missään nimessä ollut läpihuutojuttu, sillä ENCEn vastustajat olivat Copenhagen Flames, Heroic ja Astralis. Majoreiden Challengers Stagella ENCE voitti 9z:n ja Outsidersin, mutta joutui juonen päästä kiinni saaneelle G2:lle. Jatkopaikka jouduttiin siten hakemaan vielä Bad News Eagles -ottelun kautta.

Kierroksia luvassa?


FaZe ei yleensä pelaa Vertigoa, joten se on joukkueen todennäköinen ykkösbanni tähän otteluun. Pro Leaguen finaalissa joukkue toki mielenkiintoisesti jätti Vertigon bannaamatta ja antoi ENCEN valita sen. FaZe ehkä hieman yllättäenkin voitti kartan, joten ei se mikään suuri peikko ilmeisestikään ole. ENCEn ensimmäinen banni sen sijaan on takuuvarmasti Inferno, joka olisi ollut FaZelle mieluisin kartta. Jos ja kun ENCEn vahvuuksia halutaan sulkea pois, FaZen kannattaisi ainakin bannata itse todella harvoin pelaamansa Ancient, jossa ENCE on ollut liekeissä: yhdeksän peräkkäistä karttavoittoa. Myös Nuke tunnetaan ENCEn vahvana karttana, joten sen bannaamista kannattaisi harkita.

Pelattavaksi jäävä kartta on siis todennäköisesti jokin vaihtoehdoista Dust2, Mirage ja Overpass. Joukkueiden kahden viime kohtaamisen molemmat Overpass-mittelöt ovat päättyneet ENCEn voittoon, joten ainakin pieni henkinen yliote kallistuu suomalaisorganisaation suuntaan. Miragea ENCE on pelannut yleisesti ottaen paljon, muttei erityisen hyvin tuloksin. Joukkueiden viime kohtaamisten Dust2-taistot ovat tilanteessa 1–1.

FaZe on maailman tämän hetken ykkösjoukkue, joten ennakkosuosikin viitta lankeaa sen ylle väkisinkin. ENCEkin on ollut kovassa vireessä ja jopa onnistunut voittamaan tämänkertaisen vastustajansa. Bannien jälkeen päädyttäneen karttaan, joka ei mitenkään valtavan paljon suosi kumpaakaan joukkuetta, joten hyvää kierrosmääräpottia voidaan odottaa. Joukkueiden viime kohtaamisten kartoissa on muutenkin nähty kaksinumeroisia lukemia kummallakin joukkueella, joten varsinkin tällaisessa kerrasta poikki -pelissä samanlainen trendi oletettavasti jatkuu.

Pelivalintamme:

Yli 26,5 kierrosta @1.8

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

1.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

1.78

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.75

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi