CS:GO: ENCE - 9z

PGL Major Challengers Stage | ENCE - 9z | 16:45
Kohde sulkeutuu: 09.05.2022 16:45
CS:GO:ssa PGL Majorin Challengers Stage käynnistyy maanantaina 9. maaliskuuta. Sveitsiläisellä systeemillä pelattavassa karsinnassa otteluita pelataan aluksi bo1-periaatteella. Kello 16:45 urakkansa aloittavat ENCE ja 9z.ENCE on ollut keväällä kovassa vireessä ja kiivennyt HLTV-rankingissa jo maailman neloseksi. Huhti–toukokuun vaihteessa joukkue voitti Euroopan BLAST Premier Showdownin päihitettyään Copenhagen Flamesin, Heroicin ja Astraliksen. PGL Majorin RMR-peleistä saatiin tuliaiksi turnauspaikka ainoan kauneusvirheen oltua tappio Astralikselle. Suurin jymypaukku nähtiin huhtikuun alkupuolella, kun ENCE eteni ESL Pro Leaguessa aina finaaliin asti. Ennakkoon ajateltuna kovinkaan moni ei varmastikaan olisi järkyttynyt, jos joukkue olisi jäänyt kovatasoiseen lohkoonsa. Joukkue kuitenkin näytti epäilijöille ja otti päänahkoja monesta kovasta tiimistä. Nyt majoreilla nähdään, onko ENCE toden teolla tullut jäädäkseen maailman kärkeen.

Aivan vastaavanlaista sankaritarinaa ei rankingin 30. sijaa pitävä 9z ole vielä kirjoittanut. Joukkue on viime kuukausina pelannut lähinnä muita amerikkalaisia joukkueita vastaan ja ollut toki pätevä tekijä niissä peleissä. Esimerkiksi IEM Dallasin Etelä-Amerikan avoimista karsinnoista irtosi voitto. Ratkaisukierroksillakin vastassa oli rankingissa 100:n ja 200:n tienoilla olevia joukkueita, joten voitto oli ehdottomasti otettavakin. Amerikan RMR-peleissä taso oli kovempi, ja 9z onnistui kuin onnistuikin nappaamaan jatkopaikan. Totuus kuitenkin on, että joukkue on viime aikoina vain harvakseltaan päässyt mittaamaan tasoa maailman kärkijoukkueiden kanssa. RMR-peleissä 9z toki pääsi ottelemaan MIBR:ää ja Evil Geniusesia vastaan, ja tuloksena oli kaksi tappiota.

ENCE hoitanee homman


ENCE ei pelaa Infernoa, joten sen voi heti jättää pois laskuista karttaspekulaatiossa. 9z:lle puolestaan ei Vertigo maistu. Kumpikin joukkue haluaisi mielellään pelata Nukea, mutta sen päätymiseen pelattavaksi kartaksi on vaikea uskoa. Nuke nimittäin on ENCEn vahvin kartta ja joukkue on siellä eittämättä yksi maailman vahvimmista, joten altavastaaja 9z:n ei uskoisi sinne vastustajaansa päästävän. Myös Ancient näyttää paperilla murhaavalta, sillä 9z ei ole sitä kovinkaan paljoa viime aikoina pelannut, ja ENCEllä on siellä peräti kahdeksan kartan voittoputki menossa kovia joukkueita vastaan. Pelattava kartta siis on todennäköisesti jokin akselilta Dust2–Mirage–Overpass. ENCE on hyvä varsinkin Miragessa ja Overpassissa, joten yllätysmahdollisuudet ovat varsin pienet. Dust2 voisi olla sellainen kartta, jossa 9z:n potentiaaliset mahdollisuudet olisivat suurimmillaan.

ENCE on hirmuinen ottelun voittajasuosikki ja syystäkin. ENCE on ollut kovassa pelivireessä maailman kärkijoukkueita vastaan, kun taas 9z pelaa paria pykälää taaempana. Toki yksittäisissä kartoissa yllätyksiä nähdään, mutta ENCE on ollut hyvä niissä kartoissa, joiden joukosta maanantain pelikartta todennäköisesti valitaan. Jos mitään erikoista ei tapahdu, ENCE voittaa ottelun suhteellisen selkeällä erolla.

Pelivalintamme:

Alle 25,5 kierrosta @1.9

Osuma
Neo.bet - Lue arvostelu

1.9

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.86

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi